Like?:)

luni, 8 decembrie 2014

Dragă doamnă de oraș... volumul II

Ei, la țară fiind, scutiți mulți bani, mai o roșie, un cartof, un măr acolo...
Roșia, mărul și cartoful cer și timp, și bani, nu cresc singure ca bălăriile, nu muncești, nu ai, nu investești, nu produci.
Ce bine e când ai tu oul tău, acolo, alt gust, și nici nu-i greu să crești găini.
Greu nu e abia după ce le ai deja și te prinzi ce le trebuie, hrana o cumperi, îngrijirea implică muncă și timp, nici oul nu pică din cer.
Trei câini?, ooo, ce mi-ar plăcea și mie, așa, liberi în curte daaa, eu n-am timp nici să-l scot pe-ăsta micu', mai mereu face în hol. Plus că n-ai idee cât mă costă.
Am idee, în afara faptului c-am avut mai bine de zece ani câini în apartament, și câinii noștri din curte sunt deparazitați, vaccinați, îngrijiți; și ei iau vitamine, calciu, antiinflamatoare, antibiotice – tot ce zice vetul că le trebuie -, în plus nu vor crănțănele, așa că zi de zi trebuie să le pregătim mâncarea (și mănâncă aproape o găleată odată).
Trei pisici? Vaaaai ce mă bucur, aveam și eu una, am luat-o din parcare, numai că acum are o boală de piele și pute, așa c-am dat-o afară.
Pisicile noastre sunt patru și sunt tratate când sunt bolnave, ni le asumăm indiferent de cum au ajuns la noi. (Apropo, și asta costă.)
Speli geamurile mai rar și oricum nu se face la fel de multă mizerie ca la apartament, ai mai mult timp.
Răspuns greșit, pământul în preajmă aduce praf ce se depune pe geamuri instant, iar curățenia în casă se face mai greu – sunt și mai mulți metri pătrați, intri și direct de-afară, fără să ai tampon casa scărilor. În plus, aleile nu-s măturate de femeia de serviciu, florile și iarba nu-s îngrijite de omul plătit de administrator, ci trebuie făcute cu mânuța personală, fix la momentul oportun, indiferent de chef. Și da, asta înghite timp.
Dacă nu mai stați în oraș, nici nu vă mai trebuie așa de multe haine, încălțăminte.
Ne trebuie considerabil mai multe; haine de oraș – câinii te mângâie cu labele pline de noroi, ei nu fac legătura între udătura de pe jos și blugii tăi curați -, haine de curte – uneori schimbi și 2-3 rânduri pe zi -, apoi pelerine, geci suplimentare, pălării, șepci, mânuși. La capitolul încălțăminte apar în decor cizme, saboți, papuci, mulți papuci.
Hai, că nu mai speli așa des, prin grădină nu trebuie să ai hainele sterilizate!
Nu mai spăl așa des, ci mult mai des, vezi mai sus.

Dacă la prima postare credeam c-am epuizat subiectul, acum sunt convinsă că va urma.

10 comentarii:

Anonim spunea...

va urma, stiu eu, de la mama, care sta tot la oras, dar la casa, singura diferenta e cimentul din curte, in rest e fix la fel, chiar daca ai doar cativa mp de pamant in jurul casei timpul si banii alocati sunt considerabil mai multi decat la bloc. Dar tot vreau casa mea pe pamant :)

cristina spunea...

Concluzia celui ce citeste postarea e ca e mai rau la casa si s-ar naste intrebarea fireasca "cine ne-a pus?". Cu toate astea, n-as judeca asa de aspru nici una din parti. Pe noi nu ne deranjeaza ceea ce trebuie in plus la casa, iar ele n-au de unde sa cunoasca realitatea locuirii la casa, decat din imaginatie. Ca deschid gura cand si cum n-ar trebui, e adevarat, dar de la cine si cum sa afle ca se inseala cand isi imagineaza chestiile alea? E bine ca le spun cu voce tare, ca astfel avem ocazia sa aflam cum gandesc si le putem arata ca nu-i asa.
M-a enervat tanti aia cu pisica data-n strada, insa.

simf spunea...

@cristina - pentru noi e mai bine la casa, chiar daca e mai multa munca, sunt cheltuieli, pentru altii - apartamentul e cea mai buna optiune. ai dreptate, nu stiu ce implica si-i firesc, dar modul in care ma judeca, imi dau sfaturi ma scoate din pepeni. imi explica ce si cum fac eu si cat de usor imi e :)
(cu pisica nu-i la prima aventura, cam la 2-3 ani schimba pisicile pentru ca nu se stie de ce ii mor)

Elisa spunea...

Doamneee, dar cine iti scrie toate astea? Cred ca unii sciu (asa cum altii vorbesc) doar ca se se vada pe ecran (sau sa se auda), altfel nu inteleg ce-i cu felul asta de conversatie?
Simona, iti doresc Sarbatori fericite!

simf spunea...

@Elisa - Sunt vorbe spuse fata in fata de catre persoane pe care le cunosc demult si care se simt datoare sa-mi dea sfaturi, sa ma contrazica, sa-mi deschida ochii.:)
Sarbatori fericite, Elisa, multumesc si sper sa pot accesa si eu, odata, cuelisa.com (imi da eroare 503).

Mihaela T. spunea...

Doamne, cat de multe am recunoscut in postarea ta. Pacat ca am ratat momentul. Noi intalnim inca o faza in plus fata de cele mentionate de tine. Cea in care anumite personae cand intra in curte si vad casa exclama: " O, ce de bani aveti!". Acum sa nu-ti inchipui ca este cine stie ce "palat". Nu avem perdele la toate geamurile, capace la prize si intrerupatoare, corpuri de iluminat. Iar curtea este neterminata. Adica e la fel ca in perioada constructiei. :)

Elisa spunea...

Simona, imi da eroare 505 si mie de multe ori, ieri nu m-a lasat sa postez pozele si azi am restartat modemul ca sa pot deschide blogul meu. E defect, stiu, cred ca-i de la host-ul de care tinem, imi pare rau ca nu poti intra.N-am vrut sa-l incarc pe fiul meu cu problemele mele dar musai sa-i spun iarasi, ca el se ocupa de admin blogului.
Scuze, te rog.

Promotia 2023 spunea...

Vin si eu cu una:
el/ea - Ce fain ca la tara nu ai treaba cu locul de parcare, nu trebuie sa te invarti in jurul blocului sa parchezi;
eu - mai ales iarna, cand trebuie deszapezita la lopata ulita pentru ca utilajele trec doar pe drumul principal, cand e polei si risc sa raman blocata in vale neputand sa urc nici dealul spre munca si nici cel inpoi spre sat, cand ploua abundent si ulita pe care tocmai s-a pus conducta de apa e cu argila la vedere si parchezi pe unde apuci si o iei la picior sarind din balta in balta.

simf spunea...

@Mihaela - la casa, cand pui 2 capace de priza si-un corp de iluminat e bucuria de o mie de ori mai mare ca la apartament - si-n plus, ce, sunt capacele lor?:) iar curtea... curtea e un proiect continuu aducator de bucurie majora (si de muschi disperati de febra)

@Elisa - nu trebuie sa ceri scuze, in niciun caz. la mine e... dezamagire, ca de ceva vreme nu mai pot sa intru deloc, inainte il mai prindeam cand ma lasa.

@oana - da, dar la curte uiti sa faci parcarea laterala:)) iar locul de parcare plus drumul pana la el trebuie cosite, deszapezite, curatate, amenajate, mai pune o lopata de pietris, mai niveleaza cu sapa. iar drumul pe jos pe ulita e sanatate curata, ce jogging una-alta :) (noi iarna nu ajungem cu masina in curte, o lasam la un vecin, la vreo 2-300 m mai jos si mergem per pedes la/de la ea)

simf spunea...

@green - o sa ai tu casa ta pe pamant, stim amandoua :)
(nu stiu unde mi-a disparut comentariul precedent)

:-D