Like?:)

joi, 9 octombrie 2014

Raport de octombrie 9

Ziua scade în ritm accelerat, la fel şi temperaturile, a început vântul insinuator pe sub haine, a plouat uşor, cât să umple drumul de noroi şi să fie o provocare pentru cauciucurile de vară; s-a dat startul la programul prima brumă - fină, delicată, cu un vag miros de iarnă – şi la cele complementare, primul foc în bibliotecă (având gust de rufe proaspăt călcate) şi prima degerătură (mâini ude de apă rece, temperatură de 3 grade).
Am cules din mere în etape ca să identificăm momentul optim de recoltare, strugurii încă nu-s copţi, nucile mai vor şi ele să stea pe crengi şi mă gândesc să-mi fac curaj să curăţ grădina de resturile vegetale; până atunci, am început să pun din covoare (pentru moment, doar în hol), nu mai lăsăm uşile deschise şi mă uit la măceşe, încă nu-s roşu închis, le aştept.
Domnul meu lasă găinile la plimbare prin grădină şi ele vin, proaste, între trandafiri, pe cimentul din curte, spre neprecupeţita bucurie a lui Zăvod, care „se joacă” cu ele (a trecut deja la next level, nu numai puii sunt buni de jucat, ci şi găinile, pe una dintre ele i-am scos-o din atenţie cu mare greutate, să vedem dacă va trăi); i-am amenajat loc de legat – la una dintre căsuţe, cordelină albastră cu carabină şi oală de apă tot albastră, să fie în ton; nu pare să-l supere, doarme ca înecatul când e legat, mă şi gândesc c-o vrea să intre-n hibernare. În restul timpului se războieşte cu duşmani acaparatori de spaţiu vital: mături, făraşe, hainele Salmonelei, suportul de genunchi pentru grădinărit, huse, muşamale.
La 10 km de noi a fost văzută o ursoaică cu pui. Pentru cei care au deschis calculatoarele mai târziu, am găsit un site care prezintă adevăratul horoscop – http://doamnastela.ro/.

6 comentarii:

cristina spunea...

imi pare rau pentru degeratura, sper sa fie ultima.

simf spunea...

@cristina - e doar prima dintr-o serie generoasa, ca nu ma-nvat minte deloc. am crescut odata cu alergiile si degeraturile mele. :)

Dani P. spunea...

Cand voi aprinde primul foc, o sa ma gandesc la tine si o sa incerc sa gasesc o comparatie la fel de reusita :)

simf spunea...

@Dani - chiar asa reusita ti s-a parut comparatia? stii mirosul de bumbac calcat cu fierul incins, fara apa in rezervor - asa miroase, cred ca datorita faptului ca soba e metalica.

Dani P. spunea...

Da, mi-a placut :) Imi place grozav mirosul asta si nu l-am asociat niciodata cu soba. Cand am citit descrierea ta, a fost ca si cum as fi apasat pe un buton si mirosul asta a iesit la suprafata din sertarele memoriei ... Multumesc !

simf spunea...

@Dani - cu mare drag, n-ai idee cat ma bucur.

:-D