Like?:)

miercuri, 11 septembrie 2013

?

- Am crescut cu mâţe, le băgam pe furiş în casă, că tăticul nu le suferea.
- Şi ce făceaţi cu puii? Le găseaţi stăpâni?
- Nu, îi ducea mămica la A., îi lăsa acolo pe un teren.
- Şi ce se întâmpla cu ei?
... Le dădea o șansă...
Se întâmpla într-un oraş, „la casă particulară”, la finalul anilor '40. Orăşeanul nu mai îneca puii nou-născuţi pe care nu-i putea creşte sau da, ci „le dădea o şansă” abandonându-i, după ce învăţau să mânînce, pe terenuri virane.
Eutanasiem câinii comunitari, dar nu impunem sterilizarea câinilor cu stăpân, nu sancţionăm abandonul (În fiecare sâmbătă dimineaţa, lângă conteinerele pieţelor din oraş apar cutii de carton şi pungi cu pui de câine, de pisică.)
Când ai inundaţie în bucătărie, întâi opreşti apa, apoi te-apuci să strângi de pe jos.

5 comentarii:

Anonim spunea...

da, daaar. cand iti intra apa in salupa, nu poti opri sa faci reparatii in mijlocul dunarii. pui pompa sa scoata apa si meri inainte. putem face tot felul de analogii, fapt este ca apa tot trebuie scoasa - adica starpirea tot trebuie facuta, fiindca 100% din cainii liberi n-o sa reusim niciodata sa sterilizam (am indoieli si despre cei cu stapan). ca sa ramanem la comparatia cu apa, nicio reparatie nu e perfecta, deci tot o sa se mai infiltreze. oprescu la brutarie!

simf spunea...

@Anonim - situatiile de criza cer masuri de criza. dar apa va fi atata vreme cat nu este oprita, intr-un fel sau altul. impozitarea animalelor nesterilizate, amendarea (sau chiar si inchisoarea) persoanelor care abandoneaza animale, obligativitatea ca fiecare animal sa fie in evidenta unui medic veterinar...
(animalele n-au ce cauta libere in strada)

Anonim spunea...

oooo daaaa cita dreptate ai!!!! opresti apa ....la noi se pare ca e invers!!!! mirela

silavaracald spunea...

Ca in medicina: preferabil sa previi, nu sa ajungi sa tratezi.
In medicina traditionala chineza, medicii erau platiti doar atata timp cat isi mentineau pacientii sanatosi. Cand se imbolnaveau, ii tratau gratis, ca si cand ar fi ei de vina (medicii) ca nu s-au priceput sa-i mentina intr-o buna stare de sanatate. Asa ca ia sa faca bine domnii primari sa scoata bani din buzunarele lor si sa rezolve problema asta a cainilor fara stapani.

simf spunea...

@slvc - in cazul dat, cauzele sunt evidente, dar autoritatile se concentreaza doar pe efecte. eee, sa vedem noi un primar scotand bani din buzunarul propriu...:)

:-D