Like?:)

joi, 13 octombrie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (170). În miez de brumărel

Câinii noștri și-au făcut rezerve adipoase pentru frigurile ce vor veni și au trecut la ținuta de iarnă - pe cea de vară-toamnă au abandonat-o fără regrete, fir cu fir, prin curte - și le-am plantat deja plapuma plus sacul roșu de dormit la lemne, unde e dormitorul lor comun liber ales. Și motanii ori au luat proporții considerabile, Zombie s-a lățit, a făcut un cap mare cu gât viguros, are un aer de panteră iar dacă nu-l vedem din față îl confundăm cu Jinx. Jinx s-a îmblănoșit incredibil, parcă are o păturică pe el, a depășit 5 kg și cere mult mai des de mâncare (Zombie cere continuu, la el nu se pune ca acțiune nouă, dar faptul că și el a sărit de 4 kg mă cam miră). Motanii nu sunt grași, dar îs grei cât încape, iar în comparație cu Mașa, care e o delicată, longilină, ni se par imenși.
Găinile au scăpat de păduchi, dar între timp s-au împuținat cu două, pe care o dihanie neidentificată le-a strangulat pe timp de zi, în liniște, în curtea păsărilor și acolo le-a lăsat. Evenimentul s-a petrecut când eram toți patru acasă, bântuiam prin zonă, iar nea Sandu tăia lemne fix lângă locul faptei. Nici cocoșii, nici câinii nu s-au manifestat în vreun mod diferit, ceea ce mă face să cred că fie au fost fenomene paranormale, fie vreo chupacabra a înstrăinat pe la marginea noastră de nicăieri.
În principiu, suntem parțial color bine, copilul nr. 1 a venit acasă și-a plecat înapoi, pe copilul nr. 2 îl cam doare în cot de bac, dar compensatoriu a pus de-o gastrită, domnul meu și-a cumpărat fericit o damigeană pentru vin cu dop furtun butoi suplimentar tot albastru și alte minuni, iar mie mi s-a reactivat ulcerul, prilej cu care nu mai pot savura la micul dejun ibricul uzual de cafea cu țigările aferente, ci pâine prăjită biscuiți covrigi fulgi de ovăz, care au un incredibil gust de cretă și-o consistență de scaiete la fel de mov ca strugurii pe care-i vom culege și chinui până la stadiul de must în week-end-ul ce vine, că doar damigeana trebuie probată.
Și-o să beau must.

6 comentarii:

Stefana spunea...

Gastrita poate fi indepartata rapid, fara doctorii sofisticate, cu tataneasa, radacina de tataneasa, in diferite prezentari: pulbere, decoct sau infuzie. Problema este ca lichidul va avea gust de zeama de amidon. Nici pudra tinuta sub limba nu e mai apetisanta.
Pariez ca si ulcerul il uiti dupa tratamentul cu panaceul universal numit mai sus. Verificat de mine personal acu' multa vreme.

simf spunea...

@Stefana - o sa probez cu poilul nr. 2, ca la mine n-a dat rezultate cand am incercat (probabil nu se-mpaca bine cu tutunul :) )
cum n-am tataneasa, sper sa gasesc in farmacie.

Stefana spunea...

Poate n-ai incercat cu insistenta. Asa cam vreo 2 saptamani, zilnic. Cu sfatul asta l-am facut bine :D si pe un coleg care nu-mi dadea crezare.

simf spunea...

@Stefana - am luat deja radacina de tataneasa de la plafar, probez cu copilul si mai fac o experienta si pe mine.

cristina spunea...

ai grija de tine, nu neglija, cauta sa te vindeci, ca e o boala sacaitoare si care nu trece de la sine. e pacat sa suferi, nu crezi?

simf spunea...

@cristina - ulcerul e cu istorie, il am din mileniul trecut si suntem prieteni vechi, sper c-am invatat sa nu mai calc in strachini des:)
(multumesc pentru grija)

:-D