Like?:)

joi, 29 martie 2012

Raport primăvăratic despre animalele din dotare

Câinii au cam dat jos din şuncuţele acumulate pentru iarnă, mănâncă mai puţin şi am început toaletarea lor de primăvară; cu Hades am terminat rapid – o periere de două minute cu răsfăţ cu tot -, Grasul mai are nevoie de urme fine de finisaje, dar cu Castor e jale. Pe lângă faptul că fuge ca ars când vede peria, cointeresat abia de stă 3 minute la periat, pletele lui mândre sunt pline de păr mort şi împâslit plus beţe aşchii turiţă rumeguş paie şi alte minuni pe post de cleme şi accesorii decorative presupun. Toţi trei dorm, aleargă fericiţi, iar dorm răstigniţi la soare, se joacă, joacă, joacă. Apoi iarăşi dorm.
Găinile nu ne mai lasă niciun ou, aşa, că vine Paştele, presupun că ele le fac, ele le mănâncă; am încercat o pândă la locul faptei, dar n-am identificat nicio vinovată, să vedem în week-end dacă vom reuşi să observăm ceva. Gonzales şi Androginul ne oferă, de la o vreme, spectacole cu lupte de cocoşi; se curtează unul pe altul înfoiaţi, scot ceva sunete guturale şi apoi sar căpiaţi unul la celălalt, în acelaşi timp. Nu se rănesc, mai mult se înfruntă sub privirile damelor lor din haremul comun, se ameninţă, fac gălăgie, se burzuluiesc, dar finalul e mereu acelaşi: Androginul se supune şi Gonzales pleacă triumfător în mijlocul doamnelor găini despre ele ştiu ce sporovăitoare.
Jinx vânează şi năpârleşte crunt, Zombie se plimbă mult şi aduce iarăşi căpuşe la superofertă, iar capra de Maşa umblă teleleu toată ziua şi nu ştiu câte seri voi mai fi dispusă s-o vânez ca să intre în casă. Deja o noapte a rămas ea ştie unde, i-am explicat că va dormi afară dacă nu-şi revizuieşte comportamentul, dar nu pare prea interesată; interesant e să se scalde în praf precum găinile şi apoi să aterizeze în mijlocul patului în dormitor, să vâneze grebla printre frunze, să supravegheze focul când ardem uscături, să se urce pe acoperişul chioşcului ca să pândească vrăbiile din cuiburi, să verse pahare cu vin, să se certe cu Gonzalez din sălcii. I-am desfiinţat de câteva zile locul de masă din extindere şi încă e foarte revoltată şi comentează – s-a făcut fetiţă mare, poate şi ea să mănânce cu motanii în bucătărie. Năpârleşte la greu şi când o periem vrea să se joace cu pieptănul sau peria, consideră că noaptea e obligatoriu să doarmă pe mine – seară de seară negociem şi până la urmă se refugiază lângă domnul meu -, cotrobăie în coşul de gunoi cu pedală de la bucătărie şi a deprins limbi străine: zombeasca – fix cu sunetele scoase de Zombie ne anunţă când vine din plimbări sau când vrea de mâncare – şi jinxoneza – cu mi-mi-uri delicate şi rare ne cere să-i deschidem uşi, ne invită la somn în dormitor sau pledează pentru desferecarea uşii de la baie. Pe lângă cele două limbi nou deprinse, vorbeşte Maşa noastră şi o pisicească gălăgioasă şi cu sunete zgârietoare de timpan când o apucă; mâţă poliglotă. Acum doarme pe spătarul scaunului de calculator şi oftează, când şi când, adânc. E greu să fii o mâţă mică într-o lume atât de mare.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nici ca se putea un raport mai com-plet si mai viu colorat decat al tau.
Si la mine pisicile fac greva foamei ca le-am schimbat locul castroanelor.
Iarna mananca in baie,iar vara,afara pe o policioara,ca sa nu ajunga Puk la mancare.Cat despre alergat, umblat noaptea prin sat si lupte pisicesti ce sa mai vorbim,e vremea :))
Sa ai o primavara cat mai frumoasa si
cat mai multa sanatate.

cristina spunea...

"E greu să fii o mâţă mică într-o lume atât de mare." este genial si evident ca oglindeste perfect ce e in sufletelul mashei!
sora-sa nu stie decat doua limbi, iar una dintre ele suna de parca ar fi o fumatoare inraita care nu poate duce fraza pana la capat, se ineaca pe drum. rad de mor.
maia e vagaboanda, tot prin praf se da si ea, ne ajuta la taiat bolta de vie si ramane pe afara pana venim noi acasa. cand ne vede, vrea musai in casa, apoi afara, apoi in casa etc. Face misto de noi.
Am luat un antiparazitar pt pisici - Advocate - e si contra capuselor. La caine i-am dat cu Advantix. A inceput perioada de adunat paraziti de prin plimbari, trebuie dat cu ceva pe ei.

vic spunea...

uf, bine ca toate-s la locul lor, mai ales gainile.

asteapta putin cu cutzu ala latos, poate o sa-l tunzi. sau taie-i cu foarfeca latele cu probleme, iar la vara il tunzi pentru uniformizare.

nu va e frica de capuse? daca vi se intimpla si voua?

Diana Alzner spunea...

E ciudat cum reusesc aceste animalute sa ne faca fericiti, ca vad ca e la valabil si la altii, nu doar la mine... :)
Ma bucur sa citesc ca ti se vindeca genunchiul, Simona.

simf spunea...

@manuela - deci si la tine e colorata viata pisiceasca

@cristina - am deparazitat si mate, si caini, ma ingrozesc ce capuse ar avea daca nu le-am pune picaturi pe ceafa la 2-3 luni

@vic - e pacat de el sa-l tund, mai bine ne chinuim cu periatul, cu recompense, cu joaca. timp sa fie. spisicile si cainii fac cate o injectie acum, pentru deparazitatre si interna, si externa, le punem picaturi antiparaziti externi si pana acum n-am avut probleme. pe noi nu s-a urcat vreo capusa pana acum si nici boala lime in zona pitestiului n-a fost din 1996.

@Diana - clubul fericitilor cu pisici:)

:-D