Like?:)

marți, 22 septembrie 2015

Înaintea echinocţiului

E septembrie plin, cu lumină caldă şi blândă de toamnă, lumină de jar viu şi de gutuie în soare, cu miros de struguri şi de gem de prune, cu copii în drum spre şcoală, cu lemne, lemne, hai la lemne şi căruţe cu fân prin sat.
Timpul trece prea repede pentru cum mi-aş dori eu, e momentul anului care îmi place cel mai mult, nu-i cald, nu-i frig, soarele nu orbeşte, grădina dă roade ca încununare a muncii de-o jumătate de an; am bifat primul foc din această toamnă – chiar două, în boiler -, am coafat pentru ultima dată roşiile – le-am tuns drastic, că tindeau către cer -, am demarat aranjatul de toamnă al curţii. Strângem la două zile din prunele căzute – domnul meu nu vrea să le scuture -, am cules perele – aproape o lădiță -, răresc zilnic din mere, sunt bune-bune, nucile deja se scutură, strugurii se coc uşor. Cam de două ori pe săptămână punem din producţia proprie câte ceva la borcane sau la congelator, am făcut harissa şi compot de pere - mi-e drag să intru în beci, avem conserve mai multe ca niciodată.
În rest - seminţe, plante la uscat, eliberat pământ după foste culturi, pregătit treptat casă şi acareturi pentru iarnă. Ca proiect în derulare, domnul meu a fixat o chiuvetă căpătată la intrarea în grădină, curând va trebui să oprească apa, dar tot avem când să ne bucurăm de ea un strop. Mi-am luat punguţe cu fermoar pentru seminţe, domnul meu şi-a schimbat telefonul și cam irosește vreme cu el, Zăvod iar strică pe bandă rulantă şi a trebuit legat, Jinx şi-a revenit complet şi începe să se îngraşe.
N-am timp să văd cum trece toamna, zboară zilele fără să le simt, mi-e dor de-un somn responsabil, de-o mâţă torcătoare, de balansoar, de foc în sobă şi de-o ploaie. Da, vreau să plouă.

Un comentariu:

Sfaturi Naturiste spunea...

Te invitam sa faci parte dintr-un proiect pe termen lung care it va aduce un plus de trafic pe viitor si iti va da backlink-uri curate.
Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi cu RSS-ul tau la noi pe site, iar articolele tale vor fi importate automat.
Nu vom importa tot continutul, doar titlul si un paragraf. Practic va functiona precum toateblogurile.ro doar ca importul se va face automat, tu nu trebuie sa adaugi nimic manual.
Pentru mai multe detalii intra pe:
http://bloguri.net/de-ce-sa-adaug-blogul-meu/

:-D