Like?:)

marți, 6 mai 2014

Verde în mai








7 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Verde crud, verde crud si muguri de brad imediat buni de sirop dar, in galetusa... ce minunatii cataratoare mai ai?
O dupa-amiaza linistita fara pene .. . colorate sau de alta natura.

myky spunea...

Pe mine ma deranjaza foarte tare oxalisul, e invaziv.

simf spunea...

@Vasile - mugurii de brad ii culegem din padure, bradutul din poza are cam 0.5 m, sa mai creasca. galeata e jardiniera (are 1 m diametru) si in ea am pus zorele mari colorate divers inspre scara, iar in fata - zorele mici albastru electric.

@myky - oxalisul e pus pe langa borduri, nu ma deranjeaza ca se extinde, asigura covoras verde si permisiv la calcari repetate, plus ca nu trebuie cosit (in zona sunt si trandafiri, dar ei au strat gros de mulci din coaja de copac, pe diametru de minimum 60 cm)

Mihaela T. spunea...

Verde crud intr-adevar - ce frumos! Cei drept as face o "baie" un capitele acelea de lucerna. Sambata trecuta am facut si eu sirop din muguri de brad pentru prima data in viata mea. Bradutii din curtea noastra sunt acum mari (au 10 ani), dar mi se rupea sufletul cand taia sotul meu mugurasii cei noi. Nu am strans decat 500 gr. Nu m-a lasat inima sa adun 1 kg. Simona, cand ai putin timp ar fi interesant sa ne spui reteta ta pentru acest sirop. Reteta pentru siropul de menta am retinut-o.

simf spunea...

@Mihaela - siropul din muguri de brad - cu care mi-am crescut fetele, ca antitusiv, de refuza acum si gandul de sirop de brad - il fac asa: spalat mugurii, pusi intr-un vas, acoperiti cu apa de azi pe maine. zdrobiti un pic cu pasatorul de cartofi, fiert apoi la foc mic pana scade si se ingroasa usor. strecurat, cantarit, adaugat 2/3 zahar, pus iar la fiert, spumuit, lasat pana capata consistenta dorita, pus in sticle si lasat la termostatare intre paturi 24h.

Mihaela T. spunea...

Multumesc, Simona, pentru reteta! Asa voi face la anul - am notat-o.
Anul acesta am facut siropul dupa o reteta de pe net care era altfel. Sper sa fi iesit bun - vom vedea.

paulownia-online spunea...

Extinderea oxalisului este intr-adevar o problema, peste care putem trece in vederea infrumusetarii spatiilor verzi.

:-D