Like?:)

miercuri, 26 septembrie 2007

La ce poate fi buna o manea

1. te poate face sa-ti incepi cu bine ziua…
Zi de vara, luni dimineata, trezita fara chef de nimic - soarele imi intrase in celalalt ochi decat trebuia. Ies dintre blocuri (intre blocuri suntem noi…); ma izbeste caldura si-n fata vad o clasica dacie break alba cu un clasic individ in maieu – tot alb -, cu zgarda si catusa din aur. Din masina – taaare si cu difuzoare bazaind crunt – se aude un ritm de manea. Buuun inceput de saptamana, imi zic, mai rau nici ca se putea… Deodata inteleg ce vorbire se comitea pe respectivul ritm: “decat sa pleci mai bine stai”. Zambesc amuzata si constat: genial vers! Pe asa ritmuri zau de se putea altceva mai bun.
2. modalitate sigura de-a te trezi dimineata rapid
Tot dimineata, la FanFest 2007. Dupa ce am fotografiat negura ridicandu-se peste sat, cobor printre corturi. Dintr-unul se aude – ati ghicit! – o manea, mp3 de pe-un telefon. Mai sa fie! La festival rock? Tipul asta vrea bataie? In fata cortului, un tip care dormise in sac, pe-un izopren, striga: “Ti-ar desteptatoru’ al dracu’, te-o fi trezind pe tine repede maneaua, dar pe mine ma enerveaza!” (cosmetizata de mine exprimare, multe din cuvintele lui neaparand in DEX) Din cort: “Da, ba, da ma trezesc imediat…”

Un comentariu:

Narcisonix spunea...

Materialele-s bune si originale. Stilul arhicunoscut - Simona Fusaru. Rece, obiectiva, fara menajamente.
In rest...parca am mai citit si alte zeci de bloguri de genul asta. In fond si la urma urmei, suntem oameni, romani, locuim si respiram cam acelasi aer balcanic...gandim relativ cam in aceeasi termeni.
Adevarul este acelasi pe la mai toata lumea, depinde numai cozmetizarea, pe ici pe colo, si unghiul de vedere - care este mai mereu diferit.
Altceva?! Cam devreme sa ma pronuntez. 'Om mai vedea!

:-D