Like?:)

joi, 21 mai 2015

Fragmentar

* Furtuna prognozată, cea care a inundat Bucureştiul, n-a mai vrut să vină - e o superputere de-a mea, ratez furtuni, cutremure, apocalipse, sfârşituri de lume. Mai e o furtună promisă pentru sâmbătă, spre să n-o ratez.
* Dimineaţă, până-n 7: pe marginea drumului, un căţeluş lângă o pungă bleu. Vecinii n-au cățele nesterilizate, l-a adus cineva, probabil unul dintre cei care muncesc la cele două case şi o pensiune aflate în construcţie.
* Nu mai culeg plante pentru ceai să le usuc – pe cele de anul trecut va trebui să le arunc aproape integral, singurele ceaiuri pe care le-am băut au fost verde şi din fructe -, dar am dat startul la provizii de iarnă: ceva lobodă roz la congelator şi leuştean la oţet.
* Zilnic mai plantăm câte ceva, roşii, castraveţi, plante aromatice, mai plivim, preţ de o jumătate de oră. Apoi alternativ: udă plante, perie mâţe, caută-le de căpuşe, fă mâncare pentru câini, dă cu insecticid la găini, că iar colecţionează păduchi.
* După cum era şi firesc, la două zile după ce-a adus domnul meu cloşca blondă din vecini, au început şi găinile noastre să clocească. Câinii nu s-au desclocit deocamdată: stau hotărâţi în jardiniere, peste florile mele.
* Seara, e invazie de limacşi; chiar dacă mi-e o scârbă atavică de ei, îi culeg cu mătura și fărașul, îi plantez într-o groapă şi-i tratez cu apă uşor cam clocotită – limacșii nu mai ies de acolo, ori nu știu să înoate, ori au rău de adâncime.

Pentru cei care au deschis calculatoarele mai târziu, aș vrea măcar o săptămână de sâmbete.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Eu as vrea concediu de doua ori pe an cate 6 luni :D

simf spunea...

@green - sa nu exageram, totusi :)

Elisa spunea...

Cu ceaiurile asa si eu: le culeg, le usuc si le folosesc doar cand suntem bolnavi (Doamne fereste!). Dar voi culege in continuare, voi usca si le voi pastra specificand anul "nasterii" :))))))))

Iulia spunea...

Ca sa nu te mai obosesti cu fiertul apei poti sa le dai un pumn de sare.

Unknown spunea...

eu o saptamana de duminici ....sambata hmmm full, nu-mi place..barrrr. Ah veciniii si cateii lor ...am vreo doi si doua randuri de rosii distruse si vinetele + furtunul ros de la instalatia de irigatie. sambata facem gard ... ei na mi-am zis oful...de felul meu iubesc cateii si din cauza asta ii tin la mine in ograda. :)

Aimée spunea...

Si eu vreau concediu, dar mai am de asteptat cam doua vieti! :-)) La noi weekendurile sunt cele mai agitate, deci nu.mi pot dori sambete sau duminici la nesfarsit.

simf spunea...

@Elisa - cred ca si eu voi mai usca una alta totusi

@Iulia - la cati sunt, otravesc pamantul cu sare

@Irina - bun venit in club:)

@Crengu - cresc copiii si trece :)

Dani P. spunea...

Sambete, duminici si cate o sarbatoare majora in fiecare luna :)
Nu cumva iti poti aduce vreun arici in gradina ? Te-ar scapa de melci.

simf spunea...

@Dani - mai sunt arici in zona, dar cred ca nu fac fata la asa belsug de melci. cred c-o sa le dau o bere :)

vax albina spunea...

Eu aş vrea să ştiu ce mai e cu acel căţel. Să nu crezi că nu te mai citesc...

simf spunea...

@vax albina - nu stiu sigur, cand ne-am intors nu mai erau nici punga, nici catelul. cred insa ca l-au luat niste vecini in curte (care au doi nepoti de varsta partial scolara), a aparut un catelus la ei.

:-D