Like?:)

miercuri, 27 noiembrie 2013

Pe fugă

* Mai sunt câteva zile până-n decembrie și lupt cu mine să nu-mi colinde sărbătorile prin cap; a nins frumos azi-noapte, s-au așezat vreo opt cm de zăpadă grea și udă, iar de dimineață nu-mi venea să mai plec de-acasă. Frida și Igor s-au dat în spectacol – e prima lor zăpadă – și ne-au asigurat râs și voie bună la prima oră.
* Pentru că-i ud, frig și cad diverse din cer, nu l-am mai pus pe Grasul în căruț; mai bine uscat, la adăpost, ieșind cu greu pentru una-alta, decât cu vreo pneumonie.
* Domnul meu a intrat în perioada de bibiliceală: aseară a desfăcut mașina de spălat, a curățat oareșceuri pe-acolo și a scos pompa de evacuare (făcea oareșce mofturi) în scopul de-a o convinge să funcționeze în parametri.
* De la o vreme, un motan portocaliu cu dungi și plete tot vine din sat pe la noi; adulmecă farfuria cu crânțănele – hm, uzuale, nu-mi plac -, caută castronul cu carne – iar nu e? -, se întoarce și, dezamăgit, mănâncă și crănțănele uzuale. Câinii și pisicile îl acceptă în curte și pe terasă (Mașa se mai înfoaie la el când o apucă și-l stuchiește), iar motanul-morcov privește cu interes de pe gard când mângâi vreo mâță de-a noastră. Nu'ș ce mă face să cred c-o să ne adopte și el ca Figaro.
* Ninge frumos şi aşezat, cânt uşurel, am zăpadă-n păr și-n gluga verde; pe drum, oameni cu umbrele calcă timid şi mătură cu privirea trotuarul, zgribuliți și gri. Singurătatea orăşeanului de cursă lungă.

11 comentarii:

irenadaiana spunea...

hm, frumos si adevarat le mai spui tu , Sis draga! Noi am facut de dimineata concurs de curatat zapada. Cine , mai mult. Am castigat detasat. :)O zi buna sa ai.

cati spunea...

In zona marii au fost doar cativa fulgi , dar tot m-am bucurat ca un copil la vederea lor . Incepe sa se simta magia sarbatorilor de iarna .
Sa aveti o zi frumoasa !

cafeauata spunea...

Cu atatea pisici in zona, buna dispozitie va este garantata! Grasul mi-e tare drag, sper ca va trece cu bine peste iarna.

Anonim spunea...

Eu m-am bucurat ca un copchil azi-noapte, atat de ca-n povesti ningea! Si azi era un cer luminos, usor piersiciu pe la amiaza, cand m-am plimbat pana acasa, sfidand zloata si ce mai era de sfidat!
Te pupic, Simona!

Scutaru spunea...

Eu mă tem să nu mă repet cu laudele - bineînțeles că meritate - și să nu-ți devin suspect. Așa că facem un pact: mă bag la comentarii numa' de NU-mi place ceva, la postările scrise. Hai, zi-i și lipsă de timp, nu însă și de interes! La poze, mai vedem... :)

simf spunea...

@Scutaru - in afara de laude nu-i nimic-nimicuta de spus?:) da, spune-mi cand nu-ti place, critica pozele, numai lasa comentarii :)

Scutaru spunea...

Heheh. Cine să te păcălească? Fie, așa facem. :) Sigur că e de spus, dar așa, în goana calului, e mai greu să traduci parfumul scrierilor faine, să-l filtrezi prin cristalul experienței proprii și să-l redai verbal. De curiozitate: te-ai gândit să publici un volum din eseurile tale? Nu c-ai avea vreun câștig material, că știu ce s-alege de slujitorii peniței din România asta post-apocaliptică (sau, Doamne ferește, pre- !), da' nu sună rău să fie toate la un loc...

simf spunea...

@Scutaru - dupa ce m-au intrebat mai multe persoane, m-am gandit. n-ar avea rost, ce scriu eu nu-i literatura, nici macar de specialitate, doar ma joc. n-as face altceva decat sa ucid niste copaci pentru a ingrosa randurile din spate. oricum sunt atatia veleitari...

Anonim spunea...

Lasa ca nu-i ucizi, ca-i reciclata, da?! Stiu o vorba - daca iti zic mai multi ca esti beat, du-te de te culca! Tie ti-au zis multi, lasa ca stiu eu, deci...Imi pare rau dar io o sa mai insist, cu orice risc, stiu io de ce.

Anonim spunea...

Lasa ca nu-i ucizi, ca-i reciclata, da?! Stiu o vorba - daca iti zic mai multi ca esti beat, du-te de te culca! Tie ti-au zis multi, lasa ca stiu eu, deci...Imi pare rau dar io o sa mai insist, cu orice risc, stiu io de ce.

simf spunea...

@Maria - asa-i, mi-au zis multi, dar STIU ca ce fac eu nu-i literatura. si-atunci de ce sa ingros randurile mediocrilor si submediocrilor? e faina ca scriere de blog, dar pe hartie... intre sublim si ridicol e doar un pas. refer sa raman sublima:)
dar propunerea/sugestia ma onoreaza, crede-ma. (mersic)

:-D