Like?:)

marți, 4 februarie 2014

Alternative diplomatice

- Hai, lasă mofturile, treci și mănâncă!
Am 7 ani și trebuie să plec la școală; nu mi-e foame, nici prea bine, dar mama nu trebuie să afle că am febră, că nu mă mai lasă la școală.
- Dar nu mi-e foame...
- Nu mănânci, nu pleci.
Nu mănânc, încă mai caut argumente.
- Ori mănânci, ori te piepteni, altfel nu pleci.

Am mâncat, ce era să fac?...

6 comentarii:

Scutaru spunea...

Frumos și cald și bine. Așa era copilăria. Și mama, orice-ar fi fost. Pentru tine:
http://www.youtube.com/watch?v=RIIAzef1iOs

Simona Fusaru spunea...

@Scutaru - citeam undeva ca femeile petrec zilnic 30 de minute aranjandu-si parul, operatiune care mereu mi s-a parut nejustificat de irositoare de timp. si mi-am amintit ca nici copil fiind nu-mi placea :)
(multumesc)

Scutaru spunea...

La tine e inimaginabil de dificil, că e creț și bogat. La mine, făcând abstracție că-s bărbat și oricum nu contează, e mult mai simplu: mai am de vreo trei spălări pe cap, după care m-aranjez bine-mersi cu batista. :)

Simona Fusaru spunea...

@Scutaru - cret. bogat. fir sarmos. lungime medie. si de-l pieptan, si de nu, in 5 minute tot aia-i:)

Iulia spunea...

Cand eram mica, nu mancam. Nu mi-era foame. Am avut mereu probleme cu mama din cauza asta. "Mananca, ca ti-o pun in cap!" - asta era ceea ce auzeam de dimineata pana seara. Eram experta la aruncat mancarea in cele mai bizare locuri. Si, pana la urma, amenintarea mamei s-a pus in practica... pe la vreo 14 ani ai mei. Trebuia sa mananc ceva cu carne si cu sos si nu-mi placea, asa ca mama a luat farfuria si mi-a turnat-o in cap. (nu era prea mult sos...) Eu am inceput sa rad in hohote, mama era siderata ca efectul fusese exact contrar celui scontat... Ne-am adus aminte ani de zile dupa aceea de faza asta memorabila!

Vasile Rosciuc spunea...

Se pare ca nu sunt singurul care a cazut in butoiul cu melancolie. Din cand in cand e bine sa mai scoatem la suprafata sufletul de copil si ceva din amintirile celei mai fericite perioade din viata:" Astazi chiar de m-as întoarce
A-ntelege n-o mai pot...
Unde esti, copilarie,
Cu padurea ta cu tot?"
1 februarie 1879
O seara minunata cu amintiri fermecatoare sa ai.

4me

stats

:-D