Like?:)

marți, 6 noiembrie 2012

Combinate de sezon

* L-am văzut pe Figaro, nu știu dacă pe noi ne-a recunoscut, dar l-a recunoscut pe Polux (și reciproc). O duce mult prea bine – e graaas - şi mi-a fost tare drag de el.
* Jinx și Mașa dorm noaptea cu noi – mai pe sobă, mai pe măsuța de ceramică de după ușă, mai în lada cu lemne și uneori în pat -, Zombie dispare seara, reminiscenţă a revoltei că mâțucele îi uzurpau cuibul, iar el nu se înjosea să doarmă în/pe căsuța lor.
* Am fost la primărie, prima dată după schimbarea echipei. Viceprimarul – un tip tare decent și care pare bine intenționat; pe drumul de întoarcere – primarul, la patru ace, urmărea lucrările din zonă – montarea limitatoarelor de viteză. Viitorul pare că sună un pic mai bine.
* Starea de sănătate a lui Grasu' e staţionară, n-are dureri, dar tot mi-e foarte milă de el, domnul meu ia în calcul construirea unui căruţ care să-l ajute pe câine la deplasare.
* Am strâns din grădină cam tot ce mai era şi am curăţat locul, apoi am „inventat” o căruţă de bălegar, dar nu ştim ce cantitate trebuie pusă pe mp și cum.
* A plecat şi Catiuşa la casa ei (a doua zi a și dispărut, a trebuit să mergem s-o căutăm prin vecini, am găsit-o), dintre pui a rămas la noi doar Berlioz, răsfăţatul şef acum. Ştiam că pisicile negre sunt cel mai greu adoptabile, dar m-a surprins că lumea preferă femelele – cică sunt mai harnice şi mai devotate. Mă miră şi faptul că cele trei mâţuce sunt strigate la casele lor cu numele pe care le-am pus eu.
* Pregătirea moşiei pentru iarnă se face în funcţie de chef şi timp, tăiatul şi aranjatul lemnelor se desfăşoară într-un ritm imprevizibil, „crăcile” sunt foarte eficiente la boiler, dar fac cam multă cenuşă.
* Constat că acum nu mai ezit când curăț o găină/un cocoș din producție proprie și că procesele de conștiință s-au mai diminuat.
* Blogul meu are musafiri din Grecia care vor să afle cum se face focul în sobă, din New York-ul bântuit de Sandy (omul iși dorește poze cu verde, aș zice că e de înțeles), un cititor foarte fidel din București (de mai multe ori pe zi, una din ultimele vizite, de aproape patru ore, cu citit nenumărate posturi), din Dorohoi (cu peste 700 de accesări ale blogului, mult mai multe decât ale mele, tare mi-aș dori să-l pot întreba ce găsește), musafire căutând cizme de dantelă și bascheți cu toc (aproape 1000 de accesări) şi, cum era şi firesc, oameni care vor să afle de ce iese ţuica acră.
* Vis frumos – să ajungem să nu mai producem niciun fel de gunoi (acum strângem cam o jumătate de sac de 30 l pe lună).
* Întrebare: cum se procedează cu medicamentele expirate?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Brici!, ascult-aci:
- gunoi de grajd - mergi pe campurile lucrate de insisi taranii si uita-te si tu cat pun ei, adevaratii specialisti. Acum e momentul, pen'ca acum se face, inainte de arat. La noi la tara se mai cara cu sania iarna, pe gar serios, pe zapada scartaita, dar ideea e ca tot inainte de arat, minim inainte de discuit. Balegar putred, vechi, asta nu trebuia sa ti-o mai spun, da's insurat si mai fac si eu pe desteptu pe unde mai am loc.
- medicamente expirate: se asculta radio guitar cu jumate de cafea, se ia harletul si se face o groapa de cat vrei pe cat vrei si o juma de metru adancime, se asculta radio guitar cu cealalta jumate de cafea, se pune de cafea ca esti dependenta, se lasa radio guitar pe ceva ce nu te pasioneaza, se (re)ia harletul si se continua groapa pana la cota -1,25 m, se bea o jumate de cafea si se verifica radio guitar si meilu, si se finalizeaza groapa la -1,5m sharp. Se iau medicamentele, se leapada in groapa, radio guitar, sfert de cafea, lasa meilu ca pierzi vremea ca n-a avut ce sa mai intre asa repede, se pune de cafea (or fi Cafegiii Anonimi in Romania?), se astupa groapa cu lopata, se iau uneltele si nu se curata daca are cine si i se pun in picioare sa le vada in ce hal arata, sfertu de cafea si admiratul lucrarii. Simti bucuria lucrului implinit? Radio Guitar si mai lasa cafeaua ca te distrugi.
Daca mai ai nelamuriri...

simf spunea...

@Ada - am tras cu ochiul pe terenurile din preajma, ioc balegar asa ca nu putem imprumuta modelul. medicamentele expirate se ard in incineratoare dupa cate stiu eu (chiar daca groapa are 1.5 m adancime, medicamentele tot polueaza pamantul, apa etc.), intrebarea e: cum fac eu sa ajunga medicamentele mele la acele incineratoare, ca medica de familie si farmacistele s-au uitat la mine ca la ET cand le-am intrebat.

cristina spunea...

dar daca dai medicamentele expirate la gunoi, ce poate sa se intample?
noi suntem obligati (asa se zvoneste, ca luam amenda daca nu, dar nu vreau sa verific) sa ne facem anual contract de salubritate cu o firma. saptamanal arunc cate o punga de 30 l de gunoi menajer si la 2 saptamani un sac de 125 l cu plastic si hartie. nu stiu cum as putea sa fac mai putin de atat, dar nici nu-mi propun, ca oricum am impresia ca fac putin. cand vad pe aici ca lumea arunca saci intregi cu resturi vegetale de la curatatul gradinii, ma ia cu mandrie personala. eu am compostor si masina de tocat crengi! :)))

mai_danez spunea...

Catiusa este bine. Ca o adevarata rusoaica de vita nobila, ne-a dat de inteles ca si casa trebuie sa fie a ei. Asa ca noaptea trecuta am aflat... ce bine poti dormi cand toarce o pisica langa tine. :)) Am remarcat si faptul ca la 6,00 sotia era treaza si radea... cum a reusit asta??? :))
Suntem bine si cuminti, vorbim mult (mieunam), aventura continua, iar eu ma simt... abandonat.:((
I.

simf spunea...

@cristina - daca dai medicamentele la gunoi 1 - pot fi inghitite de oameni sau animale. 2 - sunt ingropate si polueaza pamantul (dupa ce se combina eventual cu acetona, ulei etc). nici varianta pus in wc si tras apa nu-i buna, polueaza apa. nu degeaba producatorii care se respecta scriu pe prospect ca nu trebuie aruncate in apa sau la gunoi. nu mai arunca hartia, o poti folosi in primavara la mulcit, plus ca merge pusa si in compostor. plasticul ar fi ideal daca ai putea sa-l duci la un centru de colectare, "firmele" cu care chiar suntem obligati sa facem contracte (noi vom plati 3.1 lei/luna/persoana) le amesteca oricum. o sa le platesc serviciul de ridicare a gunoiului (pentru ca n-am de ales), dar gunoi pentru ei n-o sa am:)

simf spunea...

@mai_danez - urmeaza zile de cunoasterea reciproca si experiente noi. have fun!:)

mai_danez spunea...

stiu asta. :) important este faptul... ca este speciala si mai ai un motiv in plus sa te intorci acasa... cu drag. :) ... zi buna!

Cod spunea...

pentru medicamente cel mai bun incinerator este soba ta.
P.S. Te citeste si un ciudat care e localizat prin vietnam :D

simf spunea...

@Cod - chiar nu ma gandisem, mersic, ai dreptate! (ciudat suna bine pentru mine. din ben tre chiar :) )

Anonim spunea...

Mi-a luat Cod vorba din tastatura. Pune-le, bre, pe foc, incineratoreaza-le singura, la gura sobei, de! Serios, mai ai si alte probleme?

:-D