Like?:)

marți, 23 septembrie 2014

Stop-cadre

August
Trec prin centrul urbei și găsesc pe jos un amic; stă turcește pe dalele colorate, cu o cafea în mână și-o revistă pe genunchi. Pe lângă el bântuie sinusoidal doi omuleți verzi – gemeni, cam de 3 ani, îmbrăcați în costumașe ca de elf.
Septembrie
Cu o privire tristă ca-n tablourile de epocă, D. trece cu cele trei capre către casă; Zăvod latră într-o doară, el ştie de ce, iar din pădure ecoul îi răspunde în falset pe trei voci.
August
După o ploaie repede de vară, drum desfundat de excavator, șleauri, canale de 1,4 m; eu – desculță, în rochie până-n pământ ridicată ușor cu o mână, model prințesă, cu sandalele și un aranjament floral în cealaltă - urc agale către casă prin fânul înflorit.
Septembrie
Aud cum cade ploaia în valuri, pe acoperiş; apa se insinuează parşiv în rafale timide pe terasă, deranjând-o pe Frida, care doarme pe şezlongul bleumarin al lui R., lângă un pachet roz de șervețele. Umbraticul Igor trece ca un fum pe gard, spre vest, unde cerul e brăzdat de-un fulger – e departe, că tunetul nu mai vine, chiar dacă-l aştept. Din schema de personal sare Jinx fix pe blatul de la terasă – toată ziua a dormit în lucernă, mă şi mir că ne onorează cu prezenţa.

E simplu să nu mai pui virgulă între subiect și predicat, trebuie doar să înveți care-i subiectul și care-i predicatul! - doi adolescenți, butonând smarturi, în gangul de la Mobilux.

2 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Simona, ar trebui să trec mai des pe-aici. Mi-au plăcut cadrele acestea foarte mult. Te şi vedeam cu rochia ridicată, "model prinţesă" şi am zâmbit imaginându-mi cunoştinţa ta, cufundată în revistă, în timp ce omuleţii verzi îşi vedeau de joaca lor.

simf spunea...

@Mihaela - cu drag te astept.

:-D