Like?:)

luni, 11 ianuarie 2016

Ianuarie, la început

12 noaptea, artificii în toată priveliştea, voci mirate de copii la casa dinspre pădure, frig, frig, frig (-13 gr câteva nopți consecutive).
Pe 1-2-3 iarăşi am stat acasă – adică fără să plecăm în oraş – şi-a fost cam bine; vizite prin vecini, lamulţiani, zăpadă, ţigară blocând plămânii; în casă cald-cald, flăcări jucând pe pereţi, pisici pe fotolii, portocale, biscuiţi cu ghimbir, gin tonic.
În sat, mai jos, cică a dat ursul – în primăvară a coborât în comuna alăturată, la vreo 12 km spre nord, în vară a fost la uzina de apă, cam la 5 km de noi, spre sud.
N-am ascultat colinde în perioada sărbătorilor, am telefon şi ochelari noi, adaptare musai, maşină lăsată prin vecini, că n-a mai ajuns în curte, febră musculară de la cei n metri cubi de zăpadă dați din curte, apoi ploaie și cirmoaca de rigoare. Pe 5 ianuarie, la 6 a.m., o mașină împrăștia nisip prin fața porții noastre, spre disperarea lui Zăvod şi marea mea mirare.
An nou, viaţă nouă.

3 comentarii:

Aimée spunea...

Asa sa (ne) fie! :) Zile frumoase!

ciumafaiul de toamna spunea...

M'daaa...s-a gatat si "lamultianiada"...a mai ramas cate unu ratacit cu care nu ne-am intalnit inca ,da' mai dam cu pupaturi pe ulita,mai o fluturare de manusi de la distanta.....eh!!asteptam degerariada lui fevruar,...si gata !!!vine ghioceliadaaaa...[asa face planu' tiganu']Da' oare ursii aia or fi cu numar de Brasov???containeristi??

simf spunea...

@ciumafai... - ursii sunt cu numar de arges, au traditie in zona.

:-D