Like?:)

marți, 25 octombrie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (175). Cadouri atipice

Cu ocazia prilejului apropierii mele de punctul terminus cu încă un an*, am primit diverse chestii faine, de la pijamale haioase, Micul prinţ ediţie franceză cu desene originale, alte cărţi, plante – crizanteme, tufănele, cedru -, un tablou, diverse alte chestii şi două minunăţele care m-au foarte mirat.
Prima – o ţigară electronică neagră, elegantă, cu sosuleţul aferent Marlboro de 12 mg, în traducere liberă un ulei esenţial de tutun cu un conţinut de nicotină considerabil. Mă distrează când vaporizez, nu fumez, chiar îmi place gustul şi am tendinţa să „fumez” foarte des, dar e tare şi-am înţeles că intoxicaţiile tabagice nu-s deloc frumoase. De când am primit-o nu cred c-am fumat un pachet de ţigări (mi se pare mai gustoasă dihania) şi mă motivez eu zicându-mi că scap de gudroane, monoxid de carbon şi nu'ş ce cianuri care se mai află în fumul de ţigară (de fapt îmi place şi gata). Nu-mi dorisem o ţigară electronică, ştiam de existenţa lor, dar pentru că am primit sute de spamuri pe tema asta nici că citisem despre cum funcţionează. Acum însă am jucărie nouă o văd ca pe-o trecere de la analogic la digital.
A doua minunăție pe care am primit-o consta într-un pliculeț transparent cu un fel de bulb parcă cusut, o floare de ceai/un ceai înfloritor, blooming tea. Bulbul e alcătuit din frunze de ceai și petale de flori “cusute” împreună; chinezii – că ei sunt artizanii – se bucură de astă minune de mai bine de un mileniu, americanii l-au descoperit de prin anii 90 și eu m-am minunat de el mai ceva decât de invenția apei calde la boilerul pe lemne. M-am documentat evident pe net, apoi am identificat ce ar fi trebuit să facă bulbul meu (pe nume Perle etternele), am vazut pe yotube și deja ardeam de nerăbdare să-l probez. A venit duminca prevăzută și cu copil nr. 1 la domiciliu și hai să vedem toți patru minunea....












N-a fost așa spectaculos ca cele de pe net, m-a parțial dezamăgit (mai bine nu mă uitam înainte), dar tot m-am bucurat.
Se găsește ceai înfloritor și la noi (în Iași, Brașov și București sigur) și uitați aici minuni. Dând click pe fiecare poza, veți vedea apoi filmarea miracolului transformării bulbului în aranjament floral.

* M-a mirat că una lume care a aflat de pe blog că e ziua mea m-a felicitat pe mail, pe mess, pe fb; nu pe blog. Oricum m-am bucurat.

7 comentarii:

ajnanina spunea...

la multi ani, fata frumoasa!
sa tot infloresti, ca ceaiul si sa ramai tot fierbinte :)))

in rest, sanatate, prosperitate, dragoste si ce mai vrei tu si cat vrei tu!

simf spunea...

@ajnanina - multumesc frumos. sa stii ca ceaiul ala chiar se bea si mai e si bun:)

cristina spunea...

dar ceaiul tău n-a avut muţuţui? n-a avut o floricică? altminteri, spectaculos, nimic de zis. la gust cum a fost?

ai grijă cu ţigara aia electronică. studiază pe net, eu am auzit la tv că ar fi mai nocivă decât cealaltă.

simf spunea...

@cristina - are un motoflengar alb si ceaiul meu, cu un aspect usor pervers. la gust - clasicul ceai verde.
iar cu tigara electronica - e o inventie perversa pentru viciosi rafinati, poti pune in ea ce cantitatea de ulei vrei, cu arome de tot soiul si nicotina fix cat iti doresti. plus ca are gadgeturi la greu (cum ar fi incarcator de acumulator pt usb). io-s fascinata de ea:)

cristina spunea...

stiu ca esti fascinata. am avut si eu si cel mai mult imi placea ca puteam s-o fumez in birou, fara sa deranjez pe nimeni. nu asta am spus, ci ca pare sa fie mai nociva. o sa caut eu si-o sa-ti arat.

simf spunea...

@cristina - STIU ca e nociva, dar asa imi placeee :)

cristina spunea...

na, bine :)))

:-D