Like?:)

miercuri, 15 ianuarie 2014

Eterogene

* E mijloc de ianuarie și zăpada încă se lasă așteptată, nici măcar vreo bură de ploaie nu cade, ceață, ceață, ceață, soare doar când şi când; pământul e uscat, pomișorii suferă și-mi vine să-i ud, liliacul e plin de muguri, iar florile de primăvară cred că le-a venit vremea să apară. Stranie iarnă, nefirească, pot spune că și vag nesuferită.
* Simt cum crește ziua, vulpile se-aleargă a rut în lizieră, vulpoii sunt vocali (scot niște sunete grave, dogite, aducând a boncăluit), căprioarele au burtici vizibile. Coboară iepuri hărnicuți pe care-i aleargă supărat bracul vecinilor.
* Am fost la plimbare în lizieră, am cules măceșe (le-am făcut pastă – un deliciu), am tăiat patru cocoși (mai sunt măcar încă șase) şi pot spune că acum știu să curăț o găină fără s-o măcelăresc anterior.
* Domnul meu are termometre noi - sunt în total vreo opt - şi le compară mereu între ele (cel nou de exterior a arătat 0 grade câteva zile la rând).
* Steagul flutură pe moşie de la sfârşitul lui noiembrie (cu o pauză de câteva ore, când un vânt hain l-a furat şi l-a dus spre est); îl vom da jos pe 25 ianuarie.
* Maşa lipseşte din ce în ce mai des de-acasă, seara n-o găsim s-o parcăm în dormitor, dimineaţa apare cam la o jumătate de oră după ce ne trezim, cînd venim de la serviciu nu-i acasă. Deja nu mă mai îngrijorez - prima dată, când a fost fugită de-acasă o zi şi jumătate, am căutat-o, am strigat-o, am întrebat în sat de ea, mi-a sărit inima din loc şi apoi a venit, senină, ea ştie de unde. Cred că fuge de pui - pe care tot ea îi scuipă, lăbuie, atacă - şi tare mă tem că în curând ei vor începe să riposteze şi-o să şi-o cam fure mâţa noastră.
* Avem în plan să adoptăm un câine în primăvară şi mă întreb din ce în ce mai des dacă nu cumva ianuarie e şi ea o lună de primăvară.

4 comentarii:

Anonim spunea...

masa sa speram ca vine ca de obicei in regula, cit priveste adoptia eu....sa zic drept abia astept noul membru,parca l-as lua pt mine asa ma bucur,cind aud de adoptiiiiiii!!! pupici,Mirela

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Sa atiti ca nu-i rau sa udati putin pomii si arbustii in cazul in care temperaturile se mentin peste 0 grade si nu ploua sau ninge. Dupa o toamna si o iarna atat de secetoase, rezerva din sol s-a cam epuizat. O dupa-amiaza frumoasa cu inspiratie va doresc.

simf spunea...

@Vasile Rosciuc - noaptea avem mereu temperaturi negative si ma tem sa nu le fac mai mult rau. sa-i udam sambata, duminica, pe la 11-12, dupa ce se mai incalzeste?

Anonim spunea...

Auzi, hai să îți zic, că tot spuneai de rutul vulpilor: ieri l-am întrebat pe un cioban când bagă berbecii la oi, în februarie? Partea proastă e că mă mai întâlnesc cu ciobanul ăsta și cred că se umple satul de cât sunt de specialist în domeniu. ”Nu, dom..., în februarie încep oile să fete!...” A, da, sigur, știam eu ceva... Mai rămâne să plătesc o oaie și să plec cu cânele!

:-D