Like?:)

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Scurt pe 27

Final de an, cu timp agitat şi drumuri, vizite restante şi promisiuni de onorat, curăţenie şi aprovizionare. Cadouri spre şi dinspre Italia, cupil acasă o săptămână, împodobit casă şi curte – molidul albastru are şi instalaţie, şi beteală, iar bucătăria de vară clipoceşte pentru prima dată, spre mirarea neprecupeţită a lui Zăvod. Vreme caldă ca de aprilie, noroi, cratere, Crăciun noroios, Crăciun noroios – pe melodia de la Feliz Navidad.
Socializare pe Skype, calendar personalizat de la Luminiţa şi pentru grădină de la Adina, mulţumesc frumos, dragelor, terapie prin shopping de prostiuţe – sosuri de 5 feluri pe criteriul vai ce borcănele simpatice, condimente pentru cafea, fructe, multe fructe, şi mai multe fructe. Vin fiert şi plăcintă cu mere, miros de scorţişoară în casă, vecin mort în Ajun, masă de Crăciun în deplasare continuată cu o cafea şi fructe la bunici.
Văzut centrul Piteştiului pe seară, cu bolta luminoasă cu tot, mers ulterior în Mioveni întru comparaţii – acolo parcă ar fi explodat o supernovă-, apoi, dacă tot a fost să vedem luminiţe, luat şi tot satul la rând. Artificii faine prin vecini, nu tocmai aproape, fără petarde pentru moment – şi e de bine -, parodii pe youtube, dulciuri, multe dulciuri în coşul cu ştergar argeşean, foc arzând în soba metalică şi umbre dansând pe pereţi.
Tastatură şi mouse wireless, mânuşi cu flis şi căciuliţe, ciorapi îmblăniţi, nivelă cu laser, căşti de telefon, maşină de tuns – cam bun Moşul, cam prea bun. Probleme cu netul pe 26 seara, degustare de parmezan şi camembert cu sosuri asortate, de dimineaţă – curentul picat; aprins lampă cu drag – ieeee, n-avem curent -, ninge-ninge, ninge-ninge, niiinge. 20 de cm de zăpadă, Zăvod fericit în nămeţi, pisici înflorind prin pomi, poze, poze, Feliz Navidad, Feliz Navidad...
Alei şi poteci, sensuri giratorii şi maldăre de zăpadă, lopată roşie în acţiune, curăţat maşină şi scos din curte – pa, roşcato, să ai grijă de tine până reuşeşti iarăşi să urci acasă! Şi tu, cupil, să ai grijă de tine, ne vedem la anul, drum bun!

7 comentarii:

Aimée spunea...

In Mioveni e pelerinaj la sfintele luminite de sarbatori! :)) Altfel, as avea si eu nevoie de o terapie,chiar si prin shopping.

Iulia spunea...

La multi ani tuturor celor dragi tie, draga Simona! Te pup si iti doresc multa sanatate si fericire!

ciumafaiul de toamna spunea...

Sarbatori sarbatorite cu bine si multa sanatate!!!!!

simf spunea...

@Crengu - sa stii ca e (sau toata populatia sta seara in centru). shoppingul e eficient intru destresare :)

@Iulia - la multi ani, cele bune sa se-adune.

@ciumafai... - si voua, om bun, tot binele din lume. si-o iarna ca-n povesti.

cristina spunea...

s-aveti un an maxim in 2015! maxim am spus! de bun, normal, doar nu de rau. de bun, da da :)) (am incercat sa-l imit pe rachetzu' de la mondenii)

Ana Maria spunea...

Un an asa cum vi-l doriti.
Un Zavod mai intelept (poate cu mai putine chestii "citite" marunt-marunt). O curte fara noroi (stiu ce inseamna acest nesuferit de noroi...). Si multe clipe linistite.

simf spunea...

@cristina - de bun, normal, doar nu de rau, da-daaa:) asa sa ne fie la toti.

@Ana-Maria - sa fim sanatosi, ca oricum vine neprevazutul buluc :) pace si voua.

:-D