Like?:)

joi, 7 aprilie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (112). Magnolie, aluni şi poliţie

Cum s-a lungit ziua şi ajungem acasă pe lumină, în cursul săptămânii mai putem face câte ceva. Domnul meu a montat „blaturile” terasei, eu am primit o magnolie mică, fragilă şi tare frumoasă pe care am plantat-o într-un ghiveci deocamdată, ca să fie protejată; am mai pus un smoc de garofiţe mov cu brazdă cu tot, nişte clopoţei albaştri care înfloresc în iunie şi - ta-dam – avem şase aluni, trei mici de tot, trei mai măricuţi, plantaţi de domnul meu şi de copilul numărul doi, în colaborare.
A apărut spanacul, salata nu dă semne încă, dar mai pun o tură curând, zambilele şi gorniţele înfloresc cu spor şi abia aştept să se dea startul la plantat răsaduri sau măcar să crească peste 10 grade temperaturile nocturne.
Între timp fac şi refac schiţe pentru plantat diverse, mai ales că mai nou avem cartofi „de sămânţă”, iar eu nu programasem aşa ceva. Adică 10 buc cartofiori albi, 10 – roşii, sor’mea fiind cea care ne-a înzestrat cu ei, că la plicuri zău nu sunt, că i-aş fi văzut. Mai avem şi trei mărci diferite de fasole, compensez pentru anul trecut, când nici nu m-am gândit să punem. Acum rămâne numai să inventez locul unde le vom planta.
Drumul nostru creşte în ritm imprevizibil în continuare, dar promite un viitor confort auto incontestabil; nu ştiu dacă în legătura cu asta, dar s-a întâmplat şi că a trecut maşina de poliţie prin faţa porţii noastre: a urcat pe drumul din lizieră şi după vreo zece minute s-a întors. Mie oricum mi s-a părut ciudat, după ce-am văzut taxi la poartă anul trecut, acum şi poliţie... Se cam aglomerează zona.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Hmm.... imi place mai mult sa citesc ce scriu altii decat sa postez si eu pe taraluimihai. Am ce posta ca am plantat (a se citi si semanat) multe, am poze, dar se pare ca nu-s blogher desi as vrea sa fiu. Perseverez. Te urmaresc , e ok, imi place, felicitari domnului tau, stapanului tau, pentru inchiderea terasei, ..... aluni am si eu plantati de asta toamna si pe 1 aprilie nu dedeau nici un semn ca ar fi vii. Oricum eu sunt acum rural la 2 saptamani pana o i-au decizii pe "Proiectul Venus"
Va salut pe toti din familie si va urmaresc cu drag. Mai ales pe motani.

mihai apostu

simf spunea...

@mihai - curaj, orice inceput e greu. blogul paote deveni terapie, loc de cunoastere/intalnire cu prieteni... incearca!
motanii te saluta si ei:)

Anonim spunea...

astazi, in zelist: fusaru.blogspot.com - 1464. basescu.ro - 1471.
esti mai tare ca el, si el are domeniu cu hosting platit si o armata de pr-isti.

simf spunea...

@anonim - buna idee.

vic spunea...

pune taxa la hotar, altfel or sa se obrazniceasca si iau drumul spre padure cu gratare si mingi de fotbal.

simf spunea...

@vic - ce drag mi-ar fi sa pot...

:-D