Like?:)

joi, 9 aprilie 2015

Roșu în fața ochilor


12 comentarii:

Piticul fugit de la scoală . spunea...

Heeeeei - este cineva acasă ?
Minunatooooo - unde esti ?
Simona Minunataaaaa !
Măi să fie ! Nu răspunde nimeni .
Am tot venit prin străini precum desculţ prin mărăcini iar acum strig zadarnic în poartă ...
Oare unde sănt toţi ai casei ?
Cred că dorm deoarece sănt tare osteniţi - au lucrat continuu si au realizat o mulţime de lucruri frumoase si trainice căt am fost eu plecat .
Domnul Soţ al Simonei Minunata este nemaipomenit de gospodar si atent la detalii iar Minunata este mai presus de modestele mele cuvinte . Nu mă pricep eu sa scriu un regal asa cum merită Ea .
Pe drept cuvănt este Minunată !
Mă uit cu ochii mari la căt este de frumoasă căsuţa , căt de îngrijită este grădina , căt de atent sănt asezate toate la locul lor .
M-au udat ploile reci si zăpezile ciudate ale acestei primăveri capricioase insă nu m-am oprit nici o clipă din drumul meu .
Tot timpul am simţit inima caldă , găndurile bune , lumina Minunatei si asa am reusit într-un tărziu să ajung aici , la căsuţa Ei , care de drep si de fapt este un adevărat palat cald , primitor , nemaivăzut de ordonat , aranjat cu bun gust , întreţinut cu pricepere , înţelepciune , pasiune si muncă asiduă .
Cu adevărat " Omul sfinţeste locul " iar aceasta se vede clar si de la mare distanţă aici la Simona Minunata .

> continuare >

Anonim spunea...

De ce mă priviţi miraţi ?!
Am mai fost aici - sunt Piticul - Piticul Simonei Minunata si am fugit de la Scoala de bune maniere unde m-a dus prietenul meu Norul deoarece a considerat el că sunt prea gălăgios si-mi bag năsucul peste tot .
S-o creadă el !
Cum ce-am învăţat la scoală ?!
Pe naiba - asta am învăţat !
M-au asezat in ultima bancă , alături de nătărăii clasei adică Tăndală , Strămbă lemne , Păsărilă , Setilă , Flămănzilă , Căpcăunul , care mi-au luat pacheţelul cu hrană , cornurile de la prănz si mi-au băut lăpticul zilnic .
Cum era sa mă inţeleg cu ei ?!
M-am mutat in banca celor din povestile fraţilor Grim si m-am imprietenit cu Fumigilă ( un pitic din povestile lui Andersen , care pitic are grijă de focurile din sobe , putand fi văzut în fumul care iese pe hornuri ) .
Numai că Fumigilă mi-a fumat toate tigarile deoarece eram amandoi mai tot timpul la fumat in spatele scolii .
Hăinuţa mea cea frumoasa , verde cu buzunărele roşii , pe care o lucrase elful acela de treabă numit Cătălin Botezatu - hăinuţa am dat-o unor pitici anonimi din ciclul primar care nu aveau de nici unele deoarece veneau din povestile triste cu pitici săraci .
Tare s-au mai bucurat si au purtat-o cu răndul atunci cănd mergeau la scoală , asa că nu-mi pare rău după ea .
Doar că mi-a fost cam frig , mai cu seamă datorită faptului ca-mi pierdusem si pantofiorii in grădina Simonei Minunata , data trecută si intr-un episod anterior , atunci cănd Norul m-a înhăţat de urechi ptr. a mă duce la scoala despre care vorbesc acum .
Din pricina aceasta , ceilalţi m-au numit " Piticul desculţ " .

> continuare >

Anonim spunea...

Voi nu aţi văzut pantofiorii mei ?
Poate i-a găsit Minunata prin grădină si i-a păstrat .
Îi aveam de la Jak cel cu vrejul de fasole din povestea cu acelasi nume - lui nu-i trebuiau deoarece umbla mai tot timpul prin copacii povestilor , asa încăt m-i i-a dat mie .
Doar că fiindu-mi cu vre-o două numere mai mari îi tot pierdeam mereu .
Desculţ si fără hăinuţă fiind , la scoală nici nu m-au băgat in seamă smecherii clasei adică Grumpy( morocănosul ) , Bashful ( rusinosul ) , Doc ( înţeleptul ) , Happy ( bucurosul ) , Sleepy ( somnorosul ) , Dopey ( mutulică ) .
Gasca asta de încrezuţi din prima bancă se ţineau tot timpul după Alba ca zăpada , întrecăndu-se în complimente desuete si sperănd sa-i intre în graţii , desi ea era mai tot timpul preocupata cu filmarile unor clipuri deocheate ...
Eu am tratat-o cu indiferenţă , considerand ca este sub demnitatea mea sa ma complic cu ea .

Anonim spunea...

Peste toate , greierele Cri cel încrezut care era profesor de muzică , si-a pus în gănd să mă înveţe muzica după partitură si mi-a aplicat o mulţime de corecţii cu arcusul viorii sale încăt am o grămadă de cucuie .
Ce-mi trebuie mie partituri ?!
Eu am căntecelele mele simple si vesele .
Poate că sunt greu de cap si nu-l înţeleg pe Bach , însă asta se datorează si metodei nepedagogice a greierului .
Am s-o rog pe Minunată să-i rupă picioarele greierului cel încrezut cănd o să mai treacă pe aici .
In concuzie si fără s-o mai lungesc , am decis să-i las vorbind singuri pe simandicosi si sa fug de la scoală , ceea ce am si făcut încă de acum două săptămăni iar de atunci tot umblu pe drumuri ca să ajung acasă la Minunată .
Deci nu mă mai bateţi la cap cu şcoala !
Limba maternâ am învăţat-o de la tata , stiu să citesc , să scriu , iar punctul stie sa-l pună Minunata .
Mai mult nici nu-mi trebuie , iar dacă aveţi carenţe , duceţi-vă voi la şcoală - mie-mi ajunge !
Si nu-mi mai speculati eventualele greseli de ortografie , punctuatie , asezare în pagină - ele se datorează oboselii , doar v-am spus că vin de pe drum .

Anonim spunea...

Deci nu a-ti văzut pantofiorii mei ?
M-am găndit pe parcursul drumului la ceva :
dacă-mi găsesc pantofiorii o sa-l rog pe prietenul meu adică pe Domnul Soţ al Minunatei sa-mi facă căteva placheuri din bănuţi tăiaţi pe jumătate .
Cum de ce ?!
Îmi trebuiesc mie pantofiori cu placheuri - uite de aia !
Nu v-am spus însă sunt un împătimit al dansurilor irlandeze si al step.ului .
Pot dansa si bate step toată ziua dacă vreau eu . Da , da !
Asa că m-am găndit că Domnul Soţ al Minunatei s-a săturat să mă mai audă căntănd si de aceea m-a agăţat data trecută într-un vărf de copac , uităndu-mă acolo ...
In consecinţă , nu mai cănt ptr. a nu-l mai supăra pe Domnul Minunatei , ci voi dansa step toată ziulica , mai cu seamă atunci cănd este treabă de făcut .
Eu voi lucra în echipă cu Domnia sa si ne vom înţelege tare bine .
O să dau ritm la toate activitaţile ţăcănind din pantofiorii cu placheuri si voi impune astfel ritmul de lucru sau chiar activităţile în sine vor genera ritmul de step .
Ori poate vor genera iar nemultumirea Domnului Soţ al Minunatei , care săturăndu-se de ţăcăniturile placheurilor o să-mi dea cu pantofiorii în cap pănă ce voi face alte cucuie , în aşa fel încăt vechile cucuie datorate arcuşului viorii greierului să nu se plictisească singure ...
Lasă ... văd eu cum fac si cu placheurile - mai întăi trebuie să-mi găsesc pantofiorii ca sa nu umblu desculţ si de Paşte .

Anonim spunea...

Uffff ! Tare-i frig , s-a făcut tărziu , degeaba strig , nu vine nimeni la poartă ...
Trebuie să aştept pănă dimineaţă cănd se vor trezi cei ai casei .
Să vedeţi ce-o să mă certe Minunata cănd o să vadă că sunt desculţ si nu mai am nici hăinuţa .
Da' stiu eu că mai întăi o să mă certe iar apoi o să mă pupe de bucurie că m-am întors .
O sa fie bucurosi toţi si mai cu seamă eu .
Zăvod o să-şi amintească de năzdrăvăniile noastre ; Maşa de discuţiile elevate cu tentă filozofică pe care le-am avut .
Mai apoi , stiu eu că Minunata o să-mi facă băiţă caldă într-o ceşcuţă pe care o să mi-o lase mie ca să am cădiţa mea de baie .
O să-mi puna o picătură de parfum de baie în apă , o să-mi picure gel de duş si balsam de corp .
Apoi o să mă învelească intr-un prosop roz si pufos si o să mă aseze la căldură lăngă sobă . Voi fi un Pitic parfumat si roz . Hi , hi , hi !
Am presimţirea că Zăvod mi-a păpat căsuţa din turtă dulce pe care mi-o făcuse Minunata , dar nu-i bai .
Dacă vrea , Minunata o să-mi facă altă căsuţă mititică si o să-mi dăruiască un biscuite ca să-mi fac pătuc si o să-mi găsească si două coji de nucă ptr. ca-mi trebuiesc să fac două fotolii mititele ca să am mobilier în căsuţă .
Mie îmi dă Minunata tot ce am nevoie - aşa să stiţi !

Anonim spunea...

Tare-i bine la Simona Minunata !
Cum să nu mă întorc ?!
Uite , vine Paştele iar eu voi avea o mulţime de îndatoriri :
Pe mine o să mă numească drept Sef al cozonacilor - este mare răspundere si nu-i de joacă .
O sa-mi deie Minunata o scobitoare în dotare si cu aceasta voi verifica dacă sant patrunsi si copţi cozonacii .
Trebuie să am grijă si de stafidele care se vor pune în cozonaci si în prăjiturele - voi face inventarul stafidelor si le voi ţine sub pază astfel încăt Zăvod ori vre-un licurici să nu ajungă la ele .
Apoi trebuie sa ţin sub observaţie măslinele , deoarece sănt cam hoinare si pleacă de pe platourile cu gustări drept cănd vor ele .
Se chiamă asadar că eu voi fi Seful cozonacilor , stafidelor , măslinelor , iar această demnitate nu-i ptr. oricine si nici nu-i puţin lucru .
Mai este si salata Boeuf , mai sant si sărmăluţele , fripurica , ouăle rosii .
Minunata este grozav de pretenţioasă , rafinată , la toate pricepută iar eu o s-o ajut cu toată priceperea mea .
La vopsit ouă o să mă ofer eu deoarece am învăţat de la Minunată să fiu delicat si voi imprumuta tot de la Ea o scănteie din sufletu-i de artist , ptr. a incondeia si a face lucruri cu valenţe de artă .
Mai stiu eu că de Paste se intorc cei dragi , copiii , acasă - la Minunată o sa se întoarcă cineva anume si o sa fie mare bucurie .
Eu o sa dansez si o sa-i distrez pe toti ai casei astfel incăt toată lumea o sa fie veselă si mulţumită .

Anonim spunea...

Am vorbit despre toate că prea eraţi curiosi . Le-am si scris ca sa le înţelegeţi mai bine ...
Acum , daţi-mi pace că sunt obosit si înfrigurat .
Peste puţin timp se face dimineaţă si abia astept să vină cineva la poartă - o sa-i pup pe toţi ai casei în bucuria revederii .
Mai cu seamă o s-o pup pe năsuc pe Minunată pănă o s-o tocesc !
Nu vă mai daţi coate si nu mai zămbiţi cu subănţeles - nu pricepeţi nimic din marile idealuri !
Între Oamenii Minunaţi si pitici se înfiripă prietenii sincere , dezinteresate , neechivoce , durabile , care trec peste timp , distanţe , adversitaţi ori interpretări de tot felul .
Aşa să ştiţi !
În rest , nu asteptaţi sa mai vorbesc mult de acum - chiar dacă am fugit de la şcoală nu înseamnă că sunt si fraierul clasei ...
A-ţi prins ideia ?
Am venit s-o ajut pe Minunată la treabă si sa-i fiu alături de sărbători .
Dacă aveţi curiozitaţi ori nedumeriri , citiţi povestile cu pitici si lămuriţi-vă singuri .
Asa ! V-am certat destul .
Însă , vine Paştele peste puţin timp si nu trebuie să ne găsească supărati unii pe alţii .
În consecinţă , din tot sufletul meu de pitic , urez tuturor celor pe care i-am cunoscut aici
SĂRBĂTORI FERICITE ,
PAŞTE LUMINOS ,
BUCURII ALĂTURI DE CEI DRAGI !

simf spunea...

@Pitic - e inainte de Pasti si e posibil ca si eu, si domnul meu sa avem treaba, drumuri, dar mergi la Salmonela (ce Alba ca Zapada, Salmonela e de departe mai speciala), i-am lasat ei hainute si pantofiori noi pentru tine, ceasca de cafea cu floricele si apa calda, ai si o carticica pufoasa, pe post de patut. Vorbim dupa Pasti daca nu ne vedem pana atunci, dar fii linistit, nu te trimite nimeni la scoala. :)

simf spunea...

@Pitic - Paste cu lumina si liniste, drag si zambet, implinire!

Piticul hoinar spunea...

Multunesc din tot sufletul meu de pitic !
Multumesc ptr . gandurile bune , ospitalitate , ptr. tot .
Hainuţele pe care m-i le-ai oferit au ramas frumos impaturite , acolo unde le-ai asezat iar pantofiorii cei noi sant alaturi de ele . Nu le pot accepta - sunt un pitic iar nu un profitor .
Am gasit vechii mei pantofiori agatati intr-un copacel si m-am bucurat deoarece ma obisnuisem cu ei .
Acum , trebuie sa plec .
Sa ai grija de tine , de cei dragi tie , de Zavod care mi-a fost prieten si tovarăs .
Sa ai grijă de toţi !

simf spunea...

@Pitic - tu sa ai grija de tine, te astept.

:-D