Like?:)

vineri, 27 ianuarie 2012

Cum mi-am petrecut codul portocaliu

La început am aşteptat să ningă mult; a nins, dar sub aşteptări.
Apoi am aşteptat vânt doborâtor; au fost doar rafale de fum întorcătorii.
Pe urmă am aşteptat ger năprazic; de dimineaţă erau - 7 grade doar.
Oraşul e curăţat de zăpadă, piaţa roşie e roşie, nu sunt troiene, e doar iarnă. DN 73 e negru, pe şoseaua din sat au trecut pluguri, până şi pe uliţa noastră au urcat. În sudul judeţului troiene, în nord - troiene, aici - nimic. Hm, nu degeaba oraşul se numeşte Piteşti.
Aseară am ajuns acasă spre şapte - dacă m-am jucat! -, am trecut pe lângă copii cu săniuţe, Loganul a urcat frumos, fără opintiri sau derapări, cu lanţurile cele noi. A mai nins vag, vântul n-a mai bătut, dar a îngheţat totul. În întuneric, pe zăpadă, lămpile solare colorate împrăștiau o lumină extraterestră.
De dimineaţă, din livada de vizavi ne priveau patru căprioare; erau aproape în dreptul porţii, cam la zece metri de noi. Motorul nu le-a speriat, doar le deranja parţial şi parcă aşteptau să plecăm mai repede.
Mâine o să mă plimb prin zăpadă.

5 comentarii:

vic spunea...

lasa ca si la altii tot asa: la mine e portocaliu spre rosu, dar orasul e rascolit doar de vint, zapada ne arata doar ca ar putea fi, dar nu vrea.

mihai apostu spunea...

ce repede uitam.... tu simona ai copilarit la oras dar eu il bateam pe alecsandri si sion creanga la un loc cu iarna mea, din copilaria mea. zapada de 2 metri, nas rosu, pantaloni inghetati de se rupeau cand ii indoiam.... si nu avea nimeni nimic. nu era cod rosu , galbe, oranj sau porocaliu. era doar chiot pe derdeleus si lumea isi restrangea putintel activitatile. acum....!!!! vai de noi. O iarna frumoasa in continuare, ger si zapada ca sa curga paraiele romantic in martie.

Diana Alzner spunea...

Simona, ma tem pentru caprioarele voastre. Incepe sezonul de vanatoare.
La noi este zapada, este si ger, avem de toate. :) Doar curentul electric mai lipseste...

simf spunea...

@vic - unde sunt zapazile de altadata?

@mihai - si eu bateam padurea trivale in lung si lat, fiind a doua generatie de decretei eram multi si merau grupul avea peste 20 de copii. ne dadeam cu saniile in bob, uneori si cate 5 sanii.

@Diana - arealul nostru nu-i in zona de vanatoare, din fericire.

Anonim spunea...

Frumos,copii cu sanii, bataie cu bulgari,sosit seara acasa,caprioare in gradina...asta viata la tara...

:-D