Like?:)

miercuri, 30 aprilie 2014

Raport eterogen-periodic

Pisici. Jinx e la antibiotic – a mai pus de-o viroză felină, Frida îşi lasă generoasă pletele pe hainele noastre, pe husele fotoliilor, pe covoare, unde poate şi ea, Igor e magnet de căpuşe, iar Maşa e speriată de Zăvod; nu prea înţeleg de ce, dulăul ştie că una dintre mâţele negre (adică Jinx) îl zgârie şi-l atacă şi în consecinţă dacă vede negru în faţa ochilor stă potolit (dar pe Frida şi Igor îi aleargă).
Câini. Zăvod e la cură de calciu şi vitamine, l-a cam pus la punct pe Hades şi deja doarme cu băieţii la lemne; pe Castor îl aşteaptă o nouă cură de antireumatice cu schimbat de tratament, iar Hades începe să ne tolereze iarăşi, acceptând resemnat bestia ce i-a intrat în viaţă.
Găinile sunt crunt de urâte, năpârlesc şi mai au urme fine de pene, sunt ude, pline de noroi şi parcă ar fi nişte arătări. Le-am pus picături antiparazitare pe ceafă şi au făcut mare gălăgie, iar cloşca s-a ridicat de pe ouă şi-a pornit în plimbare, că aşa i-a plăcut ei. Iepuroaica e la o nouă tură de iubit, prima n-a fost eficientă.
Curte/grădină. Liliacul alb e în plină floare, sacsul de dulceaţă are boboci, seminţele puse au germinat în mare parte şi cresc timide, buruienile cresc însă cu tupeu; minisolarul e plin de plăntuţe, la fel şi răsadniţa, lucerna e falnică şi nu ştiu când va putea fi cosită din motiv de ploi. Am mai mutat nişte miozot, in ornamental şi bănuţei, am pus seminţe de cosmos şi lilicele, praz pentru răsad. Domnul meu a stropit pomii, via, trandafirii şi coniferele, iar împreună am debălăriat oareşce porţiuni din grădină.
Limitrof. Căprioarele coboară curajoase, s-a înzecit numărul de coţofene din areal, cucul cântă voios, doi cai pasc prin preajmă, a apărut un soi de ţânţari care nu înţeapă. S-a deschis sezonul la melci cu sau fără cochilie (am cumpărat două capcane pentru ei, încă n-a fost nevoie să le punem în funcţiune), se-aud pompe ce stropesc pomii, casa din lizieră creşte ca din apă, livezile sunt verde-viaţă.
Alte cele. Cum după ploi îndelungate apare fenomenul de inundare a fântânilor şi apa devine gălbuie, ups, am păţit-o again, dar de astă dată puternic vizibil (şi vreme mai îndelungată), a fost nevoie să pună domnul meu o pereche de filtre la apă şi nu mai ştiu ce, iar efectul lor a fost vizibil rapid. Tot domnul meu a făcut o gaură în buget cu întreţinerea maşinii (telescoape, discuri de frână, oareşce uleiuri, direcţie, schimbat anvelope) – şi factura a venit în 4 cifre, bucurie supremă -, iar acum e concentrat pe confecţionarea unor cevauri gen pervaz pentru uşa din faţă (alunecă duios într-o parte şi nu se mai închide prompt).

7 comentarii:

IlincaotGramesti spunea...

O.K. multumitor raportul, dar portretul lui Zăvod? Dar poze cu minisolarul si alte maternitati?

simf spunea...

@Ilinca - depsre zavod am scris de curand, i-am pus si poze, sa mai treaca vremea. tentativa de minisolar am pus-o si pe ea (raftul suportului de flori imbracat in folie). plantutele nu-s specaculoase, evolutia de cand le-am pus pe blog nu-i remarcabila, sa mai creasca.

Unknown spunea...

Bravo, nu vă lăsați! Găinile sunt, au fost sau vor fi frumoase... Merită, oricum! Și eu trebuie să fac gaura în buget cu întreținerea mașinii, aștept buget! Aș face o cheltuială, de...
”Limitrof” mi-a plăcut cel mai mult!

Anonim spunea...

nu va suparati, ce e ala "sacs"? sau ati vrut sa scrieti "săx"?

simf spunea...

@Anonim - sacsul e trandafirul de dulceata sachsengruss sau isac pereire.

Andreea spunea...

M-a binedispus din nou articolul tau. Ai un stil de a povesti adorabil! Iti transmit salutari si de la mama mea, care e un fidel cititor al tau. O primavara frumoasa!

simf spunea...

@Andreea - intorc salutarile mamei tale, cu multumiri. sa avem o primavara spornica toti :)

:-D