Like?:)

marți, 25 august 2015

Doar o oglindă

- Mă scuzaţi, puteţi să-mi împrumutaţi puţin oglinda dumneavoastră?
Mă opresc surpinsă; în faţa mea, un el la 35-40 de ani, decent îmbrăcat, cu un zâmbet uşor jenat pe faţă. Cu mine vorbeşte.
- Poftiţi?
- Oglinda dumneavoastră. Puteţi să mi-o împrumutaţi două minute, vă rog?
- Care oglindă?
- Oglinda de geantă. Sau de la pudră.
Mă încearcă un râs sincer; niciodată n-am avut oglindă sau farduri în geantă, cum n-am nici pieptăn, ruj, ojă ori trusă de unghii.
- Arăt eu a tipă cu oglindă-n geantă?
Tipul e descumpănit; mă priveşte sus-jos, jos-sus (e una dintre acele puţine zile din an în care sunt în rochie, graţie căldurii nesuferite, e vina mea că dau semnale false), se mută uşor de pe-un picior pe altul, evident stânjenit, apoi ia poziţia de drepţi.
- Ăăă... Păi orice femeie are o oglindă în geantă, nu?
- Nu. Daaar dacă vreţi vă pot oferi un cititor de carduri. Sau un cablu de date. Sau o şurubelniţă, un cutter, o lupă. Am şi-o ruletă mică, vreţi?
Cu fiecare cuvânt pe care-l spun lui i se apleacă uşor umerii iar mie îmi creşte amuzamentul.
- Am avut nevoie într-o zi de-o lupă...
Şi pufneşte în râs. Râd şi eu, privirile ne sunt senine, atmosfera se destinde, parcă nici nu mai e la fel de cald sub soarele de august.
- Mulţumesc, îmi trebuie doar o oglindă, mai încerc, o zi bună, sărumâna.
- O zi bună şi dumneavoastră. Şi spor!
Plec cu ţinută dreaptă, privind înainte, rochia-mi flutură pe lângă şolduri şi-n fluturarea ei îmi mângâie gleznele. Zâmbesc – uite cum poate cineva să-ţi însenineze ziua.
Şi nici măcar nu l-am întrebat la ce-i trebuia, în centrul urbei, la ora prânzului, în august, o oglindă. Fie ea şi de la pudră.

12 comentarii:

Zinaida Strinu spunea...

Poate că te-a plăcut și asta a fost strategia lui de abordare...

ciumafaiul de toamna spunea...

sa-ti cumperi oglinda!!!esti tare tare de fire ...eu nu as mai putea dormi,mi-ar fi tremurat destele pe taste,etc...l-as fi cautaaat chiar si pe fb ,...la ce-i trebuia oglinda???daca era vreunu cazut in vreun gang si vroia sa vada daca mai sufla inainte sa-i hacuie ,...dacaaaa....

simf spunea...

@Zinaida - mmm, n-as crede totusi, eu am un look de "nu ma atinge, sunt otravitoare", plus ca n-am fost niciodata vreo frumusete, iar el era... preocupat inginereste, nu cred ca vedea vreo femeie :)

@ciumafai... - oglinda am, dar acasa. ar fi o chestie sa-l caut, cujet la asta acum :)

Promotia 2023 spunea...

Clar ar trebui sa porti oglinda in geanta, in caz ca te ratacesti intr-un pustiu o poti folosi pentru a-ti semnaliza prezenta :))))
Eu nu am niciodata bricheta, desi fumez, insa colega mea Elena, care nu fumeaza are mereu la ea pentru ca se uita la Bear Grills, si stie ca e un obiect de maxima importanta pentru supravietuire :))))))

simf spunea...

@oana - bricheta am mereu. si, uneori, si lanterna :)

vic spunea...

eu cred ca, SUBIT, voia sa-si vada ceafa.
sau a crezut ca i-a cazut nasu'.

e o cerere existentiala, de care oglinda?

daiana spunea...

Dumnezeule , esti fenomenala , sis. :) apropos , nici eu n-am oglinda dar am un set de capete de surubelnita , vreo 5 kile de incarcatoare , un laptop , o imprimanta de voiaj si-o rigla mare , basca aparatul foto. La naiba , nu era nicio masina oprita prin zona? Ma gandesc asa ca poate mergea o retrovizoare. :)

simf spunea...

@daiana - eram in zona pietonala din centru, nici urma de masina prea aproape. plus ca masinile n-au oglinzi detasabile uzual :)

Luati loc in bancă ! spunea...

Luati loc in bancă - aveti nota 2 ( doi ) .
V-ati gandit macar o clipă ca poate EL era vre-un pitic ?
Constientizati macar o clipa ca uneori povestile vin la noi desi rareori se concretizeaza si deseori raman doar povesti fara poveste , cu toate personajele lor ireal de reale ...
De ce o oglinda ?!
Poate si ptr. faptul ca undeva-candva , intr-o iarna aprigă , Vantul cel aspru dar cu suflet cald si-a ajutat prietenul - Omul de zăpadă sa faca imposibilul posibil si prin intermediul unei oglinzi formată din fulgii de zapadă iubirile aflate la distanţa sa capete consistenţă , chip si infaţisare .
Dar cine sa-si mai aduca aminte de toate acestea ?
Acum mai este inca vara ...

Mai bine luati loc in bancă ...

simf spunea...

@Luati loc... - mi-a fost dor de tine :)

Asa sa stii ! spunea...

Mie mi-a fost dor de tine Minunato !
Te voi căuta in toate vietile in care voi mai trăi ...

Ridică-ţi privirea ! spunea...

O să te-alint în fiecare zi cu versuri ce probabil nu s-au scris ,
O să te-astept la poarta unui vis - asa ca pe o ultimă comoară ...

:-D