Like?:)

miercuri, 21 mai 2014

Iasomie




22 de comentarii:

Carmen spunea...

Să sperăm că se va inventa fotografia care să redea şi mireasma florilor. :)
Iasomia miroase fain, nu? :)

simf spunea...

@Carmen - e o nebunie...

Mihaela T. spunea...

Ce frumos! Chiar aseara, in drumul spre casa, admiram in curtile vecinilor mei din cartier, iasomia inflorita. Sper sa avem o explozie de flori avand in vedere ca soarele a decis sa stea mai multe zile pe cer. :)

Unknown spunea...

Si eu ma bucur in fiecare dimineata de mirosul iasomiei, sunt doua tufe mari in drumul meu spre servici. E fabuloasa!

silavaracald spunea...

A ta e mai harnică. A mea, din fața cabinetului, abia acum își plesnește mugurii. Abia aștept să mă invadeze mirosul ei, să-l schimbe pe cel de om bolnav.

silavaracald spunea...

A ta e mai harnică. A mea, din fața cabinetului, abia acum își plesnește mugurii. Abia aștept să mă invadeze mirosul ei, să-l schimbe pe cel de om bolnav.

simf spunea...

@slvc - acusi, acusi, mai ai putintica rabdare. numai ca apoi incep teii si-o sa miroasa orasul a guturai. :)

myky spunea...

In toata inghesuiala curtii mele am ales acest arbust, nu pot sa nu-i miros florile in fiecare primavara.

Anonim spunea...

Auzi, Simona, ce atâta iasomie, iasomie! Ia să mai treacă tinerii aiștia de azi și la „ia-soție”, că mai e nevoie și de cununii, și de botezuri... Se to-ot învârt cu poezii, miresme și plimbări prin iasomii și nu le fac o dată pă fetele alea și soții!, or fi așteptând și ele, saracile, o mișcare decisivă, o vorbă serioasă, fie și în proză dacă se termină inspirațiunea. Nu știu, io atâta zic, merge cu iasomia cât merge, da p-ormă... de, o cununie, un botez, două-treizeci, acolo, dă leac... Bagă și tu o postare, ceva, încurajează-i. A, și pune o poză cu găini, să știi c-ajută!

simf spunea...

@Ada - pun si poze cu gaini, dar stai putin, sa se imbrace, ca acum sunt mai mult goale de la naparlire si tare-s indecente.
nu scriu despre casatorie, ca eu is adepta uniunii a doua persoane de sex opus si as fi acuzata de homofobie.

roxana.c spunea...

Am in curte mostenire, fix la poarta, o super tufa de iasomie. Si asa de frumos ma intampina de fiecare data.... o iubesc !

Constantin spunea...

In materie de tufe de astea de primavara inca oscilez intre coronita miresei (Spiraea) si iasomie. Prima imi place cum arata cu lastarii ei arcuiti si plini de flori dar iasomia ma inebuneste cu parfumul ei. Bine ca nu trebuie sa aleg intre ele - le pot avea pe amandoua.
O zi frumoasa!
Aa, si inca ceva! Vezi ca pana la tei, deja a inflorit salcioara - si asta miroase de te ameteste.

Aimée spunea...

Eu o stiam de lamaita, nu de iasomie. Oricum s-ar numi, avem si noi prin spatiile verzi de la bloc si e o adevarata nebunie de miros.

Pe aici pana si salcamii au inflorit. :)

simf spunea...

@Crengu - e iasomia de gradina, i se spune in multe feluri, printre care si lamaita. dar lamaita li se pune si multor alte plante, cum ar fi roinita.

Anonim spunea...

Iti inteleg bucuria pentru ca si eu am cinci tufe mari de iasomie in gradina si cind vine seara mirosul este ametitor.Nu uita sa culegi boboci pentru ceaiul de la iarna!Sofia

simf spunea...

@Sofia - nu uit, am cules si anul trecut - a fost nebunie, cu ceai verde -, merg si florile, nu numai bobocii.

sov spunea...

Am cateva fire de iasomie plantate in primavara, si acum as vrea sa le mut la locul definitiv. Insa nu stiu unde e mai bine, nu stiu cat de mari si cum cresc. Am 2 locuri posibile :la intrarea in curte cu masina, pe langa alee, sau pe o latura a curtii, langa gard.
Poate imi dati un sfat, multumesc.

simf spunea...

Sov - iasomia creste spre 3 m, cu diametru de peste 1,5, dar poate fi tinuta sub control prin taieri. Sa fie pusa unde are cel mai mult soare si musai la distanta de peste 60 cm fata de gard.

sov spunea...

Multumesc! Si intre plante bănuiesc ca tot 60 cm?

simf spunea...

Mnu, macar 1 m, chiar 1,2 min.

sov spunea...

Am imteles, asa o sa fac. Acum are cam 1 m inaltime, trebuie sa ii pun un lemn ca proptea? Si in cat timp ajunge la 3 m inaltime?

simf spunea...

Nu are nevoie de tutore, e un arbust viguros. Ajunge la 3 m in 5-7 ani cred, eu o tund pe a noastra.

:-D