Like?:)

vineri, 17 mai 2013

Frântură de mai în centrul urbei

După-amiază caldă, cu soare puternic și peste 25 de grade în termometre. Lângă parcarea de la prefectură, pe jardinierele din beton stau la umbră doi bărbați. Unul - cam 30 și un strop de ani, adidaso-saboți + bermude și cămașă strâmte, cu bifă de Nike, care evidențiază depozitele adipoase tipic feminine de pe talie; osatură fină - masculul-femelă. Celălalt, sărit un pic de 35 de ani, tricou bleu tot Nike, blugi decolorați și ochelari de soare D&G, teniși Converse din piele de autobuz neagră; tuns scurt, început de chelie, de gușă, de burtă, bazin sensibil egal cu umerii, picioare scurte și groase.
Vorbesc tare și la intervale regulate scuipă cu boltă sau aruncă mucurile de țigări cu câte un bobârnac în mijlocul zonei pietonale. Se ridică, agită cu mișcări ample smartfonurile, zdrăngăne fiecare setul său de chei de la mașină, se aşază. Femei, mare, pejot, bani, femei, 1 Mai, pejot, fraierul de patron, femei, crâșme, pejot, beții, grătar, femei, Vama Veche. Și pejot.
(Ce-o fi ăla pejot? Și ce femei ar putea să atragă antimasculii ăștia?)
Nike-istul se ridică, merge la un Peugeot argintiu tras perpendicular pe mașinile parcate, click-click telecomanda, deschide portiera din față și scoate o tabletă și-un bidon de 0,5 cu apă. Click-click, apoi se întoarce pe jardinieră.
D&G-istul se ridică şi el, afundă cu greu smartfonul într-un buzunar mult prea strâmt, merge călcând apăsat către dubița albă Peugeot blocată de companionul său (amândouă mașinile sunt de firmă cu număr de leasing). Click-click, deschide portiera (a, pejot-ul e Peugeot!) și din buzunarul ușii scoate un tub de cremă de mâini Neutro Roberts. Își toarnă generos pe palma stângă, închide capacul, pune crema la loc, închide portiera, click-click. Agață cheile în celălalt buzunar și cu mișcări ondulat-lascive se îndreaptă spre jardiniere. Rămâne în picioare lângă amicul său și începe, cu mișcări abrupte, să-și întindă crema pe mâini.
Perfect bărbătesc.

5 comentarii:

silavaracald spunea...

Lasă că "pejot" sună oricum mai bine decât cum ziceaa Eba: "pejeu". :D
În rest, ce să zic, începem să semănăm din ce în ce mai mult între noi: femeile se bărbăţesc, bărbaţii se efeminzează. De vină or fi hormonii din cărnurile pe care le cumpărăm de la magazin.

MariaS spunea...

Cocalari :)) Am vazut zilele astea la tv un reportaj in care erau intrebati oamenii pe strada , ce sunr cocalarii si majoritatea raspundeau " modelatori de coca " - deci daca se dadea cu crema pe maini- modela ceva ...COCALAR :))))

simf spunea...

@SLVC - cunosc un tip pe care alti tipi il cred homo pentru ca de fiecare data cand foloseste wc-ul se si spala pe maini. ei considera ca-i o chestie tipic feminina :)

@MariaS - corrrect, la asta varianta nu ma gandisem :))

Scutaru spunea...

Absolut savuros mini-reportajul despre gherțoi, cocalari, mitocani, pitecantropi ori cum Silen, Vișnu sau Odin le-o mai fi spunând lumea, că toți ni-s dragi ca sarea-n ochi. Am râs cu lacrimi, că azi mă văd mai optimist, așa, însă de fapt e de-a râsu-plânsu. Dar hai să-i spunem dulce-amar. :)

AC spunea...

Mișto radiografia! :))

:-D