Like?:)

vineri, 9 mai 2014

Eterogen – raport periodic

Vegetal. Plăntuțele puse în hârtie igienică model Armeria cresc incredibil de bine, nu mai protejez pe timp de noapte niciun ghiveci, am mutat haotic prin curte plăntuțe de Vinca major. Mai mulți trandafiri își formează deja bobocii, bujorii amenință și ei, brazii au muguri verzulii – la toamnă mă bate gândul de oareșce butășiri. Am tuns iasomia de iarnă și forsiția și i-am asigurat nuiele lui Zăvod, am pus gojiul în pământ – îl cheamă Veronica -, căldărușele, salvia și cerastiumul deja se deschid, liliacul s-a scuturat.
Animal. Găinile încă ouă, năpârlesc și se scaldă cu elan în cenușă, Igor a găsit o bancă de șoareci și aduce nenumărați într-o zi, restul mâțelor capturează șopârle de culori și dimensiuni diferite și le aduc în casă. Castor (aflat în plină cură cu antiinflamatoare și calciu) și Hades sunt vădit enervați de energia, perseverența și lipsa de respect ale lui Zăvod, iepuroaica e cuminte, drăguță, are păduchi și râie auriculară și mă întreb dacă n-ar trebui și ea deparazitată intern/extern preventiv. Lui Zăvod îi priește atmosfera pluvială, cu accent pe decorul lacustru – face ce face și aterizează în lac, fapt ce-i asigură un look de mare finețe și o textură țepos-jegoasă a părului și subpărului.
Conex. De curând a apărut în peisaj o pasăre poliglotă care scoate tot felul de triluri ce nu seamănă unul cu altul; prevăd că nu ne va ajunge compostul din producție proprie; ploaie cât cuprinde, dar curcubeul? unde-i curcubeul?; încep să-mi doresc nu atât asfalt pe drum, cât canale colectoare a apei pluviale – m-am săturat de aranjat drumul de jde mii de ori pe an.
În astă perioadă a anului chiar nu-mi plac zilele terminate în i.

4 comentarii:

Scutaru spunea...

Uman?
Nici nouă nu ne plac zilele cu „i” la urmă, da' n-avem încotro. Și asta de vreo câțiva ani de-acum.
Zăvod e scafandru canin, îți dau eu pontul, dar mergi închis, da? :)

simf spunea...

@Scutaru - ok, nu-i zic nimic :)

silavaracald spunea...

Interesant. N-am observat asta cu zilele terminate în „i”. Pe cea cu lunile ce conțin „r”, da. :)

simf spunea...

@slvc - lunile cu r sunt la profliaxia rahitismului, nu:) mai sunt si zilele terminate in "ă" - sambata, duminica, vacanta... :)

:-D