Like?:)

vineri, 6 mai 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (121). Experientia docet

* Constat tare surprinsă că uşor-uşor că mi s-a schimbat raportarea faţă de pământul de pe mâinile proprii. Dacă acum un an n-aş fi smuls o bălărie – feri-te-ar sfântul! – sau n-aş fi presat ceva pământ pe rădăcinile unei plante fără mânuşi, acum sunt momente în care mi-e lene să mă duc să-mi iau, asta dacă nu e de făcut mare lucru. Eu zic că e o evoluţie notabilă, chiar dacă nu suport încă să-mi intre pământ sub unghii şi nici să pun mâna pe pământ ud, noroios, fără mânuşi. Dar nici în carnea pentru chiftele sau în salată nu-mi place să bag mâinile fără mânuşi, să sper că şi asta îmi trece?!
* Cu seminţele am luat deja o lecţie: Agrosel, că nu te dezamăgeşte! Alte două mărci au dat rateuri remarcabile: de la una n-au apărut deloc rozmarinul, salata, păstârnacul (puse de două ori chiar), iar cealaltă marcă are câte 2,(3) de seminţe în pliculeţ, preţul fiind cam la fel cu plicurile Agrosel, unde sunt multe. Anul viitor voi aştepta până găsesc ce-mi trebuie, nu mă mai reped ca înecata că vreau eu la mijloc de decembrie seminţe de păstârnac. Şi nu mai cumpăr plante pe care nu ştiu sigur unde o să le pun definitiv, fără să le mut ulterior!
Prognozele meteo sunt optimiste, spun că vremea va fi relativ frumoasă, aşa că să aveţi un week end spornic.

4 comentarii:

gabriela spunea...

Cand eram adolescenta locuiam la tara, la 2 km de Dej. Eram aproape ca la oras. Uneori parintii, care nici ei nu erau agricultori dar ii mai chinuiau talentele, ne solicitau la plantat si la sapa. Si am urat asta. Dupa ce m-am casatorit, m-am mutat la oras fericita ca am scapat de viata la tara. Acum, locuiesc la casa, am gradina, seaman flori, plantez, rasadesc, repic, sap cu tot dragul. :)

cristina spunea...

m-am uitat cu atentie sa vad cand ai scris postarea, ca vremea numai frumoasa nu se anunta in we asta :)) bine, nici groaznic de urata nu a fost, decat in orele alea in care imi venise mie cheful de gradinarit. in orele alea a plouat cu galeata, desigur.

simf spunea...

@cristina - in week end a fost o vreme tipica de toamna tarzie. in mai.

Geocer spunea...

Eu n-am putut sa-mi plantez rasadurile. Era prea frig. Dar o fi fost la tine cald si frumos!

:-D