Like?:)

luni, 9 martie 2015

Oameni în care nu mai cred

* M-am supărat pe trupa Phoenix pentru că au cântat pe bani pentru Gabriel Resources, dar FânFestul nu le-am mirosit apetisant cât era pe gratis.
Am luat discuri şi casete, cduri şi dvduri şi le-am dus lângă conteinerul de gunoi. De-atunci nu mai ascult Phoenix pus de mine şi, când se întâmplă să aud ocazional, mă gândesc instantaneu că banii nu-s totul în viaţă.
* Pentru Constantin Bălăceanu Stolnici am avut o admiraţie nespusă. Mi-am dorit cu ardoare să nu fi fost informator, l-am crezut când a negat, iar când trădarea a fost confirmată mi s-a dărâmat, pentru moment, lumea.
De-atunci mi-e greu şi să-l văd.
* Pe Vosganian l-am iubit pentru Cartea şoaptelor, n-am îndrăznit să merg cu cartea sa la autograf. L-am admirat pentru spiritu-i viu, pentru discursul fain şi zâmbetul cald, cu ochi de căprioară. După apărarea din parlament, nu-l mai iubesc.
* Pentru Marcel Iureş făceam naveta la Bucureşti, mergeam la toate piesele lui, cu ținuta de teatru în geanta de voiaj. Mi-era tare drag într-un anume fel. Acum, cu Ing, nici nu pot să-l ascult.
* Pe Dan Puric nu l-am admirat niciodată, așa că pe el nu pot să mă supăr. Nici pe Poptamaș; sau pe Trăistariu; oricum, uneori am impresia că ei nu există, ci-s plăsmuiri ale minții mele bolnave.

20 de comentarii:

cristina spunea...

iti inteleg supararile tale, dar ii inteleg si pe ei.
e adevarat, banul nu e totul in viata, dar unele spirite, oricat de inalte ne-ar parea, se mai inchina si la el si atunci ... Dumnezeu cu mila. timpul vietii e uneori lung si drumul trebuie s-o mai coteasca si la stanga, si la dreapta, ca omul sa nu cada in prapastie.
sa nu te mai gandesti atat de mult la partea lor cazuta, ca-ti refuzi tie o inaltare. si moneda are doua fete.

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna ziua, nu trebuie sa-ti faci sange rau, mai exista inca o sumedenie de persoane sau personalitati pe care le-am admirat si care in fapt, au fost niste "deseuri umane"( vezi Sadoveanu si inclusiv regele Mihai pentru ce-a semnat in iulie 89 in Ungaria) dar, asta-i istoria, un lung sir de tradari. Nu mai stiu cine zicea( ce sa-i faci varsta si odata cu ea roza - scleroza) "Imi place tradarea dar ii urasc pe tradatori".
Sa ne amintim ca azi sunt cei 40 de mucenici si sa nu uitam ca vine primavara asa ca avem suficiente motive de bucurie chiar daca unele lucruri ne deranjeaza si ne supara.
O zi minunata si o saptamana plina de farmec si inspiratie sa ai.

Piticul spunea...

Spun si eu :
LA MULTI ANI si primaveri luminoase !
In rest , inca mai avem ceva neatins , nesters de micimile vietii :
" Semnal M " si " Mondial " .
Pe ei nu-i pot estompa adversitatile de tot felul .
" Văd la fereastra ta tărziu . o lumina si nu stiu de esti trează ori visezi ...
Si as dori sa fiu acum o romanţa cu parfum , sa pot sta in părul tău ...
Trec si in drumul nesfarsit ma primesc cu bun venit numai plopii cei nătăngi ,
Dar am sa ma intorc căndva sa alung din calea ta tot ce-i trist si tot ce-i rău ! "
SEMNAL M .

Despre " Mondial " si iubirile de portelan din toamnele de adio ale frunzelor risipite pe cărări , o sa-ti povestesc spre seară , cănd vom sta amandoi la o dulceaţă de nuci verzi de prin amintiri , pe fotoliile din coji de nucă din faţa căsuţei de turtă dulce ...

Mihaela T. spunea...

Si eu am gandit la fel cand l-am vazut pe Marcel Iures in reclama ING. De Constantin Bălăceanu Stolnici nu stiam. Dau o cautare pe Google sa vad. Da' te cred.

Si mie mi se darama lumea cand sunt dezamagita de oameni pe care ii admiram. :(

Of.....Mondial, Semnal M....ce departe mi se pare. :(

Anonim spunea...

Subscriu fara nici o retinere cu privire la Phoenix si Puric. Pe restul i-am bifurcat. Nu stiu cum sa descriu, e pur si simplu un talent al meu: sa admir si sa n-am incredere in acelasi om.

Scutaru spunea...

Cu obiectivitate, despre toate:

- Phoenix au fost, sunt și vor rămâne un fenomen. Chiar și mânjiți cu zeamă de mercantilism. Totuși, treaba cu GR trăsnește a fosă deversată, nu altceva!
- Stolnici: nu l-am crezut o secundă! Nu înseamnă că sunt deștept. Doar că am toleranță ZERO la așa-zișii noștri politicieni.
- Pe Vosganian nu-l cunosc artistic, ci doar ca politician. Mă face să vărs numai privindu-l! O fi și poet, deși am mari rezerve. Îmi place poezia, dar nu sunt specialist, deci nu te pot contrazice.
- Nici mie nu-mi place chestia cu Marcel Iureș și ING, dar îmi place Marcel Iureș și nu cred că e de condamnat banul cinstit pe care-l face astfel. A, banca... Să nu mai văd bănci cel puțin trei vieți de-aci încolo!
- Îmi place așa, superficial, Dan Puric, dar mi-e clar că e... overrated.

Și unul de la mine:
- Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România. Îl cunosc personal, am crezut cândva în el și în distincția și verticalitatea lui. Distincția și-a păstrat-o. Verticalitatea, din păcate, nici vorbă!

Piticul spunea...

DISTINSI COMENTATORI :
Privesc cu ochii mari la Domniile voastre , ascultandu-va cu incantare si total acord .
Intr-o lume a valorilor rasturnate , a multitudinii de aparenţe ridicate la rang de titulatură si a adevarurilor crude care dezgolesc legendele de alta dată , lasandu-ne gustul amar ori dezamagirea ternului si ipocritului revers al medaliei - in aceasta lume de aparente ce ne mai ramane de facut si cum mai putem discerne intre fals si original ?
Nici eu nu mai stiu ...
Nu intentionez sa dau amplitudini de dezbateri filozofice spuselor ori intrebarii mele dealtfel retorice .
Suntem asa cum suntem iar acestea sunt vremurile pe care le infruntăm .
Cei de la " Phoenix " si-au dat in petic de mult - inca de pe cand au inceput procesele ptr drepturi de autor , grevate pe un crampei de melodie inclusa in coloana sonora a filmului " Nemuritorii " regizat de Sergiu Nicolaescu .
Maruntul inţelept Dan Puric ajuns filozof de conjuctura si Patriarhul duplicitatii Stolnici ...
Ca sa nu mai aud si sa nu mai văd , m-am refugiat aici , printre voi si la Simona Minunata care mi-a facut o casuţa de turtă dulce , eu fiind doar un Pitic care sta mai toata ziua pe fotoliul din coji de nuca din faţa casuţei respective si se gandeste la iubirile lui inchipuite care de altfel sant incontestabile Entitati : Marie Rose Mociorniţă ; Oana Pelea .
Asa ! Am spus ce am simtit si cum m-am priceput .
Oare unde este gazda noastra Simona Minunata ?
A suparat-o cineva ?
Nu cumva chiar eu - depasindu-mi statutul de Pitic si atribuindu-mi libertati de Urias ?
Mai bine tac si iau loc pe fotoliul meu din coji de nuca .
Cu stimă !


simf spunea...

@cristina - partea lor cazuta ma face sa nu ma mai gandesc deloc la ei, ci doar sa-mi amintesc ocazional ca exista.

@Vasile - plutarh? parca el a zis, dar e atribuit dictonul lui cezar (nu-s sigura insa ca-i asa)

@Piticul - pe seara, semnal m si mondial si sfinx au fost la rand.

simf spunea...

@Mihaela - nu-i departe, e atunci doar. iar acum poate avea usor gust de atunci daca ne dorim.

@balaura - e mai mult decat un talent, e de-a dreptul o putere secreta :)

@Scutaru - cartea soaptelor e proza, si e o minunatie (e poet vosganian insa)

simf spunea...

@Piticul - un pic de lipsa de timp, un pic de dorinta de-a nu influenta comentatorii... in calitate de pitic devotat, categoric astept de la tine sfaturi, pareri, impresii, nu, nu trebuie sa taci.

Piticul pupăcios spunea...

Ei daaaa ?!
Mai bine tac si te pupăcesc pe năsuc pănă ţi-l tocesc !
Uite asa vreau eu !
Hi , hi , hi !

simf spunea...

@Piticul - ai idee cat de special esti pentru mine? eu uzual nu stau la pupat - domnul si stapanul meu iti poate confirma acest lucru :)))

mikaela spunea...

Gandesc la fel si nu numai eu.Si chiar recent comentam si aparitia lui Marcel Iures in reclama respectiva.Dezamagitor,insa asa ii putem judeca si pe cei care au jucat in telenovele,ori au aparut in diverse reclame.Ori s-au implicat in campanii electorale,sau au intrat in politica.Si totusi in lumea asta mai exista si Oana Pelea,ori Marie-Rose Mociornita,dar si altii care au reusit sa-si pastreze verticalitatea.

simf spunea...

@mikaela - pana la urma, iures interpreteaza un rol, fie el si intr-o reclama. numai ca promovarea agresiva a acelei publicitati i-a adus, in ceea ce ma priveste, un admirator in minus.

Piticul serios spunea...

Stai , sa precizez ptr. a nu stiu cata oara :
Fiind un Pitic , in consens cu atributiile si libertatile strict delimitate , atunci cand pupacesc onor persoane importante , o fac categoric cu intreaga stima si consideratie .
Nici nu poate fi vorba de alta nuanţa - nici nu incape alta interpretare !
Luand notă de atentionarea ta eleganta si delicata , decid sa-l pupacesc si pe Domnul tău care de altfel mi-e la fel de drag deoarece este al tâu .
Dupa o matură chibzuinţă si reanalizandu-mi pozitia , hotarasc sa te pupacesc pe frunte si astazi si maine , mereu .
Am zis !

simf spunea...

@Piticul - esti un deliciu :))

Piticul . spunea...

Hi , hi !
Multumesc din tot sufletul meu de Pitic , ptr. accept , intelegere si toate cate vin de la tine !
Am convingerea ca tuturor celor care-si lasa gandurile lor in comentarii la postarile tale - tuturor le esti tare dragă .
Deoarece ei nu au timp sa o spuna , cred ca trebuie sa iau pozitie si sa ma consider seful sindicatului de pupaciosi respectuosi de pe blogul tau .
Asa ! Acum am atributiuni onorante si sunt un Pitic privilegiat .
Grozav îmi place la tine !

simf spunea...

Pitic, pitic, ce-mi faci tu mie...:)

ciumafaiul de toamna spunea...

Piticu' asta este constiinta ta cu voce tare ????

simf spunea...

@ciumafai... - piticul e pitic, el stie pe unde-i sunt radacinile, dar mi-e drag foc :) ce, numai pinochio sa aiba constiinta?:)

:-D