Domnul meu a aproape*-terminat
bucătăria de vară, e deja funcțională; a montat blatul cu picior
din inox, chiuveta și între ea și aragaz a pus peste blatul de mdf
un dreptunghi din tablă groasă tot de inox, pe care să tai eu
minuni precum bucătarii profesioniști pe blatul lor
arogant-inoxidabil. A adus apa rece de la bucătărie (prin țevi de
ppl), curentul l-a tras din magazie (pe peretele magaziei e făcută
bucătăria de vară) și a montat o lustră-con albă (au avut-o
fetele la apartament) plus o priză, să fie, că nu strică.
Butelia e în magazie, că bleul ei nu
cadra cu asortarea măreței chicinete în aer liber (cum și toate
țevile, cablurile sunt tot aici, să nu se vadă urât pe-afară),
scurgerea e pe furtun flexibil și ppl, iar chiuveta are un robinet
cu aer rustic acum. El la origine era cu aspect de bronz patinat și
arăta într-un fel, dar, cum mie mi se părea ostentativ în
ansamblu, a găsit domnul meu soluții: s-a dus la el în atelier, a
scotocit pe-acolo șiii, minune, a găsit un spray cu vopsea
nichelată cu care a făcut arginitiu imediat mărețul robinet.
Uneori mă întreb ce n-are R. în atelier; alteori mă gândesc că
atelierul lui e mai mare pe dinăuntru decât pe dinafară; și
întotdeauna când trebuie să intru acolo și deschid ușa mă
aștept să năvălească toate pe mine ca-n desene animate.
Zona arată acum amuzant,
blat-aragaz-chiuvetă de secol XXI, în spatele lor – un zid de
bolțari netencuit, descântat cu var și bidinea. Acoperișul –
căpriori, scânduri, internită; și lustra con prinsă în zonă.
Pe jos, nisip și pietriș; ceilalți doi pereți – gard din ulucă
de fag; intrarea e de-a dreptul liberă. Suprafața bucătăriei
noastre de vară - cam 4 mp (2,8/1,5).
După ce domnul meu a făcut curățenie
la locul faptei după standardele lui, m-a chemat să văd dacă îmi
mai trebuie ceva (un cuier iubita, ar prinde bine, și un ceva ca un
dulap de bucătărie îngust, ca o ramă cu rafturi), apoi și-a
făcut brusc de drum că trebuia să se distreze cu motocoasa. Mașa
a venit promptă și a inspectat noua aranjare, apoi Jinx; Zombie
doar s-a uitat plictisit de la distanță, că n-avea loc să treacă
din cauza lui Hades, vădit intrigat de schimbări.
Am apucat să și probăm noul spațiu,
cu prilejul scoaterii salatei (am pus brocoli în loc) și spălării
leușteanului ce-l vom păstra pentru iarnă. Ieri, tot acolo a
pregătit domnul meu cărnurile pentru masa de prânz – e fain să
poți prăji diverse fără ca în casă să se simtă mirosuri,
chiuveta afară e tare utilă – și am ajuns la concluzia că va
trebui să adaptăm principul studențesc ”vasele se spală înainte
să mănânci, nu după” la ”înainte de-a te apuca să faci ceva
cu chestii comestibile, spală responsabil spațiul de lucru”.
Avem bucătărie de vară și nu ne
temem s-o folosim.
* Încă e în căutare de duze pentru
aragaz alimentat la butelie, nu-i place lui flacăra, că nu se face
albastră și trebuie remediată situația.
4 comentarii:
Tare buna bucataria de vara la casa omului. Sa o stapaniti sanatosi si spor si inventivitate la amandoi!
@Corina - sa stii ca-i tare utila, de-am fi stiut o amenajam mai demult. multumim asemenea :)
N-aaaaaaaaam!
S-o stapaniti si domnului tau toate felicitarile din lume!
@Ilinca - zau e tare utila, acum mi-as dori si-o soba pe-acolo, dar nu avem unde s-o punem, e spatiul mic (multumim)
Trimiteți un comentariu