Like?:)

marți, 8 ianuarie 2013

Dacă e 8 ianuarie, începe noul an

Gata sărbătorile, a trecut şi Sfântul Ion (Dar pe rit vechi abia au începuuut! Lasă-lasă, treci la muncă, mai ales că atâta buluc de zile de vacanţă ca acum n-ai mai avut în viaţa ta adultă! Dar aş putea să mă obişnuiesc... Lasă!), aşa că să revenim la regimul de viaţă accelerat, trepidant, de preferinţă în oraşul de migrene generatoriu (deh, aşa e când stai un an la aer nepoluat).
Pe scurt, cam cum a fost: întâi am bătut covoarele pe zăpadă – şi de astă dată s-a implicat şi domnul meu, spre marea mea surprindere, nu de-alta, dar de prin 97 nu-l mai prinsesem să-l exploatez în acest scop -, apoi am făcut o temeinică ordine şi disciplină prin vastele noastre domenii, inclusiv un atac cu aranjare în biliotecă din motiv de copil nr. 1 student la litere şi de cărţi la Bucureşti cărătoriu. Când am terminat, l-a apucat pe R. hărnicia să schimbe sistemul de aprindere a luminii în beci – funcţiona pe principiul bagă şi tu ştecherul ăla în priză -, acum are întrerupător şi lângă el a crescut o mândră şi nouă priză dublă; apoi s-a apucat de tras cabluri prize becuri prin extindere, în pauze mai o placare mică cu OSB, mai o modificare, toate generatoare de praf şi de dezordine. Bonus - a intrat copilul student în vacanţă şi-a adus acasă vreo 15 cărţi care nu-i mai trebuie (dar a luat altele).
Pe 23 am decorat moşia, afară, cu ajutorul câinilor, în casă, cu aportul mâţelor vigilente, în ajunul Crăciunului a mirosit a plăcintă cu mere şi vin fiert – Ajunul la noi înseamnă scorţişoară -, Crăciunul a mirosit a brad şi-a portocale, revelionul a libertate domoală. De astă dată n-am luat deloc artificii, nici nu erau fetele acasă, câinlor nu le plac şi-n plus s-a schimbat – benefic – legea şi-am vrut s-o respectăm. Oricum noi aprindeam artificiile noastre pe la 0,30, că-n rest stăteam să admirăm cei peste 20 de km de privelişte plină cu explozii colorate, din Piteşti până-n Podul Piscani trecând prin Mioveni, iar câinii au fost de-a dreptul fericiţi de lipsa petardelor de prin sat. Am păstrat tradiţiile casei, cum ar fi meniuri atipice de Crăciun şi de Revelion, maşină lăsată pe marginea drumului, că nu urcă până în curte, botezat „şampanie” un alcool alternativ (de astă dată vişinată din producţie proprie) din motiv că nu suntem fani vinuri cu spume sau dulci.
Moş Crăciun mi-a adus oareşce minuni – o insignă cu „activist sătesc” pe care o port amuzată, un set de linguriţe din ciocolată pe care încă le ţin de bune, o care tipărită pe hârtie manuală, plăcere vinovată -, între Crăciun şi Revelion unii dintre noi au mai avut oareşce drumuri, ca nuanţă de contrast, ba la finanţe, ba la CAS, unul mic la bibliotecă, altul la urgenţă, ca să se termine anul cu bine şi să ne amintim că de fapt bucuria vine din lucrurile simple.
Concluzii pentru 2012? Foooarte frumos an, nu mai vreau încă unul la fel. Rezoluţii pentru 2013? Vreau net pe fibră optică şi să nu mai lucrez (în interes profesional) în week-end.
Azi e ziua fermoarelor posedate: cel de la blugi coboară imprevizibil, cel de la geacă se desface pe mijloc, din raţiuni absconse. Cine spunea că viaţa nu-i frumoasă?

12 comentarii:

Iuliana spunea...

sper ca n-a fost grav, faza cu urgenta, oricum bine ca s-a dus.
si tu ai avut dureri de cap? oare de la aerul de la oras sa fie? si aseara am ajuns cu o durere de simteam ca-mi crapa capul.
in rest vad ca sunteti bine cu totul si ati avut sarbatori placute, ceea ce ma bucura.
am ras cu lacrimi la faza cu fermoarele, faza ce mi-a reamintit ca am dus lipsa articolelor tale

simf spunea...

@Iuliana - cu urgenta a fost mai mult o sperietura, dar de-ajuns sa ne genereze o stare euforica dupa ce-a trecut. durerea de cap? vara si dupa week-end ma apuca, altfel dupa 3-4 zile de stat acasa. (pe bune ti-am lipsit?)

Iuliana spunea...

eu nu prea zic vorbe-n vant :), nu-s genul. pe bune mi-ai lipsit :)

Dongabone spunea...

Cam multa activitate pentru niste sarbatori :). Imi place la tine acasa, mai ales ca are si pisici :)))). Hai sa ne mai citim, sa ne mai cunoastem, sa ne scoatem la o prajitura, ok? La multi ani fericiti!

simf spunea...

@Dongabone - bun venit, ia un loc, o cafea, un ceai, o visinata productie personala?:) la multi ani!

Anonim spunea...

Carte tiparita pe hartie manuala? Vreau si eu asa Mos!! Si poze cu matoance! Si nu inteleg ce te mira, multora le-ai lipsit, ma includ!

cristina spunea...

in medicina exista "migrena de luni". si pe mine m-a durut capul in prima zi de munca, joi. nici nu e de mirare, naibii.
cat despre fermoare, ia uite ce-am gasit: http://blog.makezine.com/craft/how-to_keep_your_fly_from_fall/

simf spunea...

@Iuliana, Maria, ma faceti sa-mi creasca cota de popularitate in ochii personali si nu-i bine:)

@Maria - probabil maine voi pune poze cu cartea, dau si link de unde, ca doar placerile, fie ele si vinovate, trebuie impartasite, nuuu?

@cristina - fermoarele sunt posedate amandoua azi, de nebune, ca n-au mai facut fitze pana acum. dar ideea mi se pare faina.

Odille spunea...

Simona, mi-ai transmis si mie caldura Sarbatorilor voastre.

Imi pare rau ca ai avut asa dureri de cap, dar bine ca au trecut repede.

In privinta Noului An, s-ar putea sa fie cine stie ce asezare a planetelor :) pt ca si noi pe 2 Ianuarie am inceput sa facem ordine, eu in documente. M-am tot codit, dar 2013 mi-a adus energia care-mi lipsea.

Mi-am facut si un plan. Astazi, pe seara, voi ataca un dulapior, plin si el ochi cu acte. Stiu ca ma voi pierde din nou in amintiri, printre documente am o istorie scurta a familiei scrisa de un strabunic, un jurnal din scoala pastrat de una dintre bunici, dar de data asta voi organiza dulapiorul cu amintiri. Promit! :)

Va doresc intregii familii un An Nou Fericit, cu sanatate, plin cu bucurii si impliniri.

simf spunea...

@Odille - bun gasit in noul an, mai bun si mai spornic sper. ma bucur pentru ca te vei pierde in amintiri, sa incepi 2013 cu umplut sufetul cu stramosi nu-i accesibil oricui.

gabyral spunea...

Foarte frumos cand se aduna familia mai ales de sarbatori. Treaba cu proiectele neterminate inainte de sfarsitul anului e tipica "bricolatorilor", asa cum altii nu vor sa ramana cu datorii pentru anul urmator. E ceva gen "ultima suta de metri". Si cu batutu' covorului eu l-as interzice ca pe artificii. Poate pen' ca 20 de ani(pan-am fost ficior la mama) asta era programu' de fiecare sambata dupamasa.
Si daca n-ai voie sa-ti bati copilu' atunci de ce sa bati covoru'...sa-ti descarci nervii? :)

simf spunea...

@gabyral - exact asta spune si domnul meu:) deja nu ma mai enervez, caut ocupatii alternative in locuri unde sa nu ne intersectam. aceeasi parere are si el despre covoare (in conditiile in care din aprilie pana in octombrie le strangem), dar n-a fost de acord sa bage si el aspiratorul macar o data pe saptamana. :)

:-D