Like?:)

miercuri, 3 iulie 2013

1. Despre cum să-ţi faci animal de companie o coțofană...

Se ia una bucată țăran de rit nou și se plasează ager în grădină după melci (adică să-i strângă de pe plantele folositoare omului și să-i ducă... undeva). Personajul principal întâi strânge melcii în găleată și-i duce în lizieră, apoi începe să-i învețe zborul planat combinat cu parașutism – aruncare cu boltă peste gard. Până într-o zi, când se întâlnește cu o pasăre negru cu alb și cu oareșce pene albastru electric, fățoasă tare, care cu delicatețe se servea din căsuța unui melc.
- Ce pasăre folositoare omului, ia să-i dăm noi melcii ei!, gândește țăranul de rit nou, apăsat de responsabilitatea de a se afla în vârful lanțului trofic.
Și-i face păsării o grămăjoară de melci. Pasărea, isteață, se prinde repede, mănâncă rapid ofrandele și-așteaptă. Iar omul îi mai face o grămadă. A doua zi, pasărea îl așteaptă pe om; iar omul îi face iarăși grămezi de melci păsării.
- Am pasăre sălbatică animal de companie, își spune trufaș țăranul de rit nou, mulțumit de aportul său la hrana cotidiană a păsării sălbatice.
Apoi a început săptămâna; omul a plecat la serviciu – nici n-a mai plouat -, dar pasărea a venit zi de zi să aștepte. Doar într-o seară ce-a mai primit doi melci, mici și ăia și amărâți.
După câteva zile, un alt om – mai cu picioarele pe pământ – viețuitor al aceluiași areal constată că din cuiburile găinilor au dispărut două ouă în mai puțin de zece minute, timp în care el se afla în preajmă.
- Nu-s urme de coji, nu-i umed, e pasăre sigur, le fură pur și simplu.
Țăranului de rit nou din primul paragraf i se aprind niște beculețe, tace, dar intră pe net să caute „pasăre fură ouă cuib”. Așa află că pasărea lui sălbatică animal de companie este o coțofană, pe numele de scenă Pica pica, expertă în furat ouă din cuiburi.
Ups...

3 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte tare, stau in fata calculatorului si rad! stiu ca nu este de ras dar nu ma pot abtine, relatarea ta imi provoaca hohote de ras. Multumesc Simona ca mi-ai inseninat ziua care a debutat nefavorabil inca de dimineata.
Imi pare rau ca ai ademenit tocmai o cotofana, acum trebuie sa vezi cum scapi de ea!

simf spunea...

@Aurelia - orice problema are o solutie, important e s-o cautam, nu sa ne irosim in pretexte. gasim noi cum sa scapam de ea. am gresit ademenind-o, acum stiu :), DAR am avut curajul sa experimentez, nuuu? si-n plus, omul din greseli invata :)

silavaracald spunea...

Ca să vezi că nu se adevereşte întotdeauna zicala: "Bine faci, bine găseşti!" :D

:-D