Like?:)

marți, 12 noiembrie 2013

Dare de seamă la aproape mijloc de noiembrie

* Grădina e goală şi aşteaptă cuminte zăpada, doar merii ce au muguri, gălbenelele ce-s orange-vară şi toporaşii mov pe care i-a apucat înfloritul ce mai dau un strop de culoare. Curtea e eliberată, cu jardinierele curăţate şi toate florile pregătite de iarnă, cu lemnele tăiate aranjate – vor fi sparte şi ele într-o zi.
* Maşa se recuperează uşor după sterilizare, Frida şi Igor sunt cât urşii şi se joacă pe sub cortul rodonelului; câinii sunt graşi şi leneşi, mai dorm şi prin căsuţe, aşa, să ne arate că au bun-simţ. Am deparazitat intern şi extern pentru ultima dată în an pet-urile curţii şi le-am făcut antirabicul.
* Le-am cumpăraţ mâţelor două coşuri din răchită (pentru câini) şi vreo patru păturici din flis să le mai amenajăm locuri strategice de somn pe-afară, prin casă, jucării-undiţă pe care le-au cam destrămat deja şi în curând vom deschide iarăşi tunelul portocaliu în bibliotecă.
* Iepuroaica e o drăguţă, dar pare cam tristă şi ne gândim să-i aducem companie, găinile ies la plimbare săptămânal în grădină şi mă surpind că ouă, puii din vară sunt încă mici, însă belicoşi cât încape – sunt majoritar puicuţe, doar câţiva cocoşei.
* Domnul meu meşteruieşte chestii mici ce cer multă răbdare, eu mă parţial cert cu un smartfon pe care nu-l iubesc şi mă bucur de sincronizarea dropboxului, declar public că-l iubesc - e un folder pe care-l ai online şi poţi lucra de oriunde, oricând în el, iar informaţiile se sincronizează pe toate calculatoarele/telefoanele unde ai programul instalat, nu mai trebuie transfer.ro (care acum e cam cu bani) sau stickuri pe care nu mai ştii unde e pusă ultima variantă.
* În lizieră au apărut vreo două remorcuţe de gunoi – adus din oraş, ţăranul nu aruncă sacii de hartie de la adeziv sau urbanitul -, pădurea tinde spre maroniu - nuanţele de galben şi roşcat pălesc de la zi la zi -, iar fâneţele din zonă devin de culoarea pământului.

Am avut un week-end liniştit cu îndeletniciri casnice, răsfăţ şi linişte, cu companie la cafea şi-un pui de plimbare pe coama pădurii, cu compot de pere, pişcoturi şi net, cu munţi înzăpeziţi la orizont şi animale de companie tolănite peste tot, la soare. Îmi cam place finalul de toamnă.

3 comentarii:

Aimée spunea...

Cu liniste si un astfel de rasfat, nici nu are cum sa nu.ti placa sfarsitul de toamna!

Vreau si eu! :D

Anonim spunea...

La ce productivitate are Mașa, nu mă mir că ați luat decizia asta! Cu iepuroaica, iarăși v-ați gândit bine, aduceți-i un iepuroi bun, că se hrănește singură.
Mult răsfăț, mult, nu cred că vă mai faceți voi țărani vreodată! Fără supărare!

simf spunea...

@Ada - in acte ne-am facut tarani deja:) fara suparare.

:-D