Like?:)

vineri, 26 iunie 2015

Raport conex pe final de iunie

* Pisicile nu mai vor decât ocazional în casă, câinii dorm în mod paradoxal și simultan fiecare în căsuța lui, puii au rămas fără cloşti şi-s obraznici tare, găinile sunt încă indecent de dezbrăcate (domnul meu zice că nu) și n-au luat pauză la ouat.
Teii miros a guturai, în cutia de compost cresc cartofi, vișini, nuci şi roșii,
în jardiniere sunt plante necunoscute pe care nu prea am curaj să le ucid, că nu mai știu ce-am plantat acolo, lacul nu are apă, dar e locul de depozitare pentru minunile furate de Zădov de pe moșie.
Am avut vreme să cos şi să calc – în chioşc, la umbră -, pe cer trec nori semănând fiecare a ceva, domnul meu a cumpărat nişte scânduri şi popi pentru un necunoscut proiect viitor, am cumpărat un gel de curăţat bărbaţi – nu m-am putut abţine când am văzut eticheta.
Doi câini şi o pisică din vecini au murit otrăviţi, Rocky caucazianul urlă când aude sirenele ambulanţelor, de la o vreme într-o livadă din zonă pasc două vaci şi-un cal, prin sat trec căruțe cu fân și copii deasupra, am un deficit major de somn și o colecție de pitici pe creier.
Am cules vişinele, în ăst sezon ediţia cu mânuşi chirugicale albastre, cu companie plăcută (culesul în patru e mereu mai fain ca cel de unul singur), dar tot am avut busuioc în păăărrr, măi (adică barbiduci lemnoşi, albine et. comp) şi tot am reuşit să mă plictisesc sever.
* Din ciclul inventând apa caldă, mi-am dat seama că nu-mi trebuie castroane mari, pot spăla fructele şi legumele pentru conservare şi în nenumăratele găleţi pe care le avem; nu mă gândisem datorită faptului că pentru mine spălatul implica musai bucătărie şi chiuvetă, nu mă gândisem că pot executa operaţiunea afară, în spaţiu larg şi cu pământ în zonă.

2 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

oh!Doamne!!!cand cetesc de jardinierele tale.....parca-i la mine prin ghevece...
-praful ala e pentru curatat barbatii???sau sa curete barbatii cu el?

simf spunea...

@ciumafai... - nu stiu, vedem :) (de fapt e un gel de dus)

:-D