Like?:)

miercuri, 30 iulie 2014

Cam așa

* Intrare în oraș peste Argeș cu lucrări la infrastructură, benzi închise, alternanțe, panouri pe galben, trafic aglomerat, gropi cu apă.
* Introducere canalizare pe uliță, drum blocat, 500 de m per pedes, șanțuri, Bobcat perpendicular, case crescând în lizieră, grămezi de nisip, cizme de cauciuc.
* Iarbă cosită mucegăind, trandafiri rupți, roșii culcate la pământ, fulgere, tunete, mamifere speriate, pană de curent.
* Ploaie de vară, ploaie încrâncenată, apă în valuri din pădure, crengi, pietre, șiroaie, șanțuri nou apărute, Cife, drum cu gropi obligatorii, pelerine, umbrele.
* Pod luat de ape la Bascov, viituri, o victimă la Vedea, cod portocaliu, drumul Pitești-Slatina închis câteva ore, tren Curtea de Argeș-Pitești deraiat.
* Copaci smulși, pompieri, mașini plutind, elicoptere, persoane evacuate, apă, multă apă, prea multă apă.
Miez de vară 2014.

6 comentarii:

cristina spunea...

dar voi sunteti in regula? apa v-a afectat in vreun fel gospodaria?

simf spunea...

@cristina - suntem ok, ceva apa-n beci (dar intra pe gura de aerisire de cate ori ploua temeinic, suntem obisnuiti, avem pompa pusa acolo special) si atat. fiind sus, si de se rupe vidraru nu ajunge apa la noi, singurul risc ar fi ca-n caz de defrisari sa ne bata dealul la poarta :)
la voi cum a fost?

cristina spunea...

La noi nu e niciodata dramatic (Doamne-ajuta sa am dreptate), pentru ca pana acum solul a avut o mare putere de absorbtie. Abia de se face o balta mai serioasa pe aleea masinii, dar pana a doua zi dispare. Mai grav e cu Max, care s-a invatat de Revelion sa rupa usa (realmente, a dat cu ghearele pana a facut gaura-n ea, saracutul) si acum, daca nu suntem acasa cand tuna, o rupe din nou. E absolut terorizat de tunete sau de artificii. Mi-e mila de el, dar nu ma duce capul cum sa-l ajut la faza asta. Ar putea sa se duca in magazie (nu mai zic de cusca), ca e deschisa, dar el nu, el sapa usa sa intre in casa.

Mihaela T. spunea...

Ma gandeam si eu la voi aseara cand am vazut la stirile de noapte ce viituri au fost. Bine ca sunteti ok! Iar in legatura cu ce spune Cristina mai sus si ciobanescul meu are aceeasi problema cu latratul la fulgere, tunete si artificii. Desi are cusca si garaj unde poate intra, sare pe toate clantele din afara casei sa intre in casa. Mi se rupe sufletul. Nici eu nu am gasit o solutie la acesta problema. Am incercat sa-l bag in casa numai ca de frica (probabil) merge si face pipi la toate colturile incaperilor de la parter.

ciumafaiul de toamna spunea...

Am un var la Bascov:a avut apa-n casa de un metru,gardu' de beton si poarta de fier nu le mai are,..in schimb a avut in curte masinile vecinului....Erupt ,cu nervii praf,....mi-e si frica sa-l sun

simf spunea...

@Sanda - e de inteles, la asa paguba...
am trecut prin bascov ieri, e jale, pur si simplu jale.

:-D