Like?:)

luni, 18 ianuarie 2016

Iarnă

Crește ziua, crește iară, crește perpendiculară și se simte deja, ne permitem aroganța de-a merge la cumpărături și în cursul săptămânii și tot ajungem pe lumină – altfel riscăm ca mașina să nu mai urce în curte din motive impertinente, cum ar fi poleiul, zăpada sau pietrișul de râu, ud, proaspăt pus de primărie.
După revelion până sâmbătă am avut parte de ceva ploi uşoare, de temperaturi pozitive și de pământ frământat cu măiestrie de Zăvod prin toată curtea (Ştiţi cum se face terenul în curtea păsărilor? E nimic!) şi în grădină, plus straturile înălţate bătătorite temeinic de acelaşi inculpat – noi nu săpăm grădina, nu-nuuu, doar întoarcem uşor pământul... aham, poate cu plugul de astă dată. Una peste alta, curtea mustea de noroi mai rău ca atunci când au fost săpăturile pentru apă și canalizare, mulțumim, Zăvod!
Apoi în week-end a nins 24 de ore continuu; peste 20 cm de zăpadă fără viscol (aşa era prognoza), maşină coborâtă din curte duminică, alei, patinaj artistic parţial controlat, brazi scuturaţi, câini şi pisici jucându-se în zăpadă.
Peisaj incredibil, fumuri timide ieşind pe coşurile caselor, foc în soba metalică şi arome de vanilie, pin şi eucalipt, curent picat vreo 15 ore pe o zonă cu raza de peste 10 km, la noi apare remediată problema, o să fac o nouă sesizare, febră musculară, mâini sensibiloase tinzând spre degerături.
De dimineaţă am făcut înviorarea coborând per pedes la maşină, plug băgat pe uliţă, polei pe drumul naţional, nămeţi pe trotuare în oraş, alb luminând spre albastru. Acum aştept săptămâna de -10/-15 grade, că doar e gerul Bobotezei pe calendarul vechi.

Niciun comentariu:

:-D