Like?:)

vineri, 31 august 2012

Când vezi selectiv o bluză

Cred că ceva e defect în lanțul meu ADN: văd selectiv.
Sunt luni la rând în care oriunde merg văd femei gravide; ele chiar există – am confirmări de la persoane reale, au fost momente când am suspectat că am halucinații - și cum intră vreuna în raza mea vizuală imediat îmi proptesc privirea pe ea. Și mi se par tare numeroase gravidele atunci.
Uneori văd fonturi; într-una din toamnele trecute oriunde mergeam vedeam firmele scrise cu Hobo și Garamond. Și mi se păreau multe, prea multe, iar Hobo cred că e o alegere foarte neinspirată pentru inscripționarea unei firme.
Alteori văd celulită mergând; celulita e mereu atașată unor picioare – mai lungi sau mai scurte, mai suple sau mai dolofane, mai tinere sau mai bătrâne -, dar nu picioarele duc celulta, ci celulita le duce pe ele.
Vara asta m-am tot întâlnit cu o bluză. Bluza are şnur, volănașe și năsturei pe bust și e dintr-un material șifonat, din colecția vara 2012 a Casei de Modă „Piața” (preţ unic – 25 lei). Oriunde mergeam, bluza îmi apărea în față. Își schimba modelul imprimeului, culoarea, schimba chiar și femeia care o purta. Abia pe la începutul lui august mi-am dat seama că de fapt bluza nu este purtată de femei, ci că mă urmăreşte pe mine, ducându-şi purtătoarea, posedând-o.
Connect-R vara nu doarme. Eu vara văd bluza.

6 comentarii:

cristina spunea...

inteleg ce spui. oare exista ticuri vizuale? ca daca da, mediul tau ambiant asta are, tic vizual :))
nu ti s-a intamplat niciodata sa-ti vina o idee, sa o consideri noua, geniala si revolutionara, iar apoi sa dai cu nasul de ea la tot pasul? cam asa e si cu imaginile astea de le vezi tu mereu, se detaseaza din context pentru ca te gandesti mai ales la ele. cred.

ecrire et delire spunea...

vederea selectivă este, conform zodiacului mayas, semnul unei predispoziţii ieşite la plimbare cu chiciocaleaşca.
mă întreb ce ar spune despre asta socialiştii din Africa de Sud?

Anonim spunea...

Sa stii ca eu aveam perioade cand vedeam doar grasi...la tv, pe strada, etc :) A fost modul in care creierul meu mi-a transmis sa o las mai usor cu dulciurile...si a functionat :))
Oare care era mesajul pe care singura ti l-ai transmis toata vara?

simf spunea...

@cristina - eu tind sa cred ca fundalul e alb negru si bluza e cmyk. de-asta o vad:D

@delirantul zmeuriu - socialistii ar spune ca budismul si referendumul nu exista.

@Anonim - oare imi trimite mesaj cum c-ar fi timpul sa umblu in haine de dama? no way!:)

Anonim spunea...

Am crezut ca nu va fi comentata postarea asta, dar m-am inselat. Este foarte greu de comentat aşa ceva. Mi-a plăcut foarte mult - poate ar fi timpul să încerci ceva de dimensiuni mai mari. Pastila promite, dar este dificil să menţii tensiunea pe pagini mai multe, să dozezi, etc. Poate deja ai făcut ceva în sensul ăsta? Aş fi fericit să citesc şi eu.
Foarte, foarte fain postul! Lumea ştie că citeşti poezie?
Mircea
PS- Delirel, ăla, cu "Dă-te în delirul meu" (de ce nu "Dă-te din delirul meu"?), unde poate fi comentat? Sau, şi mai direct, când o să aibă ceva pe blog care să poată fi comentat? Îi transmiţi, te rog, salutările mele?

simf spunea...

@Mircea - eu cam scriu direct pe blog si incerc sa scriu cat mai concis, ideea de "pe lung" nu ma atrage. (mersic) lumea stie ca citesc poezie. sau nu. pana la urma nici nu cred ca are importanta.
"delirel" e prietenul meu imaginaro-real din romulus si remus, bloguri are multe, dar dupa ce scrie vreo 2-3 saptamani sterge tot. e o parte din farmecul lui. salutarile i le-am dat lui cu totul, cu viteza initiala si impuls bonus.

:-D