Like?:)

vineri, 25 aprilie 2014

După Paşte

E Săptămâna luminată, în care nu prea avem voie să facem mare lucru, ba plouă (pământul e saturat de apă), ba suflă vânt tăios, grădinăritul e pentru moment în stand by, iar singurul lucru pe care pot să-l fac în cazul dat e să urmăresc evoluțiile de pe moșie. Au apărut plăntuțe din semințele de zorele, trifoi alb, lobodă roșie, mărar, creson și ridichi, morcovii sunt ca niște fire de păr, păpădiile – galbene și atotcuprinzătoare; ceapa și usturoiul sunt deja vizibile, hreanul și măcrișul sunt de un spectaculos verde crud, roinița - ca o bilă verde-iarbă, via – nişte smocuri rozalii.
Încă avem lalele înflorite, rodonelul e roz tot, se pregătesc cu boboci bujorii, narcisele albe, căldăruşele și iasomia. An de an miozotul apare în alt loc, planta de care uitasem – luată de la simfonie – e o primulă roşie și am mai luat 12 crini asiatici, că opt parcă nu erau de-ajuns (și i-am plantat la un loc, să fie surpriză când vor înflori care ce culoare e). Răsadurile de roşii şi ardei iuţi cresc frumuşele, plătuțele din mini-solarul improvizat stagnează și am pus de probă semințe de roșii în hârtie igienică Armeria style.
Găinile sunt în plin proces de năpârlire și arată crunt, Igor şi Frida au făcut ieri un an (mulţumim), Jinx strănută ca apucatul, iar Mașa s-a apucat de slăbit – face aerobic prin meri. Hades e supărat rău pe noi, Castor e obez, dar grație temperaturilor a început să se miște mai bine, iepurele nu ştiu ce face, că de când cu noroiul nu m-am avântat în zona lui.
De Paşte a fost casa plină şi-a fost bine, păcat că a plouat, facem focurile din două în trei zile, lucerna și troscotul din curte strigă după o coasă, lacul are apă și oareșce broscuțe, că le-am auzit eu timide într-o seară; cântă şi privighetoarea, liliacul e-nflorit, chiar dacă nu e luna mai, şi nici noapte, dar e semn clar că am intrat pe drumul spre vară. Şi-mi place.

7 comentarii:

Scutaru spunea...

Și mie-mi place ce-ai scris tu aici. :) Și broscuțele. Și privighetoarea. Și să ai o zi excelentă. :)

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna ziua. Daca tot ai gasit drumul spre vara mai trimite adresa si la altii mai napastuiti care inca-s la inceputul primaverii. Cel putin bine ca am scapat( asa zic nu-s inca sigur) de ploaie.O zi minunata.

simf spunea...

@Vasile - acusi-acusi vine si vara :)

vax albina spunea...

Frumos tablou cu natură vie.

myky spunea...

Si la noi natura a 'explodat' si in casa (rasadurile pe care inca nu le putem planta din cauza ploii), si in gradina, centrala inca este in functiune iar palmele ne mananca din ce in ce mai tare sa iesim la plantat.

silavaracald spunea...

Și la mine e tot așa, doar că nu le știu numele nici la jumătate dintre ele. Am pus totuși plantele comestibile într-un loc și pe cele ornamentale în altul, să nu mă trezesc că mănânc boboci de bujori și că admir straturile de ceapă. :D

simf spunea...

@myky - si talpile, nu numai palmele :)

@slvc - ai reusit sa nu pui flori intre legume? eu mereu mi-am propus, dar degeaba :)

:-D