Like?:)

luni, 15 iulie 2013

Miez de iulie, amestecate

* Am reconstituit lista cu numele trandafirilor noştri, urmează acum să-i şi identific pe teren. Oricum eu i-am botezat cel corai, nebunul, portogalbenul, catifeaua, galbenaliul, ăla alb, ciubucul, rozul, nehotărâtul, buchetarul, ăla mic, grenaul***.
* Avem cutie poştală doar ca să ne mândrim cu ea sau ca să depozităm acolo minuni; dar de două ori pe an găzduieşte şi reviste.
* Ardei înfloresc, roşiile şi castraveţii leagă rod, o cherry-uţă s-a copt deja, prunii au mai multe boli simultan.
* Unul dintre puii preşcolari a fost ucis de fraţii lui; un altul, dintre cei mari, merge ca un pinguin – are probleme articulare.
* Când şi când reuşim să cointeresăm câinii să stea la periat. Mâţele stau oricum, chiar şi cele mici.
* A venit prima tură de lemne, majoritar fag; miroase fain şi mă gândesc cu drag la momentul în care vor fi tăiate şi stivuite.
* Am avut musafiri; şapte; simultan. Prilej cu care am constatat că în casa noastră pot locui bine doar şase persoane în acelaşi timp.
* S-a deschis sezonul la pepene şi tare mi-e drag. Bem ceai rece de roiniţă şi de fructe uscate de pădure, cu lămâie şi fructe proaspete în el. Divin, să-mi citez nepoata M., de 9 ani.
* Îmi beau cafeaua de dimineaţă făcând ritualicul rond prin grădină; stau de vorbă cu plantele – eu îmi iau doza de cofeină, ele, pe cea de fotosinteză -, privesc în depărtare şi îmi doresc din ce în ce mai mult un binoclu.
* Invoc evoc provoc convoc vacanţa, număr zilele din calendar – mai sunt 16 – vreau un cal cu drum întins şi vânt în plete, cu miros de libertate şi pământ scrâşnit în galop.
* E luna lui Cuptor, dar temperaturile încă sunt decente, cu mânecă lungă seara şi dimineaţa, cu duşuri de rouă în şlapi. Luna lui cuptor cu microunde.

*** Lista de trandafiri: (bordo catifelat) Barkarole; (alb-crem casa) Vivaldi; (alb Bubu) Virgo; (alb-roşu vie) Prinţesa Farah; (grena) Royal William; (galben portocaliu) The Lady; (portocaliu) Monika; (roz deschis) First Lady; (roz închis) Carina; (buchetari) Foc de Tabără, (corai) Holsteinperle, (de dulceaţă) Sacsengruss. Şi-un măceş. :)

5 comentarii:

Dani P. spunea...

Nu pot, decat sa admir lista de trandafiri :) Si sa mi te inchipui cum le vorbesti si ii mangai ...

simf spunea...

@Dani - cu ei imi beau cafeaua dimineata, cu ei inchei ziua, la ceai :)

Dani P. spunea...

Pentru mine ar fi raiul pe pamant, sa pot face asta zilnic, eu reusesc sa "conversez" cu ei cam o data pe saptamana ... dar asta ii face cu atat mai pretiosi :)

vax albina spunea...

1 saluta trandafirii si din partea mea.
2. si la mine s-au copt cateva cherry pe balcon. Voi pune poze. Am mancat 4 bobite acreee.
3. la ce e bun ceaiul de roinita, ca apare mereu in postari?

simf spunea...

@vaxalbina - cum ajung, cum ii mangai si-i dragalesc si pentru tine. roinita e buna la multime de chestii - insomnie, memorie, reumatism, tiroida, herpes etc, plus ca-i antioxidant. dar noi o bem pentru ca e foarte gustoasa, un pic picanta, aromata, racoroasa...

:-D