Like?:)

marți, 26 iulie 2011

Alegere. Paradox.

Să mă laud: suntem oficial părinţi de studentă la Universitatea Bucureşti. Mâine, copilul nostru nr. 1 trebuie să meargă la „înmatriculare” şi există o mare problemă: ce să aleagă? La Litere - Biblioteconomie sau Literatură Universală şi Comparată (rusă)? La Limbi şi Literaturi Străine – Engleză-japoneză sau Studii Americane (hindi)?
A avut patru opţiuni iniţiale ca să poată alege din măcar două. Acum trebuie să aleagă din patru.
Nu-i uşor să alegi între două rele, dar când vine vorba de bine şi ai alternative confortabile e şi mai greu. Ştii că, orice-ai decide, veni-va vremea când vei regreta că nu te-ai oprit altundeva.
Suntem suma hotărârilor pe care le-am luat în viaţă.

25 de comentarii:

cristina spunea...

chiar ca grea decizie are de luat! mie inima mi-ar spune sa aleg americana aia ...

Vasi Dubreu spunea...

Eu zici sa o lasati pe ea sa aleaga, spun din experienta. Asa isi ia responsabilitatea faptelor ei mai in serios.
Cand baiatul meu cel mare a data la arte,sectia fotografie si video, toata rudele s-au cam codit, ca ce se face, ca ce facultatea mai este si asta si ce va face cu ea...Dar noi l-am sustinut si este foarte incantat si de ceea ce invata si la ce oportunitati va avea in viitor.
Pupici si Succes praspetei studente!!

simf spunea...

@Vasi - multumesc de urari.
toate cele patru optiuni au fost ale ei, alegerea tot a ei va fi, noi o putem ajuta doar ascultandu-i argumentatiile si respectandu-i decizia.

ajnanina spunea...

felicitari si succes in noua viata universitara!

sa fie o alegere fericita, indiferent care!

Dani P. spunea...

Felicitari si numai bine, la inceput de drum !
Ginditi bine, ca o lasati, sa aleaga singura. E greu, dar necesar ...

vic spunea...

io am citit de 100 de ori shogun, asa ca as zice asa de-o chestie nemaivazuta si neaglomerata japo[umph!]-engl.
da' ceva coreeana? seoul?

numai rusa nu, nu si nu.
mai bine finlandeza!

simf spunea...

@vic - e literatura universala comparata cu aprofundir pe cultura rusa. gasesti tu o cultura europeana mai ispititoare?

irenadaiana spunea...

felicitari dragelor. Eu as alege dintre ultimele doua variante dar , de , am eu ce am cu orientul. :) Va pup.

simf spunea...

mersic frumos tuturor pentru felicitari.

nicoleta zaharia spunea...

Felicitari! As alege fara ezitare engleza-japoneza. Si din pasiune, dar si jobul ar fi fascinant. Bafta, indiferent de alegere!

Alexandru Zaharia spunea...

eu pot sa-ti spun ce NU as alege: biblioteconomia! chiar se face faculate pentru asta? (no offence...)

Alexandru Zaharia spunea...

aa... era as uit... felicitari! (si mai nou asta include si bac-ul...)

simf spunea...

@Nicoleta, Alexandru - multumim frumos. se face facultate, da, si nu-i nici usoara.

Iulia spunea...

Orice, numai sa aleaga ea singura. Eu am facut toata viata numai ce-au zis parintii si-i mai invinuiesc si-acum ca m-au ghidonat prea tare, uneori contrar vointei mele. Acum ei sunt intr-o lume mai buna, iar eu trag ponoasele...
Eu as alege japoneza aia fara sa clipesc. In 2005, dupa ce m-am intors din China, ma apucasem singura sa invat chineza...

Viata la tara spunea...

Felicitari cu mia! Biblioteconomia asta suna teribil de plictisitor. Tot limbile alea orientale imi fac si mie cu ochiul si cica se cauta ca la balamuc. Orice ar alege, bafta multa si o viata de student cum mi-as mai dori si mie :))

Anonim spunea...

cumpaniti pe-ndelete, pana la urma nimic nu e batut in cuie! corectii se mai pot face si pe parcurs, fara sa se termine lumea.
inca o data felicitari copilului nr.1 pentru reusite si -bineinteles!-si voua, in calitate de autori ai unei asa frumuseti de copil.

Daniel spunea...

Copii sunt suma genelor si viselor noastre, doar ca trairea lor se desfasoara in alt timp si spatiu. Toata aceasta amestecatura imi sopteste un singur lucru- sa lasam copii sa-si implineasca dorintele iar noi parintii sa fim in umbra, alaturi de ei si sa speram, fiindca ei trebuie sa fie mai buni decat noi,

cuca spunea...

Felicitari!!!
Mie personal mi se pare interesanta varianta engleza-japoneza.
Ce inseamna "biblioteconomie"??Mi-a fost greu sa si scriu...

simf spunea...

@cuca - mersic:)
biblioteconomia se ocupa cu formarea, organizarea si conducerea unei biblioteci. ca materii de studiu: catalogari si indexari de carti, management si legislatie culturale,chirilica, istoria culturii si civilizatiei, stiinta informarii, informatica, documentaristica...

la tine pe blog nu se poate comenta, cred ca trebuie sa aprobi comentariile, ca sunt moderate.

Istraterestra spunea...

sa se gandeasca ce i-ar placea sa lucreze "cand va fi mare". daca se vede lucrand intr-o biblioteca (ca mine :)), biblioteconomie este alegerea perfecta. mult succes

simf spunea...

@Istraterestra - a crescut intre carti, din banii de buzunar isi cumpara carti, are camera inundata de carti, mereu gasesti in geanta ei macar doua carti.
carti, carti, carti. oare de ce-o fi vrut biblioteconomie?:)

Istraterestra spunea...

mda. cred ca are un inceput de... bibliofilie. nu-i grav :)
PS: unora li se pare greu sa pronunte biblioteconomie :D. prin tren oamenii te mai intreaba in ce clasa esti si la ce scoala. asa m-au intrebat de multe ori si pe mine.povesteam o data cu un mosulet, tare simpatic, si el voia sa stie "ce facem la scoala asta, scriem Biblii?" :)

Alexandru Zaharia spunea...

Să înțelegem că s-a decis la biblioteconomie. Păi atunci, să fie într-un ceas bun! Am tot citit pe-aici, pe la comentarii, cum că cel mai bine e să aleagă copilul ce facultate vrea sa facă. Da și nu. Uneori, această atitudine poate însemna "mă doare-n cot ce facultate faci, numai să faci una". Eu mi-aș fi dorit ca părinții mei să mă "ghidoneze" și să mă pregătească, încă din clasa a 10-a, să zicem, pentru o facultate. În ultimă instanță, tot copilul alege, dar să fie o alegere în cunoștință de cauză. Încă o dată, felicitări pentru decizia luată (deși rămân la părerea mea...)

simf spunea...

@Istraterestra - stiu ca nu-i grav, dar tot boala e:)

@Alexandru - azi va trebui sa hotarasca intre bilio si luc, ambele la litere (de la limbi straine si-a retras dosarul deja).
am "ajutat-o" sa se orienteze dinainte sa intre in liceu (a fost la mate-info) desfacand cu ea firul in patru, incepand cu "ce nu ti-ar placea cu niciun chip sa faci", trecand prin "da' mama natura unde te-a inzestrat pe tine mai mult decat pe altii", ajugand la "ideea e sa fii platita ca sa faci ceea ce-ai face oricum gratis".

Geocer spunea...

Felicitari! Eu mai am putin si sunt tata de absolvent de facultate!

:-D