Like?:)

luni, 20 octombrie 2014

Raport de activitate

Cam sumar, pentru că n-am făcut mare lucru. Am ales şi mutat ceapa şi usturoiul în beci, am terminat de cules merele şi gutuile (în mare parte le-am şi dăruit), s-a prestat ultima motocosire din an. Am cules recolta de 12 găleţi de struguri copţi deja o să-i chinuiască azi domnul meu - , am luat ultimele două roşiuţe, am mai amenajat un strop zona de flori şi lucrăm la greblarea de final de toamnă a curţii. Începem să ne pregătim grădina de iarnă – am scos aracii şi plantele ofilite deja, am tăiat asterul şi frunzele de bujor, am pus ceva ardei iuţi în ghiveci.
În beci coboară duios limacşii din părinţi campioni şi se cazează pe borcanele cu murături, casa e inundată de gărgăriţe, lăcuste harnice de toate culorile ne înconjoară, au apărut nişte omizi chitinoase care vor musai în bucătărie. Mâţele aduc căpuşe din colecţia de toamnă şi năpârlesc cu drag, câinii s-au îngrăşat vizibil, sunt mai leneşi şi mai adormiţi, iar găinile încep să se împăneze şi încă n-au luat pauză la ouat.
Asfaltarea uliţei a rămas să se desfăşoare la o dată ulterioară neprecizată încă, în caz de ploaie nu putem urca în curte cu maşina, în capătul grădinii a crescut un stâlp de tenisune.
Minuni noi – două ştergare, unul roşu din lână, unul din borangic (primite de la Vali), o umbrelă curcubeu, un trandafir de deşert.
Mi-e cam bine.

6 comentarii:

Dani P. spunea...

De gargarite m-as bucura, dar melcii aia imi dau fiori. Oare ce le place la borcanele cu muraturi ? Adica maine va vitaminizati cu suc de struguri :)

simf spunea...

@Dani - chiar in asta seara, fresh de struguri :)

Anonim spunea...

Pune, te rog, poze cu stergarele! Sunt din zona Argesului?

simf spunea...

@Ada - cam din zona bucuresti, pun si poze, intai sa le gasesc locul definitiv.

Carmen Nataşa spunea...

Bravo pentru hărnicie!

Și eu aș vrea să văd poze cu ștergarele, umbrela curcubeu și trandafirul de deșert. :)

simf spunea...

@Carmen - vin si poze :)

:-D