Like?:)

joi, 24 martie 2011

După 18 ani

- Domnul… Doamna…
O cunoştinţă comună face prezentările. El – un domn distins, îmbrăcat la patru ace, la vremea lui sigur a făcut furori în populaţia feminină fertilă. Eu – în bocanci, blugi, geacă* şi cu rucsac, ca o doamnă ce mă aflu.
- Eu vă ştiu de ani buni, doamnă, de când era fetiţa mică… În oraş dumneavoastră şi încă un domn ce aveaţi pe-atunci hamuri de purtat copiii în spate.
(Recunosc, aveam. Şi mai era un domn care-şi plimba fiul tot în ham, fiu care peste ani a fost coleg de clasă cu fiica noastră.)
- ?!?...
- Da, şi pe soţ îl ştiu. Eraţi singurii din oraş care eraţi foarte tineri, cu copil în căruţ şi cocker black and tan.
- Păi cockerul chiar era singurul din oraş black and tan.
- Probabil, dar eraţi o apariţie remarcabilă, pitoreşti, doi tineri cu un căruţ şi-un câine… Vă vedeam jos la Grotă, sus, în cartier, la terasă, prin centru tot aşa…
Atunci m-a lovit o bruscă revelaţie: doar noi, părinţi responsabili, ce mergeam cu copila din dotare în crâşmă, fie ea şi terasă, de când avea 10 zile. Să ştie fata de mică ce-i bun, ce-i rău.

* Ştiu că în DEX e o giacă, două giace. E opinia Academiei, nu şi a mea.

5 comentarii:

vic spunea...

foarte bine, copiii trebuie sa mearga cu parintii, nu sa-i abandonezi pe te miri unde. si catelul la fel. da' de mina nu va tineati? de mina?

Daniel spunea...

Baiatul meu are 18 ani iar acum cand scriu, el se afla la o terasa.
I urma cu 16 ani eram toti trei la aceeasi terasa.
Ciudat este ca la acest fapt nu ma-m gandit niciodata.

simf spunea...

@vic - normal ca ne tineam de mana:)

@Daniel - daca nu era domnul sa-mi aminteasca, sa stii ca nici eu nu m-as fi gandit. fain e ca noi inca iesim la terasa cu fetele noastre. de fapt, ies ele cu noi.

EmaPirciu spunea...

Si eu care credeam ca sunt singura denaturata care isi duce copilul prin locuri suspecte la sucuri si ciocolata calda :)

simf spunea...

@ema - dar la o noapte de canasta ai dus pruncul? noi am dus copilul nr 1 in vizite (pentru canasta, evident), inca de la 2 luni. :)

:-D