Like?:)

miercuri, 10 iunie 2015

Flori de început de iunie










4 comentarii:

Sibip spunea...

Ce flori interesante. Pe unele nu le-am mai vazut pe blog-uri ( deci in gradinile obisnuite), ci doar in pozele cu gradini "aranjate", pe care le suspectez ca sunt puse acolo cu mana doar pentru poza. Credeam ca nu e posibil ca floarea de colt sa creasca altundeva decat pe stanca. In prima poza ce floare e?

simf spunea...

@Sibip - in ordinea prezentarii: albastrea roz din seminte de plic la origine (adica prin 2011, ca de-atunci imi strang singura), astilbe, carciumareasa, cimbrisor, floare de colt, (am uitat, tot din plic la origine, autoinsamantate), lavanda, limba mielului - autoinsamantata -, vinca major. am incercat sa adun flori perene sau cu autoinsamantare care sa creasca fara batai de cap, intr-o devalmaseala rustic-luxurianta. floarea de colt creste bine in gradina, dar ii trebuie ceva umbra (am pus-o langa molidul albastru), apa si musai calcar pus an de an la radacina (ii pun calcar cumparat la punga pentru hrana gainilor).

Sibip spunea...

Multumesc pentru informatii. Incerc si eu anul viitor cu cateva flori de colt. Am un locusor numai bun ( am chiar si un molid albastru in vecinatate :)) ). Locurile de la soare au fost toate ocupate si acum, chiar daca imi mai fac cu ochiul diferiti copacei sau floricele, nu mai am unde sa le pun. La semi-umbra insa inca ma mai chinui sa gasesc locatari. Hostele nu au mers atat de bine pe cat ma asteptam, insa coniferele si trifoiul se descurca de minune.

simf spunea...

@Sibip - hostei ii merge bine si-n semiumbra daca o fertilizezi (la fel si vinca), astilbele, primulele si leusteanul chiar se bucura de semiumbra, iar ferigii - care e si tratament in gradina - ii place de-a dreptul umbra. eu am si caldarusele la semiumbra si inforesc bine, nu m-au suparat.

:-D