Like?:)

joi, 22 noiembrie 2012

1, 2, 3

Pe culmea ce leagă vag diagonal laturile de pe lăţimea curţii, o coţofană se leagănă şi povesteşte ceva, cu ochii spre Maşa, care o supraveghează vigilent din colţul atelierului.
Silueta coţofenei se profilează în salcâmul din faţa porţii pe norii cumulus adunaţi la apus, iar culmea se leagănă o dată cu cele trei cârlige roșii de rufe, ca trei semne de exclamare.
Jinx vine şerpuit pe marginea gardului de la trandafiri, se apropie de culme, trece lin într-un prun, urcă fără urmă de sunet şi aşteaptă încremenit.
Mașa și coțofana se fixează atent, norii cumulus s-au oprit și scena pare un stop cadru dintr-o filmare alertă.
Întins ca o panteră, Jinx face un salt boltit vreo trei metri, agață coțofana de pe culme și grațios aterizează cu ea pe pământ.
Stop-cadrul se termină brusc, cârligele cad, Mașa aleargă către Jinx, norii se grăbesc spre apus și-n troscotul fost verde au rămas o coțofană pradă, două mâțe negre și trei semne roșii ale mirării ca niște cârlige de rufe.

6 comentarii:

cristina spunea...

: aplauze!
(nici nu stiu cine le-ar merita mai tare, tu sau bonnie and clyde ... )
:))))) desteapta fata ti-am mai dat!

simf spunea...

@cristina - si desteapta, si buna uceanica lui jinx:)

Cod spunea...

Cred ca este o sansa unica sa vezi asa ceva. Felicitari ca ai putut reda asa de bine incat am putut vedea tot filmul!

simf spunea...

@Cod - de multe ori langa noi se intampla minuni, numai ca fie n-avem vreme, fie n-avem ochi sa vedem. cand vad, ma bucur sa impart si cu cei din jurul meu (multumesc)

Anonim spunea...

Hai, lasa-ma, sugerezi ca lucreaza in echipa?

simf spunea...

@Ada - dap. mai ales cotofana cu troscotul :)

:-D