Like?:)

joi, 15 ianuarie 2015

Zăvod

Zăvod e câine de stână și pe el oamenii nu-l interesează – nu-s în teritoriul lui, n-au nicio importanță. Îl interesează găinile și pisicile – le educă să stea în spațiile dedicate lor -, calul liber din livada alăturată – mereu îi explică indignat ceva, încercând să ajungă la el -, caprele pasagere prin lizieră – pe ele le ceartă aprig.
Când căprioarele pasc în fața bucătăriei, Zăvod stă cuminte lângă gard, cât mai aproape de ele; căprioarele nu se mai tem de el și-și văd liniștite de treabă, urcând sau coborând agale, cu Zăvod urmându-le, cuminte, pas cu pas. Când ele se depărtează la mai mult de doi metri de gard, Zăvod se supără, le cheamă, le ceartă, încearcă să ajungă în vreun fel la ele. Sunt turma lui și trebuie s-o apere.

3 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

Aaaaa!!!!poi zi-i ase!!!Astia ii chiar de stana in privinta educatiei!!Cand lucram la santier ,patronul avea la cabanele lui o turma de caini,care mai de care de fara stapani ,fara habar de lume si de educatie.Se fugareau, se-ncaierau , dormeau, se tineau dupa muncitori,cerseau cu okii mancare,- ma rog!!! orice altceva decat trebuia sa faca un caine,ca nimeni nu le-avea grija....Si cand am ajuns odata acolo cu materiale,m-am pomenit langa mine cu un catelandru alb cu negru,de talie medie ... !!!Deci!!-a fost dragoste la prima vedere!! Si l-am incarcat in masina si la Fagaras cu el...In uikend am croit o cusca ,i-am izolat peretii cu polistiren,am pus tabla pe coperis-ce treba!!am muncit de capul meu de mi-au sarit capacele .EU!!de capul meu,cum am vrut eu!!Al meu ,numa' maraia ca nu l-am lasat sa se atinga!Si dupa ce-a fost gataaa...mai,mai sa trebuiasca sa dorm cu el in cusca ca nu vroia sa intre nici de-al dreaq...nu manca decat bunaciuni ,nu crantanele nu paine [la cabane rodea ci tabla de la conserve ,aici....]nu latra[ca intre timp l-am legat -ca era stricator din cale-afara]Dar daca intra cineva in curte si el era liber, se repezea sa doboare omul,..si daca erau copii se dadea sa apuce...Seara il scoteam la spatzir ,ca de!! eram stapana de caine !!Si ce hamuiala ,si ce munca ,de cand ajungeam acasa eram rupta ...zici ca faceam haltere...Da' se-mprietenea iute cu tiganii!! -ii pusesem o zgarda rosie si cand il zmotoceau "niggerii" i-o furau Primavara ,piaptana-l ca curgeau floastele de pe el crunt ca naparlea .Daca scapa pe poarta ,-Adio !!!venea cand vroia sau cand il aducea foamea ..Si vazand atata grija ,"oameni de bine" l-au furat in speranta recompensei ....L-am cautat cat l-am cautat ,l-am bocit ,si GATA!!!a aparut dupa o luna ,VAI !MAMA LUI ,jigarit ,cu rana infectata la gat [fusese legat c-o sarma]-nici nu putea sa manance.Am chemat veterinarul si dupe examinare ,i-a facut o injectie...Un an de zile m-am caznit cu el sa-l domolesc sa-l invat la omenie ....Patronul ,cand i-am zis ca l-am luat a zis :-vezi ca narodul ala e de stana!!Dar eu....
deci ,de aia spuneam ca astia -alb cu negru .... oupss-iar am dat in limbarita s-am scris o telenovea ,...sorryyyy

simf spunea...

@ciumafai... - tipul e istet cat incape, numai ca nu vrea el sa faca unele chestii si nici sa nu mai faca altele. sper ca dupa un an si jumatate sa se potoleasca - una lume asa spune despre cainii de stana, ca-s copii mai multa vreme -, dar deja nu mai sper sa aiba si el un comportament canin normal.

mikaela spunea...

Nu se arata,e ocupat,are responsabilitati mari,inteleg.

:-D