Like?:)

luni, 2 aprilie 2012

Drumul paralel în imagini

Am rămas datoare cu imagini de pe drumul paralel din satul încremenit parcă în mileniul trecut. Înainte de ghips/orteză, am fost la plimbare cu copilul nr. 2, am ieşit pe poarta dinspre pădure, am urmat linia lizierei şi apoi am coborât pe lângă râpă către drumul paralel, de astă dată având şi săpuniera foto cu mine. Schimbări minore în decor, cana de la fântână e alta, acum a apărut una albă, cu emailul sărit, ciobănescul negru nu era acasă, ba şi viluţa îi dispăruse din peisaj, în rest linişte, timp încremenit.
Când am ajuns la stradă am intrat în primul magazin să ne cumpărăm ceva; adică doi morcovi şi două banane, că alte ispite n-am văzut. Am mers spre casă mâncând amândouă din morcovi, ne-am conversat cu nea Costică şi dom'colonel - amândoi fericiţi că le plecaseră nevestele la oareşce parastase şi au rămas singuri mai bine de-o zi -, am admirat peisajul în urcare şi-a fost bine. Un bine dat de redescoperirea lucrurilor simple.
Iaca poze:









5 comentarii:

Viata la tara spunea...

Simona, cand ma uitam la pozele tale simteam cum imi creste nivelul de suparare fata de primarii patriei pentru ca n-au fost in stare sa faca nimic cu bani europeni. Si i-au avut sub nas! Al nostru sta cu conducta de gaz la marginea comunei iar cu conducta de apa curenta la fel. Si n-a fost capabil nici macar sa le traga pe strada principala. Vad ca nici al vostru nu-i tare gospodar

ecrire et delire spunea...

mileniul trei, secolul 21 - o cană legată cu sfoară atârnată în cui.
zici că e muzeul ţăranului pribeag.
dezolant de mişto, totuşi.
şi bine ai revenit la serviciu!
hai, că mă iau şi eu de blogărit. din nou!

cristina spunea...

nu stiu de ce, dar ma fascineaza tot ce e in paragina, mai ales casele ...

simf spunea...

@Viata la tara - si cu bani europeni s-au tras apa, canalizare, gaze la drumul principal, care a si fost asfaltat in 2009. s-au facut multe, dar mai sunt de facut tone. acolo, pe drumul paralel, e alta lume, e alt timp si crede-ma e si multa delasare.

@edouard - pana nu vad nu cred.

@cristina - avem avem:)

irenadaiana spunea...

uneori cred ca lumea a uitat. a uitat lucrurile simple. In copilarie nu-mi amintesc sa fi vazut case atat de lasate balta. Lumea stia sa repare cu lut galben amestecat cu balegar ( de cal obligatoriu ca era mai curat ca cel de vaca), se varuiau cu var obisnuit , se dadea o mana de vopsea pe tocarie iar la geam erau perdele - din panza simpla , alba cu dantela la poale. Si asta se intampla chiar daca acolo locuia o persoana in varsta. Acum lumea a uitat...

:-D