Like?:)

vineri, 3 aprilie 2015

Raport periodic premergător Floriilor

* Rodonelul a trecut cu bine peste prima lui iarnă fără protecţie de iută, lavanda veche şi salvia cred că au puţin murit, am arat în zonele cu hrean, ștevie, măcriș, c-am fost isteți, înfloresc păpădiile și în grădină sunt zone albăstrii de la veronicile spontane.
* Livada de vizavi a fost vândută şi suspectez că acolo vor creşte fro patru case, drumul spre casă e cumplit, mai mult șleauri şi lut, gropi şi bălţi, femela de caucazian a lui F. va avea curând pui, oamenii din sat au început plantările prin grădini.
* Domnul meu a curăţat filtrele de apă și a aproape tuns trandafirii, Salmonela a trecut la ţinuta de 2015, strângem ouă pentru Paşte – iarăşi nu vom cumpăra şi vom avea şi de dăruit generos -, pe 24 aprilie începe Simfonia lalelelor și abia aștept.
* Găinile năpârlesc şi-s urâte cu spume, mai ales când sunt ude, Zăvod începe să se impună ca şef în faţa celorlaţi câini şi a pisicilor, e agresiv la mâncare – sare la Castor când săracul e la castronul lui, am ajuns să-l hrănim întâi pe Zăvod, apoi pe ceilalţi câini şi să închidem portiţa să nu ajungă zevzecul la ei.

Un comentariu:

cristina spunea...

stevia si hreanul s-ar putea sa se refaca "spontan", nu disperati. macrisul nu stiu.

:-D