Like?:)

miercuri, 3 iunie 2015

Raport gospodăresc în start de iunie

Am mâncat căpșune din producție proprie apărute spontan printre tufănele și cireșe la locul faptei, operațiune foarte gustoasă și generatoare de deplină mândrie.
Roșiile grădinii o duc de la foarte bine – cele plantate primele – la jalnic – ultimele puse în pământ; usturoiul e cam supărat pe noi în acest sezon agricol, sper să ne ajungă măcar până prin toamnă, la fel și coriandrul, care n-a vrut să iasă decât urme fine.
Avem supraproducție de limba mielului (cum am avut anul trecut de gălbenele), muștarul și facelia sunt puține, dar spectaculoase, tutunul pare că se topește în pământ, floarea soarelui e interesantă – e prima dată când văd plăntuțe neînflorite.
S-a deschis sezonul de trandafiri, domnul meu a atacat ovăzul, nu mai sunt așa mulți melci și limacși, dar compensează păduchii de toate culorile, am făcut sirop de roiniță la rece și ceai de urzici în ceaunul cel nou și tare drag.
Urăsc plivitul și cred că o să renunț să-l mai practic măcar o vreme, continuăm inconstant operațiunea mulcit plante, udăm seară de seară vegetale, câini, pisici – ce avem prin zonă.
Zăvod continuă să clocească jardiniera cu călțunași și ei săracii nu mai fac față agresiunii, am avut musafiri cu mâță, ceea ce i-a făcut pe Igor și pe Jinx să puțin cam plece de-acasă și pe Mașa să se simtă datoare să educe intrusa.
Și, ca parțială schimbare de decor, am făcut un pseudo-city break în Mioveni.

3 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

vreau si eu niste samanta de limba mielului daca se poa' ,...si daca vrei...

simf spunea...

@ciumafai - incerc sa strang cand va fi, la mien a aparut spontan, autoinsamantat din plantele de anul trecut.

ciumafaiul de toamna spunea...

ok ,sarmna..

:-D