Like?:)

marți, 27 august 2013

Succint


* Dacă tot a fost revoluție în dormitor – restul casei arăta de parcă am fi fost refugiați, saci cu haine, cutii în bibliotecă -, domnul meu a curățat și fumurile sobei – oare cât de des ar trebui executată operațiunea? -, a refăcut rosturile sobei cu lut (nu era necesar, dar așa a vrut el), a fixat cablul de la parabolică, a dat cu lavabilă integral – curățenie generală după curățenia generală pe care o făcusem acum trei săptămâni. Dormitorul miroase acum a nou-nouţ, e fain, dar îi lipseşte doza de intimitatea cunoscută pe care i-o dădea mirosul lui cel vechi.
* Vineri, contrar oricărei prognoze meteo, a plouat; nu mult, dar suficient cât să-mi compromită roşiile aproape uscate la soare pe care le lăsasem în curte. Doamnele găini le-au foarte apreciat, prilej cu care am constatat că nici busuiocul nu le displace.
* Concluzii la uscatul roșiilor: merge orice soi, cu condiția să fie tăiate feliile nu prea mari (cam cum am tăia o roșie pentru un copil de 2 ani) şi să le fie scoase seminţele, dar cel mai bine merg roșiile Roma, apoi cherry-urile. Nu trebuie lăsate până se usucă zdravăn, ci doar până devin elastice.
* A fost Dan - http://ungurenii.ro/ - cu doamna și puiul pe la noi și ne-a adus minuni de ardei iuți-iuți și semințe de Moringa. Am scos seminţe de la ardei fără să am mânuşi şi aproape două zile mâinile mi-au fost iuţi.
* Roşiile arată zi de zi că e vremea lor (Paul Robesonurile au un gust minunat), am scos cartofii – neaşteptat de frumuşei, anul ce vine vom pune mai mulţi; se coc prunele, merele încep să se ruşineze, trandafirii încă înfloresc într-o veselie şi mi-am propus să încerc o mică butăşire.
* Continuu desfăşor activităţi migăloase şi repetitive pe care nu le iubesc deloc: strâns, uscat, pregătit seminţe/conservat diverse legume pentru iarnă. Abia aştept să se termine.
* Cred că operaţiunea motocosit a înregistrat ultima etapă, iar iarba tăiată va deveni pătură protectoare pentru pământul golit de roade.
* Igor a trecut cu vântoarea la next level: broaște și șopârle; ni le aduce în casă și ne mârâie preventiv, să nu i le luăm.

4 comentarii:

Gogu Brancardieru spunea...

Fumurile la soba se curata de obicei toamna, inainte sa inceapa sezonul, si iarna de ori cate ori este nevoie. O soba buna nu are nevoie de curatirea "de iarna".

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Recolte bogate va doresc. O seara frumoasa si linistita sa aveti.

Anonim spunea...

operatiunile migaloase si repetitive lasa mintea libera. daca nu sint deosebit de incomode si de obositoare, pot fi o adevarata incantare. depinde doar de atitudinea mintala cu care le efectuam.

simf spunea...

@Anonim - de acord, dar depinde de doza de munca repetitiva. cand depaseste limita (si rabdarea nu e punctul meu forte), devine sacaitoare.

:-D