Like?:)

miercuri, 26 ianuarie 2011

Zece

Primesc o leapşă la care, na, răspund, că "ne ajută să ne cunoaştem mai bine". Nu spun de la cine că nu vreau să-i fac publicitate >:), dar mi-a promis că data viitoare îmi dă oracolul să i-l completez (la cererea mea explicită):-).
1. Ce răspundeai la întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare?
În primă fază, tren. Apoi am trecut prin pompier, pilot de avioane, scafandru şi alte ocupaţii specifice fetiţelor delicate.
2. Care erau desenele animate preferate?
Road runner şi unele ruseşti, cu un iepuraş şi-un lup care spunea “zaieţ, na pagadi”. Apoi Waky Race.
3. Care a fost cea mai frumoasă zi de naştere sărbătorită şi de ce?
Cred că aveam vreo 4 ani când m-a luat tata, m-a dus în librărie, m-a aşezat cu popoul pe vitrină şi mi-a spus “alege-ţi”. Am luat atunci un joc “Călătorie cu avionul”, pentru copii peste 12 ani, ceva indieni, cai şi cow-boy şi o frumoasă cisternă de tablă verde (aveam o pasiune pentru genul acela de maşini şi cum apărea un model nou trebuia să-l am), lungă de vreo 15 cm. Tot atunci am mai primit un set, ceva, de fetiţe, cu cască de coafor, păpuşă, pieptene şi alte accesorii, plus o rochiţă albastră din stofă fină cu pălărie şi broderii (pe care le-am urât sincer), cadoul cumpărat de comun acord de părinţii mei. Gestul tatei a fost bonus, mama s-a trezit în faţa faptului împlinit.
4. Ce jocuri preferate aveai?
Orice implica alergare, căţărat, întrecere, confruntare şi în general consum de energie.
5. Ce vă doreai să faci neapărat şi încă nu ai reuşit?
Îmi doream cu ciudă ca la nunta mea să se îmbrace al meu soţ în rochie de mireasă, că eu le uram. Între timp m-am răzgândit şi nu-mi mai doresc asta.
6. Care a fost prima pasiune sportivă şi nu numai?
La capitolul disciplină niciodată n-am stat bine (de fapt mă enervau regulile restrictive) şi ca atare mi-am cenzurat pasiunile sportive din stare embrionară. Dar am fost şi eu când Nadia, când Dan Grecu, când Dobrin…
7. Care a fost primul cântăreţ/grup muzical preferat?
Queen, Rolling Stones şi The Doors, apoi am trecut la Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Dire Straits, Deep Purple, AC/DC, că aşa se întâmplă când eşti copilul cel mai mic din familie, te lipeşti de muzica pe care o ascultă iubiţii surorii tale mijlocii.
8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Moş Crăciun, Nicolae?
Nu am cerut niciodată, convinsă fiind că Moşii ştiu ei mai bine ca mine ce m-ar bucura. Şi mereu primeam minuni pe care nu le vedeam în magazine, că doar erau făcute de spiriduşi. Plus câte o cisternă, o macara, o maşină de pompieri din tablă, din seria celor de 15 cm lungime. Şi mai erau nişte maşinuţe din plastic, fără fund, cam de 8 cm, cărora le puneam „suspensii” – plastilină pe interior. Cum apărea un model nou, cum trebuia să-l am. Şi dacă nu apărea în timp util, nerăbdarea îmi impunea măcar să am măcar altă culoare, iar Moşii ştiau asta.
9. Ce jucărie ţi-ai fi dorit să ai şi n-ai avut?
O bicicletă Pegas verde, cu şa lungă.
10. Câţi copii visai să ai şi cum credeai că te vei purta cu ei?
Trei, dar am doi. Şi credeam c-o să mă joc la greu cu ei, c-o să citim poveşti, c-o să vedem filme, c-o să dormim la cort, ceea ce s-a şi întâmplat.

Lansez provocarea pentru vic, daiana, laura, adinuca, huni, scorpio72, psihoiepuraş şi cui mai pofteşte, cu mare drag.

7 comentarii:

daiana spunea...

http://irenadaiana.wordpress.com/2011/01/26/leapsa-de-la-sis/

ba_laura spunea...

la primele 9 intrebari am fost vrednica si-am raspuns avans ...( http://balaurdegradina.wordpress.com/2010/12/04/inc-o-leapsa/ )
la a 10-a ma umfla rasu': ma scuturam de oroare la ideea de a avea copii...cand m-am trezit cu fie-mea in brate, desi am iubit-o instantaneu, am fost mai intai de toate socata de cum mi s-a putut intampla una ca asta !

Anonim spunea...

http://scorpio72.wordpress.com/2011/02/01/leapsa-zece/

huni spunea...

N-am uitat...iata raspunsurile mele:
1. conducator de masini de curse, masini de raliu, bineinteles.
2. tom si jerry
3. 18! De ce? Pentru ca eram 18 ;)
4. orice joc cu arme: arcuri, pusti, pistoale. Imi mai placea la nebunie sa fac buncare secrete pe malul paraului intre buruienii de cativa metri.
5. sa invat sa sar cu parasuta, parapanta, sa am o motocicleta (permis am deja)
6. mama zice ca tricicleta, iar dina cauza pasiunii mele erau toate colturile din bloc rotunjite :) ca a durat ceva pana ce mi-am perfectionat tehnica de luat curbele, dupa asta a urmat bicicleta si tenis, daca tin bine minte
7. Elvis Presley (prima mea caseta audio, copiata), urmat de ACDC, Iron Maiden, Motorhead, Manowar etc.
8. o masinuta cu baterie (de 4.5V) si telecomanda cu cablu. nu stiu exact daca a fost de la mosu sau nu, dar era jucaria mea preferata foarte mult timp.
9. Eu am avut bicicleta verde cu maner inalt si sa lunga :D. In schimb, cand eram mai mic stiu ca imi doream foarte tare o masinuta din aia cu pedale si volan, care arata ca un moskvitch si te puteai da cu ea, dar nu am primit-o niciodata :(.
10. nu stiu...doi, cred. De purtat cu ei...cred ca nu m-am gandit asa de departe :). Dar totusi cred ca voi fi cel mai cool tatic (desi sotia mea ma contrazice).

simf spunea...

@huni - o sa fii o minune de tatic, stiu eu asta.

Adinuca spunea...

Eu spre deosebire de Huni, am citit raspunsurile tale cred ca acum vreo saptamana, dar dupa raspunsuri nu m-am mai uitat. Acusi am vazut ca sunt si eu in lista. Deci hai sa ne cunoastem mai bine:
1. Am vrut sa ma fac doctorita si apoi profa. Ceea ce s-a si intamplat. Intamplator am picat la medicina si am dat o diferenta si am intrat la Chimie, la o sectie cu profil Chimie-Fizica. Asa ca am ajuns de doua ori profa: de Chimie si de Fizica. Pana la urma am facut si putina medicina ca sunt terapeut Bowen in devenire.
2. Tom si Jerry, apoi mai tarziu mi-au placut cele cu SandyBell. Cred ca de acolo am inceput cu gradina si florile
3.Cred ca cea de la 18 ani, pentru ca este singura de care-mi aduc aminte. Oare sa nu-mi fi serbat ziua pana atunci?
4. Imi placea sa joc Frunza si mai tarziu am descoperit de-a V-ati ascuns-elea, ca ma ascundeam cu un anumit baiat si tare ne mai cautau colegii de joc... Asta era mai tarziu dar totusi inainte de ziua mea de la 18 ani.
5. Oi fi eu norocoasa, nu mi-oi fi dorit nimic, am luptat din rasputeri, habar n-am... Tot ce mi-am dorit am facut.
6. Niciodata nu m-am considerat o sportiva cu adevarat. Insa am facut inot vreo cativa ani, tenis inca vreo cativa si cam atat. Am ramas foarte atasata de inot si cum vad o balta as inota.
7.Cred ca mi-a placut ABBA, apoi Roxette apoi Ace of Base. Aveam ceva cu suedezii. Cred ca de aia imi place si la IKEA
8. Nu prea ceream ca pe vremea cand eram eu copil parca nu se scriau scrisori lui Mosu'. Dar cel mai frumos cadou primit de la Mosu' a fost un set de hainute pentru papusa pe care mama l-a tricotat cam 3 luni inainte. Asta am aflat tot cand m-am facut mare. Acum imi dau seama ca eu am crezut in mosu pana pe la 14 ani. Ce norocoasa...
9. Cred ca bicicleta, dar mi-am luat una cand m-am facut mare, asa ca nu se pune.
10. Visam sa am trei copii. Dupa ce l-am nascut pe al doilea am descoperit ca nu mai avem energie pentru al treilea. Si nici spatiu in casa. Acum astept cu interes sa plece unul din copii la facultate sa il fac pe al treilea. Credeam insa ca o sa ma joc mai mult cu ei. Credeam ca nu voi face nimic altceva decat sa ma joc cu ei. Culmea este ca nu se intampla asa si nu inteleg de ce. Inca mai analizez

lapin de framboise spunea...

1) pe mine nu m-a întrebat nimeni ce vreau să mă fac când o să fiu mare şi, mai ales, dacă vreau să mă fac mare.
2) desenele mele animate preferate erau cele făcute cu creta pe asfalt, dar, mai ales, cele făcute cu carioca pe pereţi sau cu acuarela pe geam.
3) cea mai frumoasă zi de naştere sărbătorită a fost cea a vecinei mele de apartament pentru că îi făcuse mămica ei un tort cu frişcă foarte bun şi tăticul ei ne-a dat Pepsi. zilele mele de naştere erau şi ele frumoase, dar mai ales ptr părinţii mei care făceau chefuri de parcă ei ar fi împlinit patru ani sau şapte ani.
4) nu aveam un joc preferat. inventam în fiecare zi câte unul. dar cred că rămâne totuşi familia flinstone, mai ales după ce am primit prima maşinuţă cu pedale, care, după trei zile s-a transformat în maşinuţă pur şi simplu.
5) cel mai mult mi-am dorit multe lucruri şi nu am apucat să le fac, dar cel mai mult şi mai mult mi-am dorit să mă urc pe şcoală cu administratorul să îmi iau mingea care ajunsese acolo şi unde se mai găseau şi alte mingi, mai ales din cele de tenis de câmp, că alea ajungeau cel mai des când jucam pereţelul. întotdeauna am fost convins că pe şcoală se află pierdute lucruri nemaivăzute.
6) logic, fotbalul, mai ales când spărgeam vitrine şi bibelourile din sufragerie. când ieşeam afară, spărgeam ferestre. nu eu întotdeauna, dar ceilalţi apucau să fugă imediat, în timp ce eu rămâneam să văd ce se întâmplă.
7) margareta pâslaru ever, ptr că a cântat în veronica.
8) cel mai frumos moş niculae a fost când am primit o maşină de poliţie cu baterii pe care o foloseam pe post de lanternă. cu ea luminam un tunel făcut din piese de domino din lemn, cred că apucasem să strâng vreo douăzeci şi ceva de cutii, şi în care adăposteam soldăţeii şi călăreţii din plastic.
9) o maşină cu radiocomandă aşa cum avea un vecin şi căruia i-o cumpărase părinţii lui din maroc. aveam şi eu maşini cu telecomandă, dar din alea cu fir. la una am tăiat firul că mă enerva şi după aia nu a mai mers şi m-am enervat şi mai rău.
10) visam şă am doi copii cu care, în general, să mă port bine. adevărul e că nu e timpul pierdut. acum cel mai mult îmi doresc să îi pot înfia pe brad şi pe angelina, să vadă şi ei cum e.

:-D