Like?:)

joi, 12 ianuarie 2012

Activități conexe în vacanță

În răgazul de sărbători am avut noi ca îndeletniciri principale deconectarea, relaxarea, odihna, dar printre ele am mai intercalat ba un drum în Pitești - în ziua de Crăciun m-a șocat liniștea de pe străzi (era ca-n copilăria mea, când treceau trei mașini pe minut pe stradă) -, ba altul în Mioveni, cu șoping pentru revelion - unde prețurile sunt straniu de mici -, ba o plimbare prin preajmă, prin locuri necălcate până acum. Domnul meu s-a ocupat de chestii electrice, c-așa a avut el chef, adică a pus niște alte întrerupătoare pentru lumina din chioșc și reflectorul din curte (cu tras fire, copex, bombănit, scos copex, fixat etc.), plus montat o lampă de neon cu întrerupător aferent pentru iluminarea unei zone pe drumul spre bucătărie. Apoi a făcut o altă scară pentru beci - exact cum și-a dorit-o de când ne-am mutat, dar mereu avea altceva mai important de făcut -; scara e din brad verde și miroase într-un frumos fel, arată cam bine și încă îmi inventez drum în beci doar de dragul ei. Și-a mai montat domnul meu pe cele două scânduri reglabile ale bancului de lucru portabil niște corniere de aluminiu - el spune că sunt utile la îndoit diverse chestii, cum ar fi tabla -, a făcut ordine în atelier cu spirit de răspundere, de acum mie mi se pare că s-a dublat spațiul, și a mai executat diverse alte chestii, în funcție de chef și de inspirație. Eu am admirat căprioare și vulpi, am urmărit circuitul ereților în natură, am drăgălit câini, m-am jucat cu pisicile, am refuzat să răspund la telefoane - numai îndeletniciri practice.
Împreună ne-am plimbat pe coclaurile dinspre Câmpulung; am admirat liziera și măceșele contrastante, coroana de pini de pe vârful dealului, am admirat priveliștea dintr-o altă perspectivă (aparatul foto era evident acasă, la locul lui), am remarcat evoluția verticală a casei domnului fost consilier, apoi ne-am jucat cu cei trei câini ai acestuia și cu cei doi pui-șobolănei urâți cu spume dar simpatici foc ai tentativei de terrier pe care o au.
Am coborât urmărind marginea unei râpe - până în anii 50 pe-acolo era iazul satului, a fost asanat cu greu - unde erau zeci de pini mici și viguroși care m-au ispitit foarte, dar zău de-aș avea unde să-i plantez, că la capitolul conifere avem surplus; oricum un brad și-un molid vor trebui mutați și nu știu unde. Și iar am coborât, de astă dată printr-un lan de bălării de unde presupun că aduc motanii noștri acasă turiță - și eu, și domnul meu eram îmbrăcați în flisuri și-a fost de mare finețe să ne des-turițăm -, am admirat peisajul dintr-un alt unghi și tare ne-a bucurat.
Voiam să ne întoarcem acasă, era cam 2-3 pm, dar cam la 50 m înspre Câmpulung am văzut un acoperiș. Și ne-am hotărât să mergem pe unde nu mai călcasem până acum, dar despre asta data viitoare.

6 comentarii:

mihai apostu spunea...

AI REVENIT IN FORTA CU ACELASI TALENT LITERAR DE CARE AI DAT DOVADA SI ANUL TRECUT. FELICITARI. DEJA M-AI CAPTAT SI VOI CONTINUA SA TE CITESC

STIAI CA AI "VÂNA" DE PROZATOR? O SPECIALISTA A METAFOREI, DETALIULUI,UMORULUI DE CALITATE

hi hi hi!!!! ASTA O FI DE RAU?

simf spunea...

@mihai - esti tu un dragut, ma foarte maguleste atentia ta, dar stii care e impresia mea despre talentele din dotarea proprie.

Stefana spunea...

Si pe cand, data viitoare, continuarea? Cred ca ti-am mai scris ca povestioarele tale dau dependenta :D

simf spunea...

@Stefana - continuarea probabil maine, textul e scris dar mi s-a parut agasant sa pun o mie de postari intr-o singura zi.

Anonim spunea...

Are dreptate Mihai,ai "stofa"la scris.Pe tine si pe Diana va citesc in mod constant pentru ca imi place cum scrieti.Aveam in liceu o colega care facea niste teme la literatura grozave.Eram asa de geloasa pe ea, pentru ca mie niciodata nu-mi iesea ca ei.Pe cat eram de geloasa, pe atat
o adoram.O. zi buna

simf spunea...

@manuela - multumesc, esti tu o dulce si ma bucur ca ma citesti:)

:-D