Like?:)

marți, 31 martie 2015

Succint despre ultima vreme

Zi ultimă de martie, gata, nu mai ninge, ştiu eu, primăvara curând va exploda-da-da... M-am zăpăciripit iar, umblu capie pe moşie făcând planuri în minte, mă bucur de evoluţiile vegetale ale fiecărei zi.
N-am plantat încă în grădină, în week-end a plouat continuu (ploaie în luna lui martie), dar am făcut curăţenia de primăvară în magazie şi în spaţiile de depozitare acoperite şi am pregătit chioşcul de utilizare frecventă – ca de obicei, pe timpul iernii a fost principalul loc de depozitare a diverse.
Au înflorit forsiţia, brânduşele, zambilele şi toporaşii, narcisele galbene ciufulite se cam fac tufă colorată, primulele sunt reginele balului, cu accent pe cea galbenă.
În ghivecele din suportul cu folie apar uşor plăntuţe, spanacul şi restul de seminţe puse acum ceva vreme n-au apărut, semn că temperatura în sol e încă scăzută, căpşuni apar nestingheriţi sub vie şi între tufănele, bujorii sunt la stadiul de zbenghiuri roșcate, leușteanul, în mod straniu, nu dă semne de viață.
Curtea e iar plină de rumeguș, după ce o greblasem responsabil, numărul de ouă din cuibare a scăzut dramatic – probabil iar s-au nărăvit coțofenele - , domnul meu are motocoasă nouă și roșie; spăl rufe, spăl, spăl – probabil e ultimul meu hobby, când nu amenajez parțial denivelările din curte -, ușile încep să stea ziua deschise, pisicile năpârlesc cu elan.
Am văzut în piața mare rățuște de-o zi și milimetric n-am cumpărat – nu știu nici cum se îngrijesc, nici unde le-am putea crește – și tare mândră am fost de chibzuința mea: nu mai cumpăr compulsiv, nici măcar plante sau semințe.
E ultima zi din martie, curând primăvara va exploda-da-da... 

Un comentariu:

Aimée spunea...

Asta astept si eu, sa explodeze primavara, sa pot scoate mai des si mai mult afara domnisoara umblatoare. Zi buna sa.ti fie!

:-D